Tipy na dietní jídelníček 46.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek zelenéhočaje zapečený toast s kukuřicí |
Příprava zapečeného toastu s kukuřicí | Postup: Toastový chléb posypeme sterilovanou kukuřicí, přiklopíme plátkem sýra a krátce zapečeme. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným citronem celerový salát |
Příprava celerového salátu | hrnek strouhaného celeru postrouhané jablko citrónová šťáva olivový olej bílý jogurt mořská sůl petrželka Postup: Vše smícháme dohromady a podle chuti dochutíme. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody cibulový koláč |
Příprava cibulového koláče | 4 cibule trocha vody 1/4 kg celozrnné mouky 4 lžíce olivového oleje Postup: Z mouky, poloviny oleje, soli a vody uděláme těsto, který vyválíme a dáme do formy. Na zbylém oleji osmahneme pokrájené cibule, dáme na těsto a upečeme v troubě. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody hrnek malin |
Večeře | |
Složení | půl litru vody zeleninové rizoto |
Příprava zeleninového rizota | pytlík rýže mořská sůl půl hrnku hrášku 1 mrkev 2 lžíce houb cibule sýr Postup: Rýži uvaříme v osolené vodě, povaříme i houby a pokrájenou zeleninu, vše smícháme, přidáme osmahnutou cibuli a posypeme sýrem. |