Studený chřest s vaječnou omáčkou

Ingredience pro 4 osoby:
500 g vařeného
chřestu
4vejce
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky bílého pepře
2 lžíce
plnotučné hořčice
2 lžíce estragonového octa
1/8 l oleje
4 lžíce
petrželky
Návod k přípravě: Chřest uvaříme, necháme na sítu dobře
okapat. 2 vejce uvařte s trochou octa, po 5 minutách nechte z hrnečku sklouznout
do vody 2 bílky a vařte je s vejci. Potom dejte zchladit do studené vody. 2
žloutky rozetřete s kořením a octem. Po kapkách přidávejte olej a utřete
krémovitou omáčku (mixér je též povolen). Dochuťte. Oloupaná vejce a bílky
nakrájejte na kostičky. Promíchejte a stejnoměrně rozdělte na chřest a posypte
petrželkou. Omáčku podávejte zvlášť. Vhodná příloha: rozpečené houstičky s
máslem, lehké bílé suché víno.
Dobrou chuť!