Velikonoční recept: Velikonoční beránek 3x jinak | e15.cz

Velikonoční recept: Velikonoční beránek 3x jinak

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Co by to bylo za Velikonoce, kdyby na stole chyběl velikonoční beránek. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tak vám dnes přinášíme rovnou tři jednoduché a ověřený recepty.

Beránek ze smetanového těsta

Připravte si:
150 gramů tuku
260 gramů moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
6 vajec, citrónová šťáva
1/8 l smetany
270 g polohrubé mouky
1 lžička nastrouhaných mandl
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy
moučkový cukr
2 rozinky

Návod k přípravě:
Tuk, cukr, žloutky a vanilkový cukr utřeme do husté pěny, kterou ochutíme citrónovou šťávou. Pak přidáme střídavě smetanu, mouku, mandle a opatrně vmícháme tuhý sníh.

Těsto vlijeme do vymaštěné, hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Vychladlého beránka vyklopíme, pocukrujeme a oči nazdobíme rozinkami.

Nezapomeňte: Velikonoční nádivka patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako vejce, mazanec nebo beránek

Velikonoční beránek s čokoládou

Připravte si:

na každé vejce 1 lžíci polohrubé mouky
a 1 lžíci krupicového cukru
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
1 mandle


Poleva:
100 g čokolády na vaření, 35 g tuku

Návod k přípravě:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 celkového množství cukru. Pak přidáme střídavě žloutky, po lžících mouku i zbytek cukru a těsto urovnáme do vymaštěné, moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté, mírně teplé troubě dorůžova.

Vyklopeného beránka přelijeme polevou: rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s tukem a zamícháme, aby se suroviny spojily. Půlkami mandle nebo rozinkami naznačíme očička a beránka dáme do chladna, aby poleva ztuhla.

Velkonoční beránek s čokoládouAutor: Ženy - E15

Beránek z třeného těsta s rumovou polevou

Připravte si:
120 g tuku
5 vajec
150 g cukru
1/8 l mléka
350 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy


Poleva:
400 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, necelé 2 lžíce mléka, 2 rozinky

Návod k přípravě:
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vše ušleháme do pěny. Pak přidáme střídavě tuhý sníh, mléko, vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Vychladlého beránka vyklopíme a oči naznačíme rozinkami. Pak jej přelijeme polevou: moučkový cukr prosejeme a utřeme s horkým mlékem i rumem do hustší směsi.

Dobrou chuť! A veselé Velikonoce!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video