Zeleninové týdny: Červená řepa se smetanou a parmazánem | e15.cz

Zeleninové týdny: Červená řepa se smetanou a parmazánem

ZDROJ: Ženy - E15

Redakce

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Červená řepa má velmi vysoký obsah železa a také mědi, proto je velmi prospěšná při tvorbě krve. Dnes přinášíme recept na řepu se smetanou a parmazánem.

Ingredience:
1 kg červené řepy
3 dl smetany
2 lžíce strouhanky
2 lžíce parmazánu
šťáva z 1 citronu
lžička mleté papriky
olivový olej

Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě

doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem,

nalijeme část smetany, položíme osolené plátky řepy pokapané citronovou šťávou,

opět přelijeme zbytkem smetany, povrch posypeme strouhankou, parmazánem a mletou

paprikou. Zapečeme při 200 stupních 15 minut.

Dobrou chuť!

Autor: Redakce

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video

Newslettery