Tipy na dietní jídelníček 6.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek litru bylinkového čaje 2 plátky rýžového chlebíčku, rajče |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem okurkový salát s koprovým přelivem |
Příprava okurkového salátu s koprovým přelivem | Postup: 1 okurku postrouháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme ze tří lžic kysané smetany, ve které rozmícháme posekanou cibuli, sůl, pepř a kopr. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody houbové rizoto |
Příprava houbového rizota | pytlík rýže půl hrnku hub mořská sůl drcený kmín pepř půl cibule Postup: Ryži uvaříme v osolené vodě: Cibuli osmahneme, přidáme nakrájené houby, kmín, pepř a sůl, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak smícháme s rýží. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody hrnek jahod |
Večeře | |
Složení | půl litru vody fazole nakyselo |
Příprava fazolí nakyselo | hrnek fazolí cibule ocet pepř mořská sůl Postup: Fazole uvaříme doměkka, vmícháme osmahnutou cibuli, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme octem. Podáváme s hlávkovým salátem. |