Vyzkoušejte náš recept: Mangold podle tchýně | e15.cz

Vyzkoušejte náš recept: Mangold podle tchýně

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Mangold je listová zelenina, kde se upravují jak její listy, tak řapíky. Ze země už v březnu vylézají první rostlinky, které byly zasazeny loňského roku a sklízet lze až do období mrazu. Mangold, který v italských receptech nalezneme pod názvem “bietola” má svou gastronomickou identitu, proto není správné považovat ho za listy “jiného druhu špenátu ”. Vyzkoušejte náš recept od "italské tchyně".

Mangold 800 g
Cherry rajčátka 5 ks
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Řapikatý celer - 1 řapík bez listu Česnek 1 stroužek
Panenský olivový olej

Postup přípravy receptu:

Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí neosolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, při slévání si odebereme cca 200 ml vody. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na menší kusy.

Ve větší pánvi rozehřejeme cca 3 lžíce oleje a osmažíme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer nakrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky, česnek necháme vcelku). Přidáme nakrájený mangold, zalijeme vodou, kterou jsme si odložili při slévání, osolíme.

Promícháme a necháme dusit 15-20 minut, dokud řapíky nemají požadovanou měkkost (můžeme nechat křupavější nebo měkké). Můžeme podávat s čerstvým pečivem jako lehkou veceři, v tom případě porce posypeme strouhaným parmezánem nebo jako přílohu k masu či bramborám.

Recept byl převzat z webu www.recepty.cz.

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video