Tipy na dietní jídelníček 24.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje hrnek kukuřičných lupínků zalitých čtvrtlitrem nízkotučného mléka s pokrájeným banánem |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem salát z bílé ředkve |
Příprava salátu z bílé ředkve | 1 bílá ředkev 1 mrkev půl cibule olivový olej mořská sůl Postup: Ředkev a mrekv postrouháme, přidáme pokrájenou cibuli, pokapeme olivovým olejem, osolíme a promícháme. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody pórková omáčka |
Příprava pórkové omáčky | pórek hrnek vývaru 2 lžíce hladké mouky pepř mořská sůl Postup: Na olivovém oleji osmahneme mouku, zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme pokrájený pórek a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podáváme s 2 vařenými brambory. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody šálek jahod |
Večeře | |
Složení | půl litru vody dušená rýže s majoránkou a česnekem |
Příprava dušené rýže s majoránkou a česnekem | hrnek rýže 3 hrnky vody stroužek česneku cibule majoránka mořská sůl Postup: Vodu osolíme, přidáme utřený česnek, pokrájenou cibuli, majoránku a přivedeme k varu. Přidáme rýži a dusíme doměkka. |