Zeleninové týdny: Fazolkovo- smetanová polévka

Fazolky jsou účinným pomocníkem při regeneraci jatek, ledvin a močového měchýře. A co víc, umí omlazovat buňky.
Ingredience:
400 g zelených fazolek
1 l
vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 mrkev
1
petržel
cibule
2 stroužky česneku
1 kelímek kysané
smetany
pepř
sůl
ocet
petrželka
Návod k přípravě: Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme
ji vývarem, rozšleháme, přidáme nakrájené fazolky, posekanou cibuli,
nastrouhanou mrkev a petržel a utřený česnek. Uvaříme doměkka, pak zjemníme
smetanou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme a na talíři posypeme
petrželkou.
Dobrou chuť!