Recepty světové kuchyně: Etiopské řezy | e15.cz

Recepty světové kuchyně: Etiopské řezy

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Světová kuchyně nemusí být jen řecká, francouzská či asijská. Vyzkoušejte s námi např. tento sladký recept z Afriky.

 Recept pochází z nové originální kuchařky receptů s názvem „Káva, putování za tajemstvím kávových specialit“, kterou pro vás připravila značka NESCAFÉ ve spolupráci s Jorgem Zorro.

Ingredience (pro 6 osob)
Těsto:
– 400 g hladké mouky
– 250 g másla
– 1 žloutek
– 1/2 prášku do pečiva
– 3 lžíce mléka
– 2 lžíce rozpustné kávy NESCAFÉ Classic
Tvarohová náplň:
– 1 tvaroh
– 1 kysaná smetana
– 4 lžíce rozpuštěného másla
– 150 g moučkového cukru
– 2 lžíce kávového likéru
– 3 bílky

====Příprava ====
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé. Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout. Zbylý díl rozprostřeme na pekáček, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.

Než těsto v mrazáku ztuhne, připravíme si tvarohovou náplň: Rozmícháme dohladka tvaroh, kelímek kysané smetany, rozpuštěné máslo a cukr. Přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli a nakonec vmícháme kávový likér.
 
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku.
Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut.

Související články:
Nové knihy: Káva, putování za tajemstvím kávových specialit
Recepty světové kuchyně: Grepová miska Patulai

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newslettery