Vánoční recepty 2.

Vánoce se blíží mílovými kroky a protože je tento čas vždy spojen s konzumací dobrého cukroví, budeme vám až do té doby přinášet recepty právě na ně. S dietními recepty začneme opět v příštím roce.
Mandlové kartičky
Ingredience na 60 ks:
300 g hladké mouky
150 g cukru
50 g mletých mandlí
200 g mandlí
žloutek
200 g másla
sáček vanilkového cukru
půl lžička skořice
půl lžičky tlučeného zázvoru
Návod k přípravě: Z mouky, cukru, mandlí, žloutku, másla, vanilkového cukru a koření vypracujeme těsto, které vložíme na 60 minut do chladničky. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Těsto položíme mezi dvě fólie a vyválíme do placky asi 4 mm silné. Vykrájíme čtverečky asi 5×5 cm a položíme je na plech. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme.a zdobíme jimi kartičky. Pečeme dorůžova asi 10 minut.
Florentýnky
Ingredience na 80 ks:
170 g cukru, 70 g medu, 130 g másla, 150 ml smetany, 170 gm andlových lupínků, 100 g slunečnicových semínek, 150 g čokoládové polevy
Návod k přípravě:
Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou a vaříme asi 5 minut. Přimícháme mandle a slunečnicová semínka. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj řídké těsto, které rozetřeme ho po celé ploše . Dáme na 10 minut do trouby a pak ještě teplý korpus krájíme na pravidelné tvary. Necháme vychladnout. Rozpustíme čokoládovou polevu, ve které florentýnky namáčíme a necháme ztuhnout.