Zeleninové týdny: Červená řepa na víně | E15.cz

Zeleninové týdny: Červená řepa na víně

Zeleninové týdny: Červená řepa na víně

Redakce

Řepa je bohatá na draslík a hořčík, je vhodná při ateroskleróze, vysokém tlaku, při nemocech srdce a krevního oběhu. A taky dobře chutná.

Ingredience:
1 kg červené řepy
2 cibule
8 rajčat
olivový olej
150 g žampionů
2 lžíce kečupu
2 dl červeného vína
2 dl vývaru z kostky
sůl
pepř

Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě

doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pokrájenou cibuli

zpěníme na oleji, přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, kečup, víno a podle

potřeby vývar a podusíme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plátky řepy,

prohřejeme a podáváme s rýží.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce
 

Články odjinud

Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!