Tipy na dietní jídelníček 9.
Možná i vy máte problém, jak zdravě a dietně vymyslet váš jídelníček. Právě vy zde budete nacházet inspiraci...
Pozn.: Pitný režim- cílem je vypít okolo dvou litrů tekutin, množství uváděného pití u jednotlivých jídel nepijte najednou, ale postupně v průběhu celého dne.
Dietní jídelníček | |
Snídaně | |
Složení | šálek bylinkového čaje plátek kuřecí šunky, plátek celozrnného chleba, rajče |
Svačina | |
Složení | půl litru vody s vymačkaným pomerančem nebo citronem fazolový salát |
Příprava fazolového salátu | hrnek fazolí mořská sůl pepř půl cibule bílý jogurt Postup: vaříme doměkka, přidáme pokrájenou cibuli, pepř, sůl a zalijeme bílým jogurtem. |
Oběd | |
Složení | půl litru vody ryba na olivách |
Příprava ryby na olivách | 150 g tresky půl cibule 5 oliv petrželka kousek celeru rajče mořská sůl pepř Postup: Tresku osolíme, opepříme, vložíme do zapékací misky potřené olivovým olejem, posypeme cibulí, oloupaným rajčetem, krájenými olivami, petrželkou, strouhaným celerem a pečeme doměkka. Podáváme s hlávkovým salátem. |
Svačina | |
Složení | půl litru vody 2 jablka |
Večeře | |
Složení | půl litru vody žampiónová rýže |
Příprava žampiónové rýže | pytlík rýže malá cibule 2 lžíce žampiónů olivový olej Postup: Rýži uvaříme v osolené vodě, na oleji osmahneme žampióny a cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak smícháme s rýží. |
Související články: