Tipy na dietní jídelníček 17. | E15.cz
KoronaHelpdesk E15

Jak uspět v krizi

Tipy na dietní jídelníček 17.

Redakce

Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...

Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.

Dietní jídelníček
Snídaně
Složeníšálek bylinkové čaje
4 lžíce cornsflakes a 1 bílý jogurt

Autor: Ženy - E15

Svačina
Složenípůl litru vody
salát z čerstvé zeleniny
Příprava salátupůl salátové menší okurky
2 rajčata
papriku
půl bílého jogurtu
2 stroužky česneku
balkánský sýr
Postup: Zeleninu nakrájíme. Umícháme jogurt a nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem a smícháme se zeleninou.

Autor: Ženy - E15

Oběd
Složenípůl litru vody
Kapustové karbenátky 
Příprava Kapustových karbenátkůpůlka kapusty
1/4 kg krůtího masa
vejce
2 lžíce hladké mouky
strouhanka
3 stroužky česneku
pepř
majoránka
kmín
sůl
trocha oleje
Postup: Nařezanou kapustu povaříme, vymáčkneme vodu a umeleme. Přidáme všechny ostatní ingredience a vytváříme karbenátky, které klademe na lehce vymaštěný plech a pečeme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory nebo zeleninou.

Autor: Ženy - E15

Svačina
Složenípůl litru vody
trs hroznů

Autor: Ženy - E15

Večeře
Složenípůl litru bylinkového čaje
zapečené brambory 
Příprava Zapečených bramborPostup: 4 uvařené brambory nakrájíme na kolečka, dáme do zapékací misky, solíme, přidáme kmín, majoránku, nakrájený pórek a takto uděláme ještě jednu vrstvu. Zalijeme trochou mléka a krátce zapečeme.
Autor: Redakce
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!