Teror od bývalého - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

teror od bývalého

Diskuze

3034af
| 19. 5. 2023 12:31
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
anonym
| 21. 12. 2016 22:41
Dobrý den, už nevím jak bych tohle měla řešit, proto píši zde. Je to asi rok, co jsem se rozešla se svým přítelem. On si našel slečnu, se kterou je přibližně půl roku. Ta slečna mě pořád sleduje na různých sociálních sítích (FB, instagram ..). Zakládá si falešné profily, aby mě mohla sledovat. A také mi neustále píše a vyhrožuje na FB. Stylem jakože, co si pořád píšu s mojim bývalým, proč jim pořád kazím vztah atd.. Je pravda, že na začátku jejich vztahu psal pořád mě, s tím, že mi lhal, že nikoho nemá. Ale to by slečna měla řešit s ním a né semnou. Snažím oba ignorovat a s mým bývalým neudržuji žádný kontakt. Nevím zda je slečna paranoidní, nebo nějak duševně nemocná:) Už tyhle problémy nechci řešit, a obracím se k vám s dotazem, jak byste tuto situaci řešili vy, když vás někdo obviňuje z něčeho, co vůbec není pravda:)
anonym
| 5. 10. 2016 22:32
Ahoj,
já jsem zoufalá, pronásleduje mě expřítel, trpící schizofrenií!A navíc ten magor trvdí, že mu dlužím nemalou částku! Nikdy jsem mu nic nepodepsala, nic si od něj takového nebrala . Ale po rozchodu začal teror, stalking, kteeý se stupňuje a teď na vrchol všeho na mě poslal kvůli údajnému dluhu právníka! Budu ho muset udat na policii!
anonym
| 18. 4. 2016 14:52
Já mám problém přes rok.Muj ex,se kterým bydlím v jeho Rdostal ho darovaný od rodiču.Bydlím s ním 18 let,a delší dobu mě vždy řekl,at vypadnu s jeho baráku,psychicky mě deptá,děla my doma naschvály,schovává my sem tam něco,aby mě vynervoval,idiota ze mě dělá,ale on si hraje na chudáka,že on je obět,ale on se směje nemá depky,za to já ano,nechce se mnou bydlet,má jinou,a zapírá,lže my,já se sice bráním,ale k ničemu my to není,on,ví,že nemám kam jít,máme spolu syny ve 2. třídě.Vyskakuje si,protože pujde o to,kdo bude mít syna v péči.Jen chci napsat,že on je poučený od advokáta už nějakou dobu,já ne.Měli jsme stání u soudu,já nevěděla,že má advokáta,řekl,že mít nebude,lhal,lže pořád,vše se o nás rozkřiklo,ale za to muže on,takhle si myslel,že mě potaji zničí,však my řekl,že mě zničí,že mě dostane na dno,že mě vymaže ze života,já vím,že to plánoval už delší dobu,jak se mě zbavit,jak se mám proti němu bránit,on je silnější,má částečný duchod a ještě pracuje,já práci nemám a kvuli němu mám problém najít práci,oni ví,jak je to mezi námi,on má nade mnou moc,psychické týrání je horší než fyzické,protože psychika se dlouho napravuje.Poradte,co dělat,on se my vysmívá a vyhrožuje my,že my ukáže,nemám,ale svědectví,kdežto on je chytrý vychcánek,který podle všeho má nahrávky,když se hádáme,já né,proto se my směje,že vyhraje nade mnou,a že do péče dostane syna on,na vesnici má totiž jak soudce,tak advokáta,jeho rodiče mého ex ho znají hodně roku,než mu nechali ten barák,advokáta souseda a ještě známého svých rodiču,udělal to schválně,aby mě dostal a ještě my řekl před soudem,že mě od soudu rovnou odvezou,je drzý a jeho otec mu to ještě schvaluje,jsou domluveni na mě,advokák,muj ex a advokát,chcou mě zničit ,lžou o mě a dávají skreslené info na veřejnost,já se bráním tím,logicky,že nadávám a rozčiluji se,nemužu ho dostat,aby mluvil pravdu.
Re:
renata.luz...
| 25. 6. 2019 17:27
Dobry den zajimalo by mě jak jste dopadla?Proživala jsem ve směs něco podobného už tri roky me stalkuje přitel dela to nenapadně abych ani nemela tušení že to dela zmlátí nebo vyhrozuje každemu memu priteli kterého si najdu tak jsem odkazana zustat na do smrti sama jeden kluk by se nasel je to jediny z ktereho ma muj ex strach jenže ho nemiluju radeji budu sama.Byvaly je to dost vlivny člověk ma známosti všude takže jsem bezmocná jednou mi řekl že by nechtel abych zemřela.Chce me ted zničit psychicky když ho nechci asi si řika bud on nebo nikdo a nikdo mi to neverí protože ma přítelkyni asi na oko vim že me chce donutit k tomu abych se zabila.
anonym
| 16. 10. 2015 00:34
Dobrý de,před dvěma lety jsem se rozešla se svým ex přítelem...Rozchod probíhal hodně špatně pro něho..Já byla když jsem se ho zbavila...Ješte rok a pul jme to spolu tah v mém domnění že se změní.Zařádila jsem mu azylový dum aby měl kde byt než se dá dohromady.vozila jsem mu jídlo a prala.takže jsem byla totalni blbka.Ja si počase našhla nového přítele,který byl take na azylovém domě.Muj ex si počase našel novou přítelkyni dnes už mou byvalou kamaradku.Ze který tahá jen její peníze..Dříve byla v pohode...Po čase jsem zjistila že chodí jen k nám na drby aby mohla mému ex vše co se u nas děje..vše co jsem ji řekla obratila proti mě..Oba mi tedka vyhrožují že jím dlužím peníze za rozbity tel,který ona k nám přinesla že ji ho on rozbil...chvíli je klid a pak me uvidí třeba ve městě a dostane nějaký impuls..on je zadlužený..a já zděním jednou byt a rodinný barak...už nevím co dělat...už jednou jsem na někoho davala tr.oznámení za vyhrožování smrti.nevím co mam dělat
Anonym
Pavlina123
| 2. 6. 2011 13:25
Rada mé známé:
Já bych mu udělala to samé co on tobě. Anonymně, aby tě nepřistihl. Psychicky ho vydeptej, buď silnější než on. Když vám s prominutím sere do umyvadla tak mu dejte šprcku do šuplíku aby byla vidět! Blbec jeden, nedej mu šanci. Zkus to, ať už dá pokoj.
Uspořádat společenkou událost
Tatu
| 16. 5. 2011 07:55
Pozvat bývalého, všechny známé, bývalé i ty nynější do zahradní restaurace, vymyslet si nějaké výročí s bývalým, aby to mělo krycí důvod. Hned na začátku vystoupit s přípitkem a tam rychle ve stručnosti říct, že jste se zkrátka rozešli, nic pro tebe už neznamená a nic s ním nechceš mít. A že si ho už nevážíš ani jako člověka, protože tě terorizuje a přitom se staví do role neviňátka. A když se s tebou něco stane, je to jasné. Jestli si myslí, že mu dlužíš nějaké movité věci, či peníze, ať to dá k posouzení přítomným a oni pak to doručí tobě. Aby se účet opravdu uzavřel. A odejít středem. Nepít nic alkoholického. Ten přípitek u vrchního zaplatit předem. Mít připraveného taxíka a říct někomu z kamarádů nebo z personálu, aby dotyčného zadrželi, kdyby tě chtěl pronásledovat. Nic lepšího mě nenapadá.
Nenech se terorizovat
Pavlina123
| 15. 5. 2011 21:32
Ahoj...........mám zkušenost. Po rozchodu mě taky obtěžoval bejvalej přítel. Je to na dlouhé vyprávění. Kdo to nezažije, nepochopí. Fakt hnus. Chovají se jako prasata, ale umí se náramně přetvařovat a dělat ze sebe chudáčky. Ex vyhrožoval, pronásledoval, nic moc. Střídal nálady, vztek, pláč, omluvy, sliby. Takže jsem byla dost zmatená. Navíc jsme spolu po rozchodu spali.....byl chvíli klid. Pak se to rozjelo zase na novo, bohužel. Oni jsou dobří manipulátoři no. Je to fakt blbý.......takže jsem podala trestní oznámení na něj (už dřív), kriminálka ho řešila delší dobu, nějaké záznamy měl z dřívějška. Z autorit si nic nedělal, byl to fakt rebel. U tebe je to horší v tom, že je to takovej skrytej hajzl. Schovávej vše co ti napíše. Mám novýho bezva kluka (pár měsíců) a ex obtěžoval i jeho! No tak to už byl vrchol! Šli jsme to nahlásit na policii a kriminálka už to vyřešila po svým. Bejvalej je do soudu ve vězení. V háji je, že mívám výčitky. Neměla jsem s nim spát.......věci budou mít ještě dohru no. Přeju ti úspěšné vyřešení problému. Drž se a být tebou bych to oznámení podala, protože tihle psychopati jsou vážně nebezpeční.
právo
Jankajanka
| 1. 4. 2011 11:15
Taky jsem uvažovala, že bych se s tou jeho bývalou ženou spojila proti němu - ona mě kontaktovala jako první. Chtěla po mě, abych svědčila u soudu proti němu. Jenže to byl jejich soud o jejich dítě a tam já přece nemám, co dělat. Kdyby šlo o potvrzení jeho psychického stavu, tak bych šla, kdyby ho zažalovala pro stalking, přisadila bych i svůj příběh s ním. Jenže bez důkazů.
Probrala jsem to s právníkem, kdybych jí šla svědčit a tím mu před soudem nějak uškodila a on by na tom byl bit co se týče jeho dcery, tak bych mohla klidně očekávat žalobu na sebe pro poškození jeho pověsti, ovlivnění soudu, tak nějak. A já nemám jasné a nezvratné důkazy, které by dokázaly mou verzi. Takže ve finále mi právník potvrdil, že bych z toho mohla já sama vyjít špatně a on jako ten chudák, proti kterému se všichni spikli... To by zase brečel, že ho nikdo nemá rád a chtějí mu jenom ubližovat a on se musí bránit, že už na to nemá ani peníze... Jo, navenek, to on umí. A toho se bojím.
Nerozumín tomu, že on žije už asi dlouho s nějakou holkou, podle všeho asi dost mladou holkou. Jak může takhle fungovat? Ještě loni měl na netu o sobě psáno, že jsem jeho velká závislost a tou budu už napořád. Jak mohl mít v té době ženskou? A jak vlastně já se ho můžu zbavit? Občas je mi z toho všeho i fyzicky zle. Debil jeden psychopatickej. Včera jsme se doma shodli, že by to vydalo na celou knížku, třeba jednou napíšu scénář k nějakému thrilleru
důkazy
Jankajanka
| 1. 4. 2011 10:32
Kamerový systém je fajn, ale tady ho nikdo nainstalovat nenechá. Navíc on už ke mě nechodí mi nadávat. Ale kdyby ho někdo nachytal na dámském WC, byla bych ráda. Nebo tam kdyby ho kamera zachytila jít, to by bylo fajn.
Když si vezmu důkazy, které mám, s tím nic nezmůžu u policie. Sice mám emaily, kdy chce, aby to mezi námi bylo jako dřív, ale to není příliš dokazující. Mnohokrát jsem mu řekla, aby už nevyhledával jakýkoli kontakt se mnou. Od podzimu sice nevyhledává, ale při odchodu z práce se potkat musíme, jde kolem mě. Místo kontaktu prostě leze na dámské WC a sahá na věci, které tam máme - jsou tam dva hřebeny, jedna voňavka a krém od něj. Dneska jsme to vyhodily. Existuje mnoho věcí, které prováděl, které provádí. Jenže podstatného v ruce nemám nic. Sice svědci už na světě jsou, ale to taky není asi mnoho. On žije v bludu. Chce být voják nebo policista, účelově se kamarádí s lidmi od nich, chodí s nimi trénovat. Učí se od nich kdovíjaké věci. Jeho hlava pracuje na strašné obrátky. Dokáže mnoho promyslet, vykonstruovat, uskutečnit a nějak udělat, aby ho nikdo neviděl. Tak třeba neustálé prozvánění interního telefonu nelze zjistit, odkud je. V práci býval pořádný lempl a jakmile začal blbnout tímto způsobem, pracuje rychle, dobře. To, co mívá špatně, je to, co po něm zpracovávám papírově já. Za minulý měsíc nemám papírově jeho práci z poloviny vykázanou. Když jsem to postoupila dál, vymočil se nám na WC do umyvadla. A nikdo ho tam neviděl jít. Vždycky žasnu, nechápu a nemůžu uvěřit, co zase vymyslel. Tohle přece nemůžu jít povědět řediteli, to mi snad ani neuvěří - byť je do situace zasvěcený. Ale bere to s určitou rezervou.
rada
Pavell
| 31. 3. 2011 18:27
a ještě,ten kamerovým systémem Ti pomůže i psychicky,že víš,že je vše zaznamenáno a že to bude mít spočítaný.
rada
Pavell
| 31. 3. 2011 18:22
Ahoj,koukám,že tvůj problém má dlouhého trvání jako můj,jen stím
rozdílem,že mě nepronásleduje bývalá partnerka,ale psychopatický kolega z
minulého podnikaní. Je to na dlouhé vyprávění mého příběhu,ale věci se u
mě pohnully jen díky podanému trestnímu oznámení a to by jsi měla určitě udělat i ty!. Jestli máš nějaké
finance,tak investuj do záznamového zařízení.(kamerový systém kolem domu
atd) Jde o to,aby si mohla předvést důkazy. Emaily a sms nemaž a rovněž
předvěd na policii (je to poměrně pevný bod důkazu)a neboj se na ně
odpovídat stím,že si nepřeješ aby Ťě dál pronásledoval už takovou dobu.
Tvůj přítel Ti určitě bude oporou a pomůže ti ve všech věcech a hlavně
mu nic nezatajuj. Nahrávej si i rozhovory sním. Jestli máš nějaký pevný
pracoviště,tak i tam si nech nainstalovat miniaturni kameru,když už budš
mít nějaký důkazy,tak se ihned obrať na tu policii a podej trestní
oznámení. Naškodu nebude právník na trestní právo a ani nějaká soukromá
detektivní služba,která Ti poradí jak nejlépe. Jestli půjdeš na policii
jen stím,že Ťe někdo pronásleduje bez důkazu,tak to policie napíše jen do protokolu a potom si vyslechne jeho,kde on řekne,že nic nedělá a odloží případ pro
nedostatek důkazů. Musíš prostě mít důkazy a nervy stím bojovat !!!! Přeju Ti ať to pro Tebe skončí !!!
je to psychopat
Jankajanka
| 31. 3. 2011 14:00
Už je tomu dva roky a pár měsíců, co ten vůl nedá pokoj. Je sice fakt, že to není nic přímo, ale stále mě hlasitě zdraví denně před ostatními - celé dva roky a pár měsíců po rozchodu a já ho přitom rok nezdravím. Nejsem terčem žádných velkých ani přímých útoků, ale dodnes toho nenechal. Včera jsem namátkou kontrolovala zaměstnance (což spadá do mojí práce) a zjistila jsem u několika lidí malé nesrovnalosti, u něj hrubé chyby. Dala jsem tu věc dál nadřízeným. No a odpoledne nám někdo udělal malou potřebu na dámském záchodě do umyvadla. To je jeho styl, jeho nepřímá pomsta.
Před půl rokem měl zase konflikt s jiným člověkem, toho tu držel za krk. Dostal od vedení opravdu hodně vynadáno, snad poslední varování. Ale už si nedělám iluze, že by se ředitel zmohl na něco jiného. Protože v té době jsem měla od něj přímý útok - nadával mi do krav a telat, podal si ho pak i můj partner. Od té doby celkem klid.
Jenže kontaktovala mě jeho bývalá žena s tím, že už neví, co si má počít - že ví, že když mám klid nějakou dobu já, ona má peklo a zase naopak. Teď pro změnu sleduje fyzicky ji, např. si koupil byt naproti ní.
Už ani nechci číst, co jsem tu napsala před pár měsíci, vždycky jsem chtěla doufat, že když dva měsíce mi nic nedělá, tak už toho nechá definitivně. Já naivní husa!
Prý napsal osmistránkový dokument na soud na téma, jak je jeho bývalá žena špatná matka a zažádal o svěření dítěte výhradně do své péče. Je to jejich spor, jejich dítě, jí jsem odmítla proti němu svědčit u soudu. A taky se bojím, čeho bych se pak od něj dočkala. Ale jestli tohle monstrum někdy dostane výchovu dcery na starost, tak teda potěš PánBůh. Není mentálně v pořádku. Má v práci s několika lidmi konflikty a pak se jim mstí- chodí tomu druhému vyvěšovat telefony do kanceláře, jindy několikrát denně vytáčí číslo a neozývá se nebo do sluchátka bouchá, chodí otevírat dveře a pouští ke mě odéry z dolních pater ze záchodů - to už mi dokonce i několikrát jeden člověk sám potvrdil. Jsem ráda, že už to vidí i ostatní, mě to moc lidi nevěřili, ale teď to provádí i jiným.
Představte si, že ten blb dokonce koupil krém na obličej mé značky a odnesl ho na dámské WC a čekal, že ho budu asi používat... !! Když po roce z krému neubylo, vyměnil ho za jiný typ stejné značky. Nás žen je v práci málo (4), žádná z nás tam ten krém nedala a nikdo jiný než já tuto značku z nich nepoužívá. Celou dobu jsem si myslela, že je jedné z nich a není to tak, je to zase jeho práce.
Zažil někdo z vás něco podobného? Po kolika letech nastal úplný klid? A to si chceme s novým přítelem pořídit miminko, vzít se. Docela se bojím, jak zareaguje na tohle, až to zjistí. Jestli mi něco rozbije, třeba auto, nebo mě bude nervit... -a takový člověk zažádal o svěření dítěte výhradně do své péče. Takový psychopat!!! Hlavu si nechal vyholit, v maskáčích chodí práce - posilovna - práce - posilovna, cpe se práškama na růst svalů. Vykládá tu lidem, kolik má kámošů od policie, že s nimi chodí trénovat. Hlava vypatlaná - teda to jsem se dneska zase naštvala, ach jo. Zase mi pomůže se z toho vypsat.
Je velice velice mazaný, u druhých lidí vyvolává soucit, že on je oběť a nepřímo to nutí ostatní mu pomoci. Klopí hlavu a slzy mu občas zalijou oči. Kdo ho dobře nezná, tak se 100% chytí. I sám ředitel povídal, že přece to má ten chudák těžký, že mu ta bývalá žena nechce dávat dítě a to je přece neštěstí nevidět svého potomka dlouhou dobu. Všichni mu to sežerou, on to umí podat. ALe já vidím i jinou stránku věci, mluvila jsem i s jeho bývalou, když mě prosila o pomoc. Jednak nechtěla přijít o dítě a jednak být sledována i na nákupech - to je vážně nepříjemný. Po mnoha nákupech měla za oknem auta jeho vizitku a večer jí přicházela na mobil SMS "Byla jsi viděna". No, kdo by se z toho málem nezbláznil? Doufám, že ho u soudu dostane. Už jednou byl souzen, ale protože to bylo tehdy poprvé, tak zaplatil peníze a nemá zápis v rejstříku.
Re: je to psychopat
renata.luz...
| 25. 6. 2019 17:57
Máš dobré že maš aspon přítele mě muj byvaly každého zmlatí a nebo si vymyslí o me kdejakou špinu manipuluje s lidmi ma taky velkou moc vim že to nikdy nezkončí nemam ani finance abych se mohla odstehovat jsem uplne psychicky na dne.
pár dní klid
Jankajanka
| 19. 3. 2010 09:54
Ahoj,
jen sem chci napsat, že už je klid. Sice je to zatím jen pár dní, ale vypadá to, že snad dá pokoj. V práci jsem si o tom promluvila s lidmi a taky jsem uviděla, že ne každý mu jeho pomluvy věří a že jsem se bála zbytečně, že se na mě každý kouká černě. Někoho si on získal, někoho ne. A když vidím, že mě aspoň někdo pochopil, je to fajn.
Taky jsem v práci pustila mezi lidi info, že jednám s právníkem a připravuju trestní oznámení pro stalking. Pravda to je napůl, s právníkem jsem mluvila, ale zatím jsem s ním nic nesepsala. Materiál na usvědčení, jak mě sledoval, jsem tehdy prostě smazala. Jak mě zezadu fotil a tak... A to, co mám, je málo. Podle emailů je vidět, jak jeho sloh neměl ani hlavu ani patu, neodděloval věty od sebe, psal prostě zmatečně, nesmyslně, ale to spíš značí jak není uvnitř srovnaný, než že by potvrdil, jak mě stále obtěžoval. Ale pokud něco zopakuje, sepíšem to.
Dostal mi psychicky tak děsně dolů, normálně nechápu, jak jsem se mohla nechat tak vyřídit. Už to je z většiny pryč. Asi je dobré, že jak to vygradovalo, protože možná právě proto od té doby je najednou úplný klid. Nedělá naschvály, nesleduje, neprovokuje, nezkouší se mnou mluvit. Takový klid dlouho nepamatuju. Po tom propadu je mi dobře a je to všechno lepší. Jak se okolo něj rozvířila atmosféra, přišly ke mě informace, koho všeho on štve, lidi si stěžují na jeho chování a navíc vím, že celkem třem holkám se naboural do elektronické pošty.
Zpětně pro mě z toho plyne poučení, nenechávat si své problémy jen pro sebe a svěřit se lidem okolo. Někdo pomůže, někdo se postaví proti, ale je jasno, co si kdo myslí. Měla jsem pocit, že mě každý odsoudil a vůbec to nebyla pravda a tuhle písničku (že já jsem agresor) mu hodně lidí nevěřilo. Jinak návštěva centra mi přišla úplně zvytečná, jen jsem svůj problém řekla cizím lidem, oni pokývali hlavou a zase jsem šla. Výsledkem bylo, že si mám energeticky srovnat organismus, aby byl silnější, ale že už jsem se prý zachovala nějak, tak mám vytrvat. Vkládala jsem do toho naději, že mi poradí, ale vlastně jsem si nakonec poradila sama už předtím. Bylo to těžké, ale zatím to vypadá dobře. Uvidím, zdravím čtenáře a říkám si, že třeba tohle někomu pomůže v podobné situaci, kterou právě řeší...
trestný čin
Jankajanka
| 10. 3. 2010 19:40
Ahoj,
je opravdu fajn slyšet z několik a stran, že jde o trestný čin a že se můžu takto bránit.
Ještě v pondělí i úterý jsem zažila další ataky, nikdo u toho zase nebyl - jinak by to nebyl udělal. Důvodem obojího bylo mé neodpovězení na pozdrav.
Už jsem kontaktovala jedno centrum, kde s tím mají zkušenosti a poskytují pomoc jak právní, tak psychologickou. Poradí mi, jak nejlépe zvládat jeho projevy a jak reagovat (nebo nereagovat). Stručně jsem věc nastínila a příští týden situaci rozebereme. Nebráním se podání trestního oznámení, ale budu ráda, když mi někdo zasvěcený poradí, jak na to. Dneska mám pocit, že se tam i těším, snad to bude začátek konce s ním.
Mrzí mne, že jsem spoustu věcí smazala, ale dneska jsem objevila, že ne úplně všechno. Je prokazatelné, že četl mou soukromou poštu mimo jiné. Uvidíme, zda to bude stačit.
Díky za reakce a díky i všem mým známým, co se mnou o tom mluvili, pomohlo to, Ahoj
Trestný čin
miniminer
| 9. 3. 2010 17:17
Ahoj Janko,

jsem, dalo by se říci, rovněž z oboru a počínání Tvého bývalého se dle mého názoru dá označit za trestný čin "nebezpečné pronásledování" (stalking), který je nově (od 1.1.2010) upraven v novém trestním zákoníku. Také souhlasím s názory ostatních, že tuto situaci není radno podceňovat a nechávat ji samo sebou. Sám mám jednu kámošku, která je tak šíleně atraktivní, že se s podobnými maníky setkává takřka denně. Moje varování, že jednoho dne se může vyskytnout totální magor, bere s posměšky.
Tedy moje rada zní následovně: Zkus pouvažovat, zda Ti stojí za to obrátit se na orgány činné v trestním řízení (Policie ČR, státní zastupitelství) a zaangažovat je do Tvého problému. Nicméně věřím, že tohle řešení mnohým přijde jako krajní - částečně s tím souhlasím, přeci jen to s sebou nese jisté nepříjemnosti, ale když není jiného východiska?! Rozhodně tomu de-mentovi ale nejdříve řekni narovinu (SLUŠNĚ), co se Ti nelíbí a aby s tím ihned přestal, nebo na něj podáš trestní oznámení. Taky všechno dokumentuj (ukládej, nemaž), což Ti jednoho dne (třeba) pomůže během dokazování. Pokud se rozhodneš pro trestní oznámení, tak Ti rád pomůžu - stačí napsat.
hrozné
yoyinka
| 6. 3. 2010 11:27
Je to tak děsivé, že já bych na tvém místě asi dala výpověď v práci a odstěhovala se. Pro mě jsi hrdinka. On psychopat.
Ale psycholog si myslím nepomůže, jedině jemu. Svěříš se a tím to bude hotové, protože psycholog je tu od toho aby ti pomohl řešit vlastní problémy, ale že je někdo zralý na léčbu, nějaký bývalý nebo známý, na to jsou jejich rady krátké. I když bych ti to moc přála.

Mohl by ti ale poradit jak na něj nově reagovat. Tvůj bývalý si dovolí přesně tolik, kolik může, kolik mu dovolíš ty. Snad dostaneš návod na to, jak ho jednoduše ponížit tak, aby si to příště dobře rozmyslel. Napiš, jak to dopadá. A drž se!
bývalý
Jankajanka
| 5. 3. 2010 09:21
Ahoj, díky za reakce.
Potřebovala jsem ten prvotní šok z práce nějak vyventilovat. Připadalo mi hloupé osobními záležitostmi nějak obtěžovat své okolí. Už jsem se trochu z toho posledního "otřepala" a opravdu jsem šla za šéfem, za zúčastněnými lidmi a myslím, že problém pochopili. Jejich přístup k věci mi dost pomohl a ulevil. Je mi jasné, že není vyhráno, že bude další pokračování.
Kdysi jsem si s ním začala v takovém pro mě dost náročném období, zemřeli mi rodiče a pak jsem se rozvedla. Vztah s ním trval něco přes půl roku. Jsem jiná než je on, mám jiný pohled na svět. Bydlím v domečku kousek od lesa, kam ráda a často chodím, televize je u nás puštěná tak 2x do měsíce. Vystudovala jsem v Praze (po víkendech 3 roky) homeopatii, baví mne pěstovat bylinky. Asi deset let jsem vedla sportovní kroužek pro děti, loni jsem toho nechala, jsem nějaká unavená. Bývalý byl hokejista, trávil volno v posilovně nebo u stříleček v televizi. V jednu chvíli mi pomohlo, že jsem tehdy nebyla sama s tehdy šestiletou dcerkou a pejskem zděděným po rodičích. Ale pak jsem se za něj styděla. Jsme každý jiný. Můj současný přítel je o 10 let starší, najednou po všem mám dojem, že máme klid, vyjdeme si vstříc a opravdu si ho vážím, bydlí u mě teď rok. Už od začátku mi říkal, že s problémem v práci musím něco dělat, že to bude jen horší. Nechtěla jsem dělat zle, ani jsem nechtěla, aby se do toho nějak vložil. Teď ale mísa přetekla a půjdu se poradit s psychologem, co by bylo asi nejlepší udělat dál.
Bývalému jsem už mnohokráte řekla, že ho nechci. Dá na nějakou dobu pokoj a pak zase začne jinak. Zpočátku mi chodil do práce doslova brečet, že je mu špatně. Mě z toho taky bylo špatně,ale zvládla jsem ho poslat pryč (poprvé přiznám, že ne, pak už ale rázně ano).
Jsem neskutečně ráda, že bylo možné si popovídat se šéfem. Jeho reakcí bylo, že řekl, že to chápe a že by mi nebyl tak vynadal, kdyby věděl situaci z obou stran. Že se mám pokusit se nad tím povznést. V tomto směru nevím, zda vidí vážnost situace nebo jen nemohl jinak reagovat. Bývalý je momentálně pracovně těžko nahraditelný.
Co se týče posledního jeho ataku, asi byl potřeba, abych se rozhoupala a aspoň to lidem okolo sebe řekla. Strašně jsem se styděla. Za něj, taky za to že jsem s ním byla...
Jeho chování mi připadalo nenapadnutelné. Nemohla jsem se ozvat, když mi umyl hrneček, zaléval kytky v době mé nemoci... Ale bylo tady i něco jiného než jen tohle, třeba to sledování, co jsem psala minule. Byly tu věci malé i velké. Ale když se to vezme v kontextu se vším, co se doposud dělo, tak i umytí hrnečku (a nalepení malé nálepky z bonboniéry Ferero, kterou jsem od něj jednou dostala), je na nervy docela náročné. Když jsem se ozvala, aby už nikdy nesahal na mé věci, udělal před spolupracovníky ze mě blázna, kterému se nesmí sahat na hrneček.
Mám ve svém okolí paní, které doma běží domácí násilí. Ona ale netuší, jak z toho ven, začínalo jí to pomalu a postupně.... -nějak ji teď chápu. Je to sice úplně jiné téma, ale v principu to bude podobné. A je opravdu nelehké jít mezi lidi a vysvětlit jim, že Já nejsem ta špatná bláznivá.
Vůbec se mi nechce se tím zabývat, je to velmi nepříjemné a ani se mi uvnitř nechce to oficiálně řešit - psycholol nebo právník... Ale vím, že buď se tomu postavím, nebo by mi to zničilo. Takže psycholog mi snad poradí dobře, co je nejlepší udělat dál.
Zdravím všechny, díky, ahoj
Ahoj
hubnout
| 4. 3. 2010 20:49
Ahoj
Ahoj
hubnout
| 4. 3. 2010 19:19
Přece můžeš šéfovi ukázat e-maily a sms, které Ti posílá. Nesmazala jsi je? Nedivila bych se, když je Ti tak protivny, že bys je už neměla a musela bys čekat, až tě zase bude otravovat a budeš mít důkkazy. Jinak by asi nemělo cenu za šéfem chodit, když, jak říkáš, umí lidi ovlivnit.
Jednou dávali v televizi přesně příběh Tvého života, kde byl takhle dotěrný bývalý přítel, který už měl nový vztah. Své nové přítelkyni si stěžoval, že ho otravuje ta bývalá. Stejnou zkušenost měla i ta předchozí přítelkyně.Už si ale nevzpomínám, jak to ta žena řešila.
Když natočili takový film, tak psychiatři určitě maj s touto úchylkou zkušenosti. Zkus se poradit s psychiatrem. Možná, že na Int. najdeš nějakou psych. poradnu.
Držím Ti palce.
ahoj
xxari
| 4. 3. 2010 14:10
po přečtení Tvého příspěvku mi nedá jinak, než zareagovat...


Nenapsala jsi, myslím, proč přesně jste se rozešli, jenom že jsi ho vyhodila, když jsi zjistila, že ti čte e-maily a tak. Ale myslím, že to je vedlejší, protože celá situace, kterou jsi popsala, mi tak trochu zavání v dnešní době tolik diskutovaných stalkingem. Jsem tak trochu z oboru, který se mimo jiné s touhle problematikou dostává do styku a všechny Tebou zmíněné problémy, které Ti bývalý provádí, na tohle sedí. Ať už je to nevyžádaná pošta, slídění za Tebou, snaha pošpinit Tě v práci atd.


Řekla jsi mu jasně, že si nepřeješ, aby si Tě jakkoliv všímal, psal Ti e-maly, kontroloval, kam chodíš...???


Nechci Tě nijak strašit, ale myslím si, že se nevyplatí tohle podceňovat. Bývalý si může vystačit s tím, co dělá teď, ale také to tak být nemusí a může začít tzv. "přitvrzovat". Jak dlouho celá situace trvá?


V první řadě bych se snažila si promluvit s Vaším společným šéfem a pokud se s ním dá jenom trošku mluvit, tak mu vysvětlit Tvoji situaci. Mohlo by to pomoct rozbít obraz bývalého tak, jak se nastolil v očích spolupracovníků, tj. že on je chudinka a ty mu jen ubližuješ.


A jak se k této situaci staví Tvůj současný přítel?
teror od bývalého
Jankajanka
| 3. 3. 2010 23:03
Ahoj.
Nějak si nevím rady s tím, jak se mám postavit k tomu, co mi stále už rok a čtvrt provádí bývalý přítel. Byli jsme spolu necelý rok, byla jsem tehdy v rozvodovém řízení, on nebyl důvodem rozvodu. Jen spíš využil mojí situace. Jsme spolu na jednom pracovišti, bohužel, jinak to nejde. Vídáme se možná tak jednou denně, většinou vůbec - tedy pracovně. Ale už více než rok velmi důmyslně promýšlí, jak by se ke mě mohl dostat, nějak mě vyprovokovat, něco mi provést. Jednou mě zezadu sledoval, jak jsem u počítače, natočil na foťák a poslal na email. Potom mě sledoval na nákupu, kdy mi volal, že mi to sluší a smál se, že netuším, kde stojí. Auto neparkuje nikdy jinde než ho mám já, ať ho postavím kamkoliv. Jednou ve 22,15 večer přelezl plot a klepal mi na dveře. Strašně jsem se bála, co to je, branku jsem měla zamčenou a psa puštěného. Byl tam se slzama v očích na kolenou s boboniérou v ruce. Sledoval mi mou osobní poštu, četl emaily - ale to snad jen v době, kdy u mě bydlel. Jakmile jsem tohle zjistila, vyhodila jsem ho. Jenže už je tomu více než rok, on má jinou přítelkyni, ale mě stále provádí to samé. Bohužel, v práci se mu povedlo ze mne udělat blázna, který odmítá s ním jakkoli komunikovat - vždyť on mi přece nic nedělá, tak proč mu nemůžu vyjít vstříc ve věcech, ve kterých vycházím ostatním? Díky pracovnímu zařezení je v kontaktu s lidmi o hodně víc než já. Dneska jsem nechápala např. proč na mě jedna paní vyletěla ve zlém, že jsem tomu chudinkovi něco odmítla udělat..? Normálně by to spadalo do mé nápně práce, ale pracovně tento kontakt konkrétně je běžný 1x za 4 měsíce a ne 2x do týdne. V duchu si mnul prsty, když jsem ho varovala, že to neudělám. S plnou parádou jsem to schytala, musel to připravit dopředu, asi tři měsíce jsem byla zticha, jen jsem varovala, co udělám, až zase přijde otravovat a doslova brečet. A byla jsem slušná, proběhlo to v klidu. Za tu dobu obešel několik spolupracovníků a připravil si půdu. To se mu povedlo.
Taky se mi dvakrát stalo, že jsem ho viděla z dálky odcházet domů, on netušil, že jsem ho zahlédla. Protože mě cestou nepotkal (cesta vede okolo mě), vrátil se a odešel znova tak, abychom se museli pozdravit. Přitom opět něco provedl - např. zakroutil hlavou nade mnou a něco zamumlal, nebo řekl vyčítavě, že mě má stále rád a to se nezmění a já se k němu nechovám dobře... Taky mi přivedl ukázat svou přítelkyni - schválně pozoruje, co já na to.
Je mi jedno, jestli s někým žije a jak se má. Jen vzpomínám na jeho známost přede mnou, ta o něm tvrdila, že je psychopat. Žila s ním několik let. Nevěřila jsem jí, já husa. I jí četl emaily, kontroloval ji a sledoval autem, jestli jela, kam řekla.
Také mám přítele, je nám fajn, najednou mám pocit, že je všechno s ním v klidu bez stresu. Jen bohužel, když přijdu z práce, ptá se, co zas bylo a další bohužel, ono často něco bývá.
Dneska mi ten blbec do emailu napsal, že by chtěl všechno vrátit. Před půlrokem mi volal a brečel, že naboural, vykreslil krvavou autonehodu,ale ve skutečnosti jen trochu ťuknul do jiného auta, nic víc se nestalo.
Říkám si, že přece musí být nějaká cesta z toho ven. Snad za pomoci právníka? Nebo se poradit s psychologem? Něco už s tím musím udělat nebo udělá on blázna ze mě (ještě většího než dnes).

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Peggi
17. 4. 2024 22:03
70238
2112Hana
17. 4. 2024 18:51
11781
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video