Umeocet a umeboshi

Umeocet se prodává v prodejnách zdravé výživy a jeho obliba stále stoupá. Používá se v kuchyni místo vinného nebo jablečného octa, neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Hodí se k přípravě zeleninových salátů, ale i mnoha dalších pokrmů, které potřebujeme zvýraznit slano-kyselou chutí. Většinu jídel už není třeba ani dosolovat. Umeocet je nejenom pochutina, ale je i velmi prospěšný zdraví.
Umeocet se vyrábí švestiček umeboshi, které rostou v Číně a Japonsku a obsahují velké množství přírodních kyselin (kyselina citronová) a minerálů (vápník, železo a fosfor).
Účinky na organismus:
- podporuje trávení
- zlepšuje zažívání
- snižuje únavu
- zpomaluje stárnutí
- odstraňuje žaludeční nevolnost
- eliminuje pálení žáhy
- neutralizuje toxiny v těle
Umeboshi se používají jako chuťovky, například k vařené rýži a hlavně jako přírodní lék na nachlazení, anemii, zvracení a žaludeční problémy.