Recepty s kaki: Dezerty
Plně dozrálé plody Kaki Persimon Bouquet mají vynikající osvěžující, sladkou chuť a jejich dužina bez pecky připomíná dužinu manga nebo broskve. V kuchyni nají univerzální využití - od hlavních jídel až pro originální dezerty.
Předchozí kapitoly »> Kaki recepty s masem »> Bezmasé recepty s kaki
CHEESE CAKE S KAKI
Přísady:
4 kaki Persimon Bouquet
vejce: 4
hladká mouka: 2
lžíce citrónová kůra: 2
lžíce vanilková esence: 0,5 lžičky
krystalový cukr: 215 g
přírodní sýr Philadelphia nebo Buko: 750 g
roztavené máslo: 125 g
rozdrcené máslové sušenky: 250 g
kysaná smetana: 300 ml
Příprava:
PŘEDEHŘEJEME TROUBU NA 160°C. DORTOVOU FORMU VYLOŽÍME PEČICÍM PAPÍREM. SUŠENKY ROZMAČKÁME, PROMÍCHÁME S MÁSLEM A RUKAMA NEBO SKLENIČKOU UPĚCHUJEME DO FORMY. DÁME CHLADIT NA 30 MINUT DO LEDNICE. SÝR SMÍCHÁME S CUKREM, VANILKOVOU ESENCÍ, CITRONOVOU KŮROU, MOUKOU A PŘIDÁVÁME POSTUPNĚ PO JEDNOM VEJCI. PROMÍCHÁME A PŘIDÁME KYSANOU SMETANU A NASTROUHANÉ KAKI. OPĚT PROMÍCHÁME A NAKONEC HMOTU NALIJEME NA TĚSTO A PEČEME 75 - 90 MINUT. POTÉ NECHÁME VYCHLADNOUT. HOTOVÝ CHEESE CAKE PODÁVÁME STUDENÝ.
PUSINKY Z KAKI
Přísady:
4 kaki Persimon Bouquet
4 lžice rumu
4 bílky
3 lžíce cukru
mandle nasekané na tenké plátky
Příprava:
KAKI OMYJEME A ZBAVÍME LÍSTEČKŮ. KAŽDÉ OVOCE ROZŘÍZNEME NA OSM DÍLKŮ, ALE NEDOŘEZÁVÁME DO KONCE. KAKI BY MĚLO VYTVOŘIT ROZEVŘENÝ KVĚT, KTERÝ ZAKÁPNEME RUMEM. Z BÍLKU A CUKRU UŠLEHÁME PĚNU, KTEROU KAKI OZDOBÍME. DÁME ZAPÉCI DO ROZPÁLENÉ TROUBY PŘIBLIŽNĚ NA PĚT AŽ SEDM MINUT. PŘED PODÁVÁNÍM OZDOBÍME MANDLEMI.
Předchozí kapitoly »> Kaki recepty s masem »> Bezmasé recepty s kaki