Zeleninové týdny: Červená řepa se smetanou a parmazánem

Červená řepa má velmi vysoký obsah železa a také mědi, proto je velmi prospěšná při tvorbě krve. Dnes přinášíme recept na řepu se smetanou a parmazánem.
Ingredience:
1 kg červené řepy
3 dl smetany
2
lžíce strouhanky
2 lžíce parmazánu
šťáva z 1 citronu
lžička mleté
papriky
olivový olej
Návod k přípravě: Omytou řepu uvaříme v osolené vodě
doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem,
nalijeme část smetany, položíme osolené plátky řepy pokapané citronovou šťávou,
opět přelijeme zbytkem smetany, povrch posypeme strouhankou, parmazánem a mletou
paprikou. Zapečeme při 200 stupních 15 minut.
Dobrou chuť!