Vánoční recepty 4.

Dnes v našem předvánočním kuchařském seriálu přinášíme recepty na Mlsné jazýčky a Medovou pochoutku.
Mlsné jazýčky
Ingredience:
4 bílky
100 g cukru
130 g lískových oříšků
lžíce hladké mouky
Náplň:
2 lžíce čokolády
2 lžíce rumu
200 g másla
150 g cukru moučka
Ušleháme bílky s cukrem, přidáme oříšky a mouku. Na moukou vysypaný plech tvoříme podlouhlé jazýčky, které pečeme dožluta. Ještě horké je sejmeme z plechu a dáme vychladnout. Z čokolády, rumu, másla a cukru moučka utvoříme náplň, kterou pak jazýčky spojujeme.
Medová pochoutka
Ingredience:
mandle
ořechy
med
Návod k přípravě: Do uzavíratelné nádoby vložíme mandle a různé druhy ořechů. Ty pak přelijeme medem, uzavřeme a do Vánoc necháme proležet.
Pak už jen mlsáme.