Recepty světové kuchyně: Grepová miska Patulai

Recept je z nové originální kuchařky receptů s názvem „Káva, putování za tajemstvím kávových specialit“, kterou pro vás připravila značka NESCAFÉ ve spolupráci s Jorgem Zorro.
Ingredience (pro 4 osoby)
**– 500 g aljašské tresky
– 1 lžíce hladké mouky
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 cibule
– 4 jablka
– 2 pomeranče
– 1 grapefruit
– 1 lžíce škrobu
– 2 lžíce medu
– 1 lžička NESCAFÉ Gold
– 1–2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička octa, sůl
– 0,5 l drůbežího vývaru
– 100 g zelených fazolek
====Příprava jídla ====
Rybu nakrájíme na malé kousky. Na pánev nalijeme olej, ve kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rybu a krátce osmahneme. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na malé kostičky.
Na stejné kousky nakrájíme také grapefruit a pomeranč, ovoce přihodíme na pánev k rybě a smažíme za občasného zamíchání dalších deset minut. Vývar smícháme se škrobem, medem, kávou, sójovou omáčkou, ochutíme octem, nalijeme na směs na pánvi a vaříme za stálého míchání ještě asi tři minuty.
Podáváme s rýží. Pro efekt je skvělé servírovat směs v umyté slupce od rozpůleného grapefruitu jako v misce. Potom ke grapefruitové misce položené na talíř přidáme jako ozdobu sterilované zelené fazolky.
====Další databáz téměř 20.000 receptů naleznete na našem webu Recepty. cz.====