Tipy na dietní jídelníček 44.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje brynzový toast |
Příprava brynzového toastu | Postup: Toast potřeme brynzou a obložíme kolečky rajčete |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným citronem indický salát |
Příprava indického salátu | 6 ředkviček rajče stroužek česneku půl cibule pepř mořská sůl trochu octa olivový olej Postup: Ředkvičky, rajče a cibuli pokrájíme, přidáme pepř, sůl a promícháme v zálivce z octa, oleje a utřeného česneku. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody kuřecí guláš |
Příprava kuřecího guláše | 100 g kuřecích prs 2 cibule 2 rajčata mletá paprika mořská sůl pepř 2 brambory olivový olej Postup: Na olivovém oleji osmahneme cibule, přidáme pokrájené kuřecí maso, přilijeme vodu a dusíme. Pak přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, utřený česnek a koření, zahustíme syrovými strouhanými brambory. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody hrnek čerstvého hrášku |
Večeře | |
Složení | půl litru vody ovesná kaše s borůvkami |
Příprava ovesné kaše s borůvkami | Postup: Hrnek ovesných vloček uvaříme v mléce, posypeme zavařenými borůvkami a polijeme šťávou ze zavařeniny |