Diář Jana Plodková

Diář Jana Plodková Zdroj: Jana Plodková

Jaké diáře používají úspěšné ženy? Nahlédněte

„Nestíhám, nemůžu…“ Tento výrok od superúspěšných žen jen sotva uslyšíte. Díky dokonalému time managementu totiž zvládnou cokoli. Osm z nich nám dalo nahlédnout do svého V.I.P diáře a prozradilo svoje tajemství efektivní organizace času.

Elektronický nebo papírový? Dělení bude nejspíš generační, ale ne nutně. Romantici budou tíhnout k papírovému notýsku, kdežto ti, kdo jdou s dobou, a může to být klidně vaše prababička, zvolí raději technickou variantu. Výhoda elektronického diáře se jmenuje „dva v jednom“: komunikační kanály korespondují s databankou a vy si můžete „přepínat“, jak potřebujete. Pro někoho ale papír je papír. Zkuste si v kavárně vyndat z kabelky stylový notýsek a rázem si přivoláte kouzlo starých časů, o kterých tak rádi věříme, že děti bývaly poslušnější, ženy oddanější a manželé věrnější. Navíc máte šanci si po dlouhé době znovu vyzkoušet, jak se píše třeba velké L...

Diář si ale vedeme hlavně proto, abychom nezapomínali na povinnosti a neprošvihávali naplánované radosti. Jen málo co je důležitější.

Pokračování 2 / 7

Petra Balvínová, MAJITELKA MÓDNÍ ZNAČKY TIQE

Diář Petra Balvínová
Diář Petra Balvínová | Zdroj: Petra Balvínová

Už léta používám diář Moleskine s měkkými deskami. Bez něj jsem jako bez rukou, píšu si tam všechno: schůzky, telefonní čísla, na barevné štítky lepím seznamy nákupů a úkolů. Neumím si představit, že bych si to psala do mobilu. Od školy používám fix na červené rámečky, kterými jsem si dřív rámovala úkoly a dnes schůzky. Když pak po letech něco hledám, často sáhnu po diáři z toho roku a vždy tam najdu adresy a telefony, které potřebuji.

Pokračování 3 / 7

Zuzana Klingrová, CVIČITELKA JÓGY A MAJITELKA STUDIA FITLIGHT

Zuzana Klingrová
Zuzana Klingrová | Zdroj: Zuzana Klingrová

Organizace mého diáře je jednoduchá, neboť znám plán lekcí a víkendů nejméně na půl roku dopředu. Protože hodně cestuju plánuju s větším časovým předstihem. Nicméně i tato dlouhodobě pevná struktura mi dává prostor do plánu průběžně zařazovat i další aktivity: pracovní schůzky, speciální akce, schůzky s přáteli nebo workshopy. Sice to vypadá trošku otrocky, ale tento systém mi vyhovuje, protože zůstávám pánem svého času. A většina aktivit, které v diáři mám, mě jednoduše baví.

Pokračování 4 / 7

Martina Lewis, PR MANAŽERKA LOUIS VUITTON

Diář Martina LLewis
Diář Martina LLewis | Zdroj: Martina Lewis

Celý život funguju jedině s papírovým diářem. Když plánuju, potřebuju vidět vše před sebou, a to mi s elektronickým diářem nejde. Mnoho let jsem používala Moleskine, ale ty se nejdříve z důvodu častého používání rozpadaly v listopadu, pak v polovině roku a nakonec v květnu. Takže už několik let používám tento diář a jen dokupuji nové náplně. V mém diáři je celý můj soukromý i pracovní život – schůzky, jaký sport mě ten den čeká, komu mám zavolat, co a kam poslat, poznámky… A jakmile je úkol.

Pokračování 5 / 7

Bára KArpíšková, AUTORKA KUCHAŘKY A BLOGU BJUKITCHEN

Diář Bára Karpíšková
Diář Bára Karpíšková | Zdroj: Bára Karpíšková

Diář? Píšu do něj sporadicky, to, co mě čeká tento týden se snažím zapamatovat, trénuju si tak paměť. Naštěstí mám svoji produkční Terezu, která má dar odhadnout, co se mi z hlavy už vykouřilo, a pošle mi to (díky Terko!). Poznamenám si ale, když si něco plánuju na další týden. Taky si píšu, kdy mám hodiny španělštiny, zapomínám na ně i přesto, že jsou pravidelné. Zvláštní, že na nepravidelné hodiny jógy nezapomínám.

Pokračování 6 / 7

Marta Moidlová, PRIMÁŘKA KLINIKY LASERPLASTIC

Diář Marta Moidlová
Diář Marta Moidlová | Zdroj: Marta Moidlová

Diáře mám dva. Jeden v práci, kam píšeme objednané klienty, který se z papírové formy posléze změnil v elektronický. Druhý je klasický malý „kabelkový“, zahrnující vždy tříleté období pro poznámky. Je velmi přehledný, vždy po ruce, není třeba klikat a dobíjet. Zatím nemám potřebu nějaké podstatné změny.

Pokračování 7 / 7

Jana Plodková, HEREČKA

Diář Jana Plodková
Diář Jana Plodková | Zdroj: Jana Plodková

Diáře mám dva, funkční v telefonu, nostalgický v bloku od Papelote, který slouží především k uspokojení mé lásky k papíru a barevným pastelkám, i když neumím kreslit. Píšu, vystřihuju a čekám, až budu stará a budu si tím listovat. Říkala jsem, že je to trochu úchylný…

Připravila redakce časopisu Moje psychologie.