Zeleninové týdny: Čekanka zapečená s vejci a sýrem

Čekankové puky obsahují množtsví draslíku, fosforu, hořčíku, železa a vápníku, takže pokud si ceníte vašeho zdraví, budete je konzumovat častěji.
Ingredience:
600 g čekanky
2 dl nízkotučné
smetany
3 vejce
2 lžíce hladké mouky
60 g tvrdého sýra
lžíce
strouhanky
2 lžíce másla
sůl
Návod k přípravě: Čekankové puky uvaříme v osolené vodě
doměkka, scedíme je a pak vložíme do zapékací misky vytřené máslem. Smetanu
rozšleháme s vejci, moukou a solí, směsí přelijeme čekanku a v horké troubě
pečeme asi 20 minut, pak posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou,
poklademe vločkami másla a pečeme ještě dalších 20 minut.
Dobrou chuť!