Vánoční recepty 5.

Banánky
Ingredience:
170 g másla
100 g moučkového cukru
2 natvrdo uvařené žloutky
1 lžíce citronové šťávy
250 g hladké mouky
rybízová zavařenina
čokoládová poleva
Návod k přípravě:
V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme jemně nastrouhané uvařené žloutky, citronovou šťávu a mouku. Vzniklé těsto protlačíme strojkem nebo lisem na plech. Pak vytvarujeme banánky a upečeme je. Vychladlé banánky spojujeme zavařeninou a konce namáčíme v čokoládové polevě.
Tvarohové věnečky
Ingredience:
250 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 150 g tuku, 1 vejce do těsta, citronová kůra, vanilka, 1 vejce na potření , krystalový cukr a skořice na obalení, zavařenina
Návod k přípravě: Těsto vypracujeme na vále obvyklým způsobem. Necháme 3 hodiny odpočinout a pak vyválíme placku, ze které vypichujeme kroužky a kolečka. Namáčíme je v rozšlehaném vejci a v krystalovém cukru smíchaném se skořicí. Klademe na plech a pečeme naprudko v troubě. Pečené potíráme zavařeninou a slepujeme po dvou na sebe.
Dobrou chuť!