Valentýnský recept: Kávové pralinky v cukru

Kávové pralinky v cukru
Ingredience:
1 litr smetany ke šlehání
2 kávové lžičky nejlépe Coffee Davidoff, nebo jakékoliv jiné dobré rozpustné kávy
500 g bílé čokolády
1 kg hořké čokolády
1 kg práškového cukru
Příprava
Přivedeme smetanu k varu a přidáme kávu. Smetanu stále mícháme, aby příliš nevypěnila. Nechte odstát po dobu 10 minut. Poté přidáme bílou čokoládu a dobře promícháme v mixéru.
Vzniklou směs vložíme do ledničky a necháme odstát nejlépe přes noc, aby hmota byla správně tuhá. Druhý den směs umixujeme pomocí ponorného šlehače do chvíle kdy je hmota hladká a nepění. Pomocí sáčku s cukrářským zdobítkem tvoříme malé bonbony na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem.
Takto vytvořené pralinky vložíme do mrazničky a necháme řádně ztuhnout. Mezitím v lázni z horké vody rozpustíme hořkou čokoládu. Voda v lázni by měla být okolo 40 stupňů, aby se čokoláda pomalu rozpouštěla.
V rozpuštěné čokoládě pak namáčíme pralinky, podle chuti buď celé pralinky, nebo jenom špičky. Takto hotové pralinky poprášíme moučkovým cukrem a můžeme vychutnávat domácí pralinky.