Silvestrovské recepty: Minirolky z toustového chleba

Minirolky z toustového chleba
plátek celozrnného toustového chleba
plátek tvrdého sýra
Rostlinný tuk
Rama Creme Bonjour
Stroužek česneku
Červená paprika (1 hranolek cca 10 cm dlouhý, široký 0,5 cm x 0,5 cm)
Salátová okurka (1 hranolek cca 10 cm dlouhý, široký 0,5 cm x 0,5 cm)
Pažitka
Z toustového chleba odkrojíme kůrku, plátek poválíme válečkem na těsto (tak aby vznikla tenká hutnější podložka) a položíme na bambusovou podložku na sushi. Chléb namažeme rostlinným tukem smíchaným s lisovaným stroužkem česneku, položíme na něj plátek sýra a opět pomažeme tenkou vrstvou rostlinného tuku smíchaného s česnekem.
Na přední okraj podložky položíme zeleninu a zarolujeme jako sushi. Rolku po povrchu potřeme pomazánkovým krémem Rama Creme Bonjour a obalíme v nasekané pažitce. Rolku nakrájíme na čtyři díly.
Autor: Michal Nikodém, šéfkuchař školy vaření Ola Kala
30. prosince 2008