Velikonoční recept: Velikonoční beránek s čokoládou

Co by to bylo za Velikonoce, kdyby na stole chyběl velikonoční beránek.
Připravte si:
na každé vejce 1 lžíci polohrubé mouky
a 1 lžíci krupicového cukru
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
1 mandle
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 35 g tuku
Návod k přípravě:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.
Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.
Veselé velikonoce!