Velikonoční recept: Věnec s tvarohem a vanilkovým cukrem

Tak jako u každých svátků ani u Velikonoc nemůže na svátečním stole chybět nějaká ta sladkost, proto dnes budeme péct velikonoční věnec.
Ingredience:
500 g polohrubé mouky
1 a 1/2 prášku do pečiva
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1/2 dl mléka
8 lžic oleje
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronu
lžička citrónové šťávy
sůl
Návod k přípravě: Do osolené mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme rozdrobený tvaroh, vejce rozšlehané v mléce a olej, promícháme, pak přisypeme oba druhy cukru plus citronovou kůru a šťávu. Vypracujeme husté těsto, ze kterého vyválíme tři dlouhé válečky, které spleteme do copu a spojíme do věnce. Položíme na tukem vymazaný plech, dáme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme 45 minut.
Veselé Velikonoce!