Valentýnský recept: Kávové pralinky v cukru | e15.cz

Valentýnský recept: Kávové pralinky v cukru

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Připravte si výborné domácí kávové pralinky a mlsejte s vašimi blízkými nejen na Valentýna. Recept jsme pro vás získali přímo od šéfkeuchaře pětihvězdičkového hotelu La Palais v Praze, Radka Šubrta.

Kávové pralinky v cukru



Ingredience:
1 litr smetany ke šlehání
2 kávové lžičky nejlépe Coffee Davidoff, nebo jakékoliv jiné dobré rozpustné kávy
500 g bílé čokolády
1 kg hořké čokolády
1 kg práškového cukru

Příprava
Přivedeme smetanu k varu a přidáme kávu. Smetanu stále mícháme, aby příliš nevypěnila. Nechte odstát po dobu 10 minut. Poté přidáme bílou čokoládu a dobře promícháme v mixéru.

Vzniklou směs vložíme do ledničky a necháme odstát nejlépe přes noc, aby hmota byla správně tuhá. Druhý den směs umixujeme pomocí ponorného šlehače do chvíle kdy je hmota hladká a nepění. Pomocí sáčku s cukrářským zdobítkem tvoříme malé bonbony na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem.

Takto vytvořené pralinky vložíme do mrazničky a necháme řádně ztuhnout. Mezitím v lázni z horké vody rozpustíme hořkou čokoládu. Voda v lázni by měla být okolo 40 stupňů, aby se čokoláda pomalu rozpouštěla.

V rozpuštěné čokoládě pak namáčíme pralinky, podle chuti buď celé pralinky, nebo jenom špičky. Takto hotové pralinky poprášíme moučkovým cukrem a můžeme vychutnávat domácí pralinky.

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video