Vánoční recepty 3.

Čokoládové řezy
Ingredience na 60 ks:
100 g čokolády
150 g cukru
130 g másla
100 g hladké mouky
2 vejce
půl lžičky kypřícího prášku
1 lžička vanilkové dřeně
150 g ořechů
200 g čokoládové polevy
100 g ořechů
sůl
Návod k přípravě: Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Mezitím rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout. Máslo s cukrem utřeme, přidáme vejce, čokoládu, mouku, kypřící prášek, sůl, vanilku a nadrobno nasekané ořechy. Plech vymastíme, rozprostřeme těsto a pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout, rozpustíme čokoládovou polevu a těsto jí potřeme. V pravidelných odstupech vyrovnáme půlky ořechů a necháme ztuhnout. Nakrájíme na asi 60 kostek.
Opilé ovoce
Sušené ovoce- meruňky, švestky, rozinky atd.
Návod k přípravě: všechny ingredience vložíme do uzavíratelné nádoby a přelijeme je vodkou. Uzavřeme a necháme až do Vánoc proležet. Opilé ovoce můžeme konzumovat jen samotné jako chuťovku nebo je přidávat například do ovocných zmrzlinových pohárů.