Tipy na dietní jídelníček 20.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek litru bylinkového čaje plátek celozrnného chleba s brynzou a kolečky rajčete |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem okurkový salát s jogurtem |
Příprava okurkového salátu s jogurtem | Postup: půl menší salátové okurky pokrájíme na kolečka, osolíme, přidáme posekaný kopr a přilijeme 3 lžíce bílého jogurtu |
Oběd | |
Složení | půl litru vody pórkové brambory |
Příprava pórkových brambor | 3 brambory menší pórek kelímek kysané smetany mořská sůl sekaný kopr Postup: Brambory nakrájíme na kolečka, dáme do zapékací misky, osolíme, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zalijeme smetanou a zapečeme. Podáváme zasypané koprem a s hlávkovým salátem. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody dvě celozrnné tyčky zabalené do dvou plátků šunky |
Večeře | |
Složení | půl litru vody dušené zelí s rajčaty |
Příprava dušeného zelí s rajčaty | čtvrtka zelí cibule 2 zelené papriky 2 rajčata pepř vegeta Postup: Zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, osolíme a dusíme. Pak přidáme nakrájené papriky a rajčata. Dochutíme vegetou a pepřem. Můžeme podávat s 2 vařenými brambory. |