Tipy na dietní jídelníček 39.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje hráškový toast |
Příprava hráškového toastu | Postup: Plátek toastového chleba posypeme sterilovaným hráškem, přiklopíme plátkem tvrdého sýra a dáme zapéct |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným citronem grapefruit |
Oběd | |
Složení | půl litru vody kuřecí plátek na grilu |
Příprava kuřecího plátku na grilu | Postup: 100 g kuřecích prs lehce potřeme olivovým olejem a dáme grilovat. Poté osolíme, posypeme oregánem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s 2 vařenými brambory. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody ředkvičkový salát |
Příprava ředkvičkového salátu | Postup: Svazek ředkviček očistíme, pokrájíme na kolečka, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. |
Večeře | |
Složení | půl litru vody zeleninová polévka s ovesnými vločkami |
Příprava zeleninové polévky s ovesnými vločkami | 60 g kořenové zeleniny a pórku 30 g ovesných vloček půl litru kuřecího vývaru mořská sůl petrželka Postup: Zeleninu postrouháme najemno a s vločkami dáme do vařícího kuřecího vývaru, osolíme a vaříme asi 20 minut. Poté zasypeme sekanou petrželkou. |