Valentýnské menu: Kozí sýr pečený v rýžovém papíru s džemem z brusinek a řeřichou | e15.cz

Valentýnské menu: Kozí sýr pečený v rýžovém papíru s džemem z brusinek a řeřichou

Radek Šubrt

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Hledáte nevšední inspiraci na valentýnskou večeři? Máte rádi sýry? Pak vyzkoušejte třeba následující recept.

Kozí sýr pečený v rýžovém papíru s džemem z brusinek a řeřichou


(4 porce)

Ingredience:
360 g Sýr Buche de Chevre – kozí sýr s bílou plísní na povrchu
6 ks rýžového papíru
100 g čerstvých brusinek
50 g cukr krystal
50 cl vody

hrst salátu rukola
16 ks cherry rajčátek
1 kávová lžička pažitky
1 polévková lžíce řeřichy
sůl a pepř na dochucení
1 kávová lžička olivového oleje
1 kávové lžičky vinného octa
pár kapek 13-ti letého Aceto Balsamico

Příprava:
Ze sýru vytvarujeme 12 stejně velkých kuliček, které zabalíme jako malá psaníčka do rýžového papíru. Na rozpálené teflonové pánvi tato psaníčka z obou stran opečeme, tak aby sýr uvnitř změkl.

Z cukru vytvoříme světlý karamel, zalijeme vodou a svaříme do husta. Nakonec přidáme čerstvé očištěné brusinky, 1 minutu povaříme a necháme vystydnout.

Rukola salát nakrájíme, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem a přidáme na půlky nakrájená cherry rajčatka a nadrobno nakrájenou pažitku a řeřichu.

Autor: Ženy - E15


Úprava na talíři:
Aceto balsamico nakapeme na talíř, doprostřed položíme opečený kozí sýr /3 ks na 1 porci/, navrch ozdobíme brusinkovým džemem a salátem.


Autor: Radek Šubrt
šéfkuchař pražského pětihvězdičkového hotelu Le Palais, Praha 2

Autor: Radek Šubrt

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video