Zeleninové týdny: Cukety plněné masem a žampióny

Cuketa má stejně jako ostatní tykve nízkou energetickou hodnotu, takže si ji klidně můžete dopřávat co hrdlo ráčí.
Ingredience:
4 cukety
150 g žampiónů
2
cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého
masa
pepř
sůl
olej
petrželka
oregáno
80 g strouhaného
sýra
Návod k přípravě: Cukety podélně rozkrojíme, vydlabeme
dužinu a nadrobno ji posekáme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté
maso, sůl a osmahneme. Dále přidáme pokrájené žampióny, dužinu z cuket a utřený
česnek, pepř,oregáno a petrželku, promícháme a dusíme 10 minut. Směsí plníme
osolené půlky cuket, dáme do vytřené zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a
půl hodiny zapékáme.
Dobrou chuť!