Zlepšete si náladu i zdraví!
Že hořká čokoláda prospívá našemu zdraví, je obecně známé. Asi každý zažil ten příjemný pocit, když si vychutnává dobrou čokoládu. Při její konzumaci totiž dochází ke zvýšení produkce hormonu štěstí – serotoninu. Ten pomáhá k vytváření pozitivních emocí a k odbourávání stresu. Čokoláda také zvyšuje cirkulaci krve, vede k lepšímu prokrvování mozku, a proto se nám s ní dobře vykonávají mentálně náročné úkoly. Co už je méně známé, že hořká čokoláda nám může být pomocníkem při hubnutí. Snižuje totiž chuť na sladké a tučné pokrmy.
Česká firma Pražská čokoláda má vlastní výrobnu i prodejnu kvalitních čokoládových výrobků. Nejpopulárnějším produktem jsou nasucho pražené mandle obalené mléčnou či hořkou čokoládou s různými posypy. Mezi ty klasické patří skořice nebo kakaový bob. Nabízí však i méně tradiční variace jako Dvořákovy mandle v mléčné čokoládě se zázvorem nebo Karlovy mandle v hořké čokoládě s chilli a se solí.
Pražská čokoláda dodává na trh kvalitní čokoládové výrobky a snaží se, aby se dalo mlsat také zdravě. Vyrábí vlastní DIA čokoládu, u které se jen těžko pozná, že je bez cukru. Specialitu Český nugát z mandlí a českého medu, který má daleko od nugátu z poutí. Tato receptura se doslova rozplývá na jazyku. (Ve Velké Británii produkt získal ocenění Great Taste). A nebo právě zmíněné „zelené mandle“ s hořkou čokoládou poprášené moringou olejodárnou. Moringa je proslulá svou velkou koncentrací živin. Sušené listy moringy mají např. 14 x více vápníku než mléko nebo 4 x více vlákniny než mají ovesné vločky. Její konzumace přispívá především ke zvýšení fyzické energie a vyrovnanosti.
Mandle s moringou, stejně jako všechny ostatní produkty Pražské čokolády, jsou baleny v luxusních krabičkách, plechovkách nebo taštičkách s motivy Prahy. Hodí se proto jako lahodný dárek z Čech, ale pochutnáte si na nich jistě i vy sami. Navíc to jde i zdravě! ;)