Tipy na dietní jídelníček 34.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | bylinkového čaje zeleninová pomazánka |
Příprava zeleninové pomazánky | 50 g nízkotučného tvarohu 2 ředkvičky kousek salátové okurky lžíce bílého jogurtu pažitka mořská sůl Postup: Zeleninu pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami. Podáváme s plátkem celozrnného chleba. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným citronem hrnek třešní nebo višní |
Oběd | |
Složení | půl litru vody zapečená zeleninová mísa |
Příprava zapečené zeleninové mísy | 2 hrnky zmrazené zeleninové směsi 2 vejce mléko pepř mořská sůl strouhaný sýr Postup: Zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme mlékem, opepříme a přivedeme k varu. Vmícháme vejce a strouhaný sýr, vše vlijeme do zapékací misky a upečeme. Podáváme s hlávkovým salátem. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody plátek melounu |
Večeře | |
Složení | půl litru vody šunková rýže |
Příprava šunkové rýže | pytlík rýže 2 plátky šunky kukuřice hrášek lupínek másla Postup: Rýži uvaříme v osolené vodě, přidáme zeleninu, pokrájenou šunku a vmícháme lupínek másla. |