Schönbrunnská jablíčka

Pro dnešní den je připravena lahůdka, která nám pozvedne náladu v těchto chladných podzimních měsících.
Ingredience:
jablka
strouhané
ořechy
rozinky
rum
šlehačka
trochu cukru
Návod k přípravě: Na jedno jablko je potřeba asi 2-3
lžíce strouhaných ořechů a lžíce rozinek a trocha cukru. Na lžičce másla krátce
osmahneme ořechy s rozinkami, přidáme pár kapek rumu. Jablko oloupeme a
vydlabeme jádřinec (spodní stranu ponecháme coby dno). Oloupaná jablka naplníme
ořechovou směsí, dáme na plech (na pergamenový papír) a pečeme pozvolna v mírně
vyhřáté troubě.
Když jsou jablka měkká, vyndáme je z trouby, krátce vychladíme a ještě
vlažná přikryjeme šlehačkovou čepicí. Ihned servírujeme.
Dobrou chuť!