Recepty našich čtenářek: 3 tipy na nedělní oběd

Polévka je grunt a to ostatní špunt, říkávaly naše babičky. V deníčku naší čtenářky Jarky, v sekci Ze starých receptů I. najdete hned celou řadu polévek tak, jak je vařívaly naše stařenky a prastařenky.
Přečtete si také: 5 tipů na zdravou, rychlou a chutnou snídani
Polévka Harvas
do hrnce dáme 2 litry vody, kmín, sůl, mrkev, petržel, cibuli, česnek, majoránku, několik brambor, na plátky nakrájených.
Dále nahrubo nakrájíme půl malé hlávky zelí, přidáme hrst oprané rýže nebo pohanky a mírně vaříme. Směs se nesmí rozvařit. Nakonec omastíme rozškvařeným špekem s cibulkou do růžová a podáváme.
Řízek zdravěji
Taky rádi řízek a bramborový salát? Což o to, jídlo je to chutné, ale už ne až tak zdravé. Zdravější variantu tohoto jídla ze šmakouna vykouzlila naše čtenářka vendy. Recept najdete v jejím deníčku Sobotní vaření.
Po obědě příjde vhod i sladká tečka na závěr. Mlsání si nemusíte zakazovat, jen ho jezte s mírou a ve zdravém kabátku. Inspiraci najdete např. v článku 4 skvělé lehké dezerty (nejen) na léto.