Zeleninové týdny: Červená řepa na víně

Řepa je bohatá na draslík a hořčík, je vhodná při ateroskleróze, vysokém tlaku, při nemocech srdce a krevního oběhu. A taky dobře chutná.
Ingredience:
1 kg červené řepy
2 cibule
8
rajčat
olivový olej
150 g žampionů
2 lžíce kečupu
2 dl červeného
vína
2 dl vývaru z kostky
sůl
pepř
Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě
doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pokrájenou cibuli
zpěníme na oleji, přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, kečup, víno a podle
potřeby vývar a podusíme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plátky řepy,
prohřejeme a podáváme s rýží.
Dobrou chuť!