Tipy na dietní jídelníček 33.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje rýžový chlebíček, ovocný jogurt |
Svačina | |
Složení | půl litru zředěného džusu meloun s borůvkami |
Příprava melounu s borůvkami | plátek pokrájeného melounu pokrájená broskev šálek borůvek půl banánu Postup: Vše smícháme dohromady. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody pstruh na modro |
Příprava pstruha na modro | 150 g pstruha mořská sůl ocet Postup: Pstruha přelijeme horkou vodou se solí a octem, zakryjeme ho a jakmile zmodrá, slijeme vodu a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut. Podáváme pokapaný trochou rozpuštěného tuku, zdobíme plátky citrónu a petrželkou. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody 1 paprika |
Večeře | |
Složení | půl litru vody teplé ovoce |
Příprava teplého ovoce | 2 jablka hruška rozinky koriandr skořice mořská sůl Postup: Ovoce zbavíme jádřinců, pokrájíme, podusíme v troše vody, přidáme koření a sůl a v misce zdobíme rozinkami. |