Tipy na dietní jídelníček 17.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkové čaje 4 lžíce cornsflakes a 1 bílý jogurt |
Svačina | |
Složení | půl litru vody salát z čerstvé zeleniny |
Příprava salátu | půl salátové menší okurky 2 rajčata papriku půl bílého jogurtu 2 stroužky česneku balkánský sýr Postup: Zeleninu nakrájíme. Umícháme jogurt a nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem a smícháme se zeleninou. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody Kapustové karbenátky |
Příprava Kapustových karbenátků | půlka kapusty 1/4 kg krůtího masa vejce 2 lžíce hladké mouky strouhanka 3 stroužky česneku pepř majoránka kmín sůl trocha oleje Postup: Nařezanou kapustu povaříme, vymáčkneme vodu a umeleme. Přidáme všechny ostatní ingredience a vytváříme karbenátky, které klademe na lehce vymaštěný plech a pečeme po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo zeleninou. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody trs hroznů |
Večeře | |
Složení | půl litru bylinkového čaje zapečené brambory |
Příprava Zapečených brambor | Postup: 4 uvařené brambory nakrájíme na kolečka, dáme do zapékací misky, solíme, přidáme kmín, majoránku, nakrájený pórek a takto uděláme ještě jednu vrstvu. Zalijeme trochou mléka a krátce zapečeme. |