Vánoční cukroví bez cukru: Rozinkové řezy bez tuku

Sladkostí bývá na vánočním stole až až, ale jaképak by to byly Vánoce bez cukroví. Jestli si hlídáte štíhlou linii a přesto se dobrot nechcete vzdát, máme pro vás několik receptů. Dnes vám přinášíme první z nich.
Rozinkové řezy bez tuku
Ingredience:
1 vejce,
100 g umělého sladidla,
50 g medu,
300 g polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva,
rozinky,
sušené ovoce,
kousky oříšků,
kandované ovoce
Příprava:
Vejce utřeme se sladidlem a medem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vmícháme rozinky a jiné sušené ovoce krájené na drobnější kousky i zbytky oříšků.
Těsto rozdělíme na tři díly a z nich uválíme šišky dlouhé jako plech. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme mlékem a upečeme v troubě nastavené na 200 stupňů.
Válečky ještě za tepla krájíme na centimetr široké šikmé řezy a necháme u sebe až do vychladnutí. Pak řezy oddělíme a uložíme v krabici do chladna.