Vážíme bez kuchyňské váhy
V dnešní době si v kuchyni můžeme bez problému vystačit se stejnými pomocníky jako naše babičky a prababičky. Některé suroviny se nemusejí odměřovat, v receptech je využíváme v množství jako vejce, 1 střední cibule, brambora apod. Také se suroviny dělí podle toho, zda jsou v tekutém či pevném stavu.
Co se opravdu velmi často používá, je měření pomocí kávové či polévkové lžičky na menší množství surovin a na větší zase hrnek o objemu 250 ml. Pokud je máte doma, nemusíte přemýšlet nad tím, kolik co má gramů, mililitrů, decilitrů či dokonce litrů.
Stačí, když si zapamatujete, kolik lžic nebo hrnků budete k přípravě receptů potřebovat. Časem si techniku osvojíte natolik, že budete míchat ingredience od oka. Vaření se tak pro vás i vaše děti, které budou chtít
pomoci, stane zábavou. Základní přehled neleznete v tabulce níže.
Poslední články autora
Kvasinkové infekce léto milují
Čínská medicína v české kuchyni
Zobrazit všechny stránky autora
SLEVÍN.CZ - KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!