Ředkvičky ničí plísně | e15.cz

Ředkvičky ničí plísně

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Zařaďte ředkvičky do vašeho jídelníčku a získáte tak spolehlivou zbraň proti plísním a bakteriím ve vašem organismu.

Ředkvičky netřeba příliš představovat, je to naše oblíbená kořenová zelenina s jemně štiplavou chutí, která pochází z Blízkého Východu- i když jiné zdroje tvrdí, že má původ v Japonsku. Velkou výhodou ředkviček je, že se dají pěstovat a sklízet po celý rok.

Účinky na organismus
- hubí střevní bakterie a plísně
- podporují perilstatiku střev
- odstraňují zácpu
- chrání buňky před volnými radikály
- působí proti nadýmání
- jsou prevencí žlučových a ledvinových kamenů
- snižují cholesterol
- uvolňují hleny při kašli
- posilují nervy

Tato zelenina obsahuje velké množství kyseliny listové, vitaminu C a selenu. Za zmínku rozhodně stojí i obsah draslíku, vápníku, síry, karotenu, kyseliny nikotinové a vitaminu B. Aby se chránily před škůdci, produkují hořčičné oleje, které v našem těle působí antibakteriálně a antimykoticky- ničí plísně a bakterie ve střevě, na jazyku, na sliznici a v žaludku. Je to i výborná potravina při hubnutí, protože mají velmi málo tuku a jsou nízkokalorické.Při jarní sklizni jsou ředkvičky jednou z prvních čerstvých zelenin po dlouhém období zimy, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek. Pojídáme je syrové, tvoří součást salátů, pomazánek a předkrmů, nebo tepelně upravené v polévce, či jako příloha k masu. Snažíme se ředkvičky nenechávat dlouho nakrájené nebo nastrouhané, protože tak dochází ke ztrátě vitaminů. 

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video