Studený chřest s vaječnou omáčkou | E15.cz

Studený chřest s vaječnou omáčkou

Studený chřest s vaječnou omáčkou

Redakce

Nechte se inspirovat dnešním receptem a pusťte se do přípravy nového pokrmu.

Ingredience pro 4 osoby:
500 g vařeného

chřestu
4vejce
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky bílého pepře
2 lžíce

plnotučné hořčice
2 lžíce estragonového octa
1/8 l oleje
4 lžíce

petrželky

Návod k přípravě: Chřest uvaříme, necháme na sítu dobře

okapat. 2 vejce uvařte s trochou octa, po 5 minutách nechte z hrnečku sklouznout

do vody 2 bílky a vařte je s vejci. Potom dejte zchladit do studené vody. 2

žloutky rozetřete s kořením a octem. Po kapkách přidávejte olej a utřete

krémovitou omáčku (mixér je též povolen). Dochuťte. Oloupaná vejce a bílky

nakrájejte na kostičky. Promíchejte a stejnoměrně rozdělte na chřest a posypte

petrželkou. Omáčku podávejte zvlášť. Vhodná příloha: rozpečené houstičky s

máslem, lehké bílé suché víno.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!