Tipy na dietní jídelníček 5.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje vaječina z jednoho vejce, celozrnný rohlík, pažitka |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem plněná rajčata |
Příprava plněných rajčat | Postup: 2 rajčata rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí tvarohu, pažitky, mořské soli a šunky. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody treska na kopru |
Příprava tresky na kopru | 150 g tresky mořská sůl pepř kousek celeru 2 lžíce posekaného kopru 2 lžíce bílého vína půl cibule olivový olej Postup: Tresku osolíme, opepříme, dáme do zapékací misky potřené olivovým olejem, přidáme cibuli, postrouhaný celer, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut. Před dokončením posypeme koprem. Podáváme s hlávkovým salátem. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody pomeranč nebo grapefruit |
Večeře | |
Složení | půl litru vody žlutá rýže |
Příprava žluté rýže | pytlík rýže malá cibule lžička kari mořská sůl Postup: Rýži uvaříme v osolené vodě, cibulku osmahneme na olivovém oleji, přidáme kari a promícháme s rýží. |