Tipy na dietní jídelníček 31.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje plněný rohlík |
Příprava plněného rohlíku | Postup: Celozrnný rohlík rozpůlíme, namažeme nízkotučným sýrem, obložíme kolečky rajčete a papriky |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným citronem kapustový salát |
Příprava kapustového salátu | Postup: Hrnek pokrájené kapusty smícháme s pokrájenou cibulí, přidáme sůl, kmín, pár kapek olivového oleje a octu.Podle potřeby dosladíme umělým sladidlem. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody rýžový nákyp s rozinkami a ovocem |
Příprava rýžového nákypu s hrozinkami a ovocem | Postup: Pytlík rýže uvaříme v mléce, přidáme pokrájené čerstvé ovoce, posypeme rozinkami a ochutíme medem. Pak vše zapečeme v troubě. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody grapefruit |
Večeře | |
Složení | půl litru vody zapékané těstoviny se smetanou |
Příprava zapékaných těstovin se smetanou | hrnek těstovin pórek 1 zakysaná smetana mořská sůl oregáno lžíce kukuřice Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, přidáme kolečka pórku, kukuřici, posypeme oregánem, zalijeme smetanou a dáme zapéct. |