Jídlo a zdraví - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Jídlo a zdraví

Diskuze

Tak jsem dnes četl rozhovor s panem
Tatu
| 24. 2. 2011 15:54
režisérem Vávrou. Je mu sto let. Byl právě po obědě, kdy si dal rostbíf v restauraci a jeho paní říkala, že k jídlu obrazně řečeno střídá doma šunku a párky, s brokolicí by jí vyhodil a jeho krédem je "co mi chutná, je pro mne zdravé".
Takže??? ....
T
experimentovala jsem
Lenkasek
| 7. 2. 2011 19:27
Ahoj,
musím říct, že já jsem za život hodně experimentovala s vegetariánstvím, hladovkou, přejídáním se i dělenou stravou. Trvalo mi dlouho, než jsem dospěla a vybudovala si zdravé a vyvážené stravovací návyky. Předně jsem si myslela, že když nebudu snídat (kdo by si na ní udělal čas, že?), zhubnu. To byl veliký omyl, v novinách jsem četla doporuření výživového specialisty, že je dobrý začít den celozrnnými cereáliemi s mlékem (od doporučoval Fitness). A u mě to zafungovalo jako spouštěcí mechanismus k celkově lepšímu stravování. Bohudík.
Ale to přece není účel
Tatu
| 1. 2. 2011 15:07
Musíme dát práci zubům i trávicí soustavě. Jinak máme za chvíli hlad. A co není v činnosti atrofuje. Asi takhle-všeho s mírou a stravovat se rozmanitě.
Vitamíny
Pedrito
| 1. 2. 2011 11:42
Čerstvé šťávy jsou ale plné vitamínů a nutričních hodnot. Ke všemu se tráví desetkrát rychleji než celé ovoce...
A co vláknina obsažená v celých plodech
Tatu
| 1. 2. 2011 10:08
není jí škoda? Ta je přeci taky velice důležitá, nejenom ta hrubá z celozrnných výrobků.
A co to skryté množství energie v ovocných šťávách. Vypít najednou šťávu z kila pomerančů je snadné, ale sníst kilo pomerančů většina lidí nejednou nezvládne. Chce to počítat.
T
Ovocné a zeleninové šťávy
Pedrito
| 31. 1. 2011 15:29
Já ujíždím na čerstvých ovocných a zeleninových šťávách - večer už pak ani nemusím jíst...Pro přípravu domácích šťáv doporučuju jakýkoliv šnekový odšťavňovač, osobně mám JuicePresso...
mikrovlnka
AlloWay7153
| 13. 1. 2011 08:56
Ahoj.Z etických důvodů jsem se před několika lety stala vegetariánkou.Hodně se tu mluví hlavně o jídle,ale ono je velmi důležité,v čem a jakým způsobem jídlo připravujete.Snad každá domácnost má mikrovlnnou troubu a to je ten největší ,,zabiják,,jídla.To,co ohřejete v MT je úplně znehodnoceno...Jinak mléko tedy taky nepiju,protože mi nechutná,jogutry nejím(jejich obsah se mi nelíbí),sýr si dám jen vyjímečně.Vzdát se mléka mi neřipadá zas tak těžké,jsou lidé,kteří jsou na tom mnohem hůř a svoje dosavadní stravování musí úplně převrátit naruby.
Zdravější vaření
carmi
| 19. 10. 2010 09:05
Je zajímavé, že člověk přehodnotí hodnoty, života, až když je nemocný, Já jsem se dala na zdravé stravování zhruba před dvěma lety, a to díky tomu, že přítel má potravinovou alergii, zjistili jsme, že mu nedělají potraviny, které obsahují fuj fuj éčka, a tím to asi začalo, ze začátku to bylo trochu práce sledovat kde co je ve složení, ale teď mi to už to mám bez práce, navíc jsem si usnadnila život, tím, že mi každých 14 dní příjde bio bedýnka se zeleninou, naše česká zelenina, je mňamková a s ní se vaří samo, nedá se to srovnat se zeleninou zhyper super, nakupuji na zdravicek.cz, maso taky nejíme, vepřové hovězí, to vůbec, a uzeniny tak ne, v tom je E250 nebo i glutaman E621, a ta nám nedělá dobře,
:-)
Nika1
| 14. 10. 2010 18:28
ja mam svojho osobneho vyzivoveho poradcu, ktory sa mi individualne venuje a radi, ako sa spravne stravovat. Velmi mi pomaha, pretoze sama nie som velmi disciplinovana.


Vela veci si sice precitate na internete, ale aplikovat to do praxe? A dlhodobo? To uz je tazsie


Ak ste v Prahe a chceli by ste individualny pristup so zlepsenim stravovania, vahy, kondicie a zivotnym stylom, tak ma kontaktujte na Nika@wellness-nika.cz
renie?.renie?..nejsou to ty pastilky na trávení?
Tatu
| 23. 9. 2010 15:41
Sebevědomí tedy nepostrádáš. No tak sem s těmi názory. Prostě a jednoduše, shrnuto do několika zásad. Co je jednoduché, je geniální. Kdo by si nenechal poradit. Pokud je to za peníze, tak musíš do rubriky Komerční sdělení.
Jsem zvědavý
T
výživa
renie
| 22. 9. 2010 22:05
Ahoj holky.Ráda bych se zeptala jestli chcete znát můj názor na téma výživy.Pokud ano,jsem přesvědčena,že vám mám co nabídnout.Budu se těšit a zjednodušovat vám živioty.V jednoduchosti je krása!!!
zdravé kafíčko
luate
| 5. 9. 2010 07:31
Zdravím. Káva s Reishi je výborná, ale pozor na to,od které firmy. Prezentujete zde firmu DXN. Tato do současné doby není na území naší republiky, stejně jako na Slovensku, registrována, nemá zde žádné sídlo a není možné zjistit žádné oficiální kontaktní místo, včetně odpovědných osob. Stejně tak je zárážející její způsob uvádění neschválených výrobků na trh. Také piji nápoje a užívám další produkty s Reishi , ale od firmy, která dělá poctivý obchod .Přeji hezký den a dobré zdraví.
zdravé kafíčko
lukovka
| 19. 8. 2010 15:20
Ahoj, Je to 3 měsíce co mi známá doporučila kafe z houby Ganodermy (REISHI). nejdřív jsem ho nechtěla, že houbu pít nebudu. Pak jsem ochutnala. Je výborný, ale hlavně - po 2 měsícíchmi začal ustupovat ekzém a dneska nemám na těla ani ň. Je to na spoustu nemocí,a čistí tělo a regeneruje játra nesvědí .Pokud by Vás to zajímalo tak www.zdravivkave.dxnkava.cz a klidně napište - v kontaktech je na mě mail.
Změňte stravovací návyky a žijte zdravě.
StudioWellness
| 18. 10. 2009 21:54
framboise
jituliiik
| 29. 8. 2009 11:48
Mléko a mléčné výrobky jsou nenahraditelné jako zdroj vápníku, můžeš se stavět třeba na hlavu, ale prostě to tak je.

Ti, co trpí nesnášenlivostí laktózy nebo alergií na mléčnou bílkovinu a samotné mléko tedy konzumovat nemohou, můžou jíst kysané mléčné výrobky, které mají snížený obsah laktózy. Věř, že kosti se jim nelámou.

Ještě mě napadly sardinky, ty se totiž většinou jí i s kostmi, takže tělu také dodávají vápníku hodně.

Pokud jsi veganka, tak jí klidně buď, já Ti to neberu, ale nepiš sem takové hlouposti, že mléko je jed
nenahraditelné mléko?
framboise
| 29. 8. 2009 10:07
Mléko je nenahraditelné? Aha. Chudáci pak ti co na něj mají alergii...co s nimi asi je-lámou se jim kosti jedna přes druhou? A co národy, které mléko vůbec nekonzumují a přesto neznají osteropózu?
framboise
jituliiik
| 28. 8. 2009 13:56
To je sice pravda, ale z těchto zdrojů se vápníku vstřebává mnohem méně než z mléka a zakysaných mléčných výrobků, protože je zde vázán v těžko stravitelných sloučeninách.

Mléko je prostě nenahraditelné
Tatu
framboise
| 28. 8. 2009 11:29
O alkoholu to snad každý ví, že zdravé můžu být tak leda 2 deci vína nebo jedno malé pivo. Nebo ty jsi to nevěděl a začal pít z nevědomosti a teď jsi překvapen jak tě společnost obelhala? A s tím vápníkem-víš on je i v jiných zdrojích (mák, luštěniny, ovesné vločky, pažitka, ...)
mléko
luate
| 28. 8. 2009 07:17
Souhlazím. Mám stejné informace od vědecké kapacity, zabývající se přírodní léčbou.
Tatu
jituliiik
| 13. 8. 2009 22:47
Líp jsi to napsat nemohl.
A máš svatou pravdu
Člověk je jediný tvor, který chápe vtipy
Tatu
| 13. 8. 2009 16:12
Taky na to má mozek. A že všechna zvířata to mají jinak je zkrátka fakt. Není to argumentem pro to, že člověk musí být stejný. A člověk je také jediný tvor, který si i v dospělosti uchovává schopnost strávit mléčný cukr laktozu díky enzimu laktáze ve svém trávicím traktu. Někdo tento enzym ztratí či má jeho sníženou tvorbu a pak má s mlékem problémy, a nejde o alergii, ale o nesnášenlivost. I když se mléko nechá kysat či kvasit nepřemění se všechen na kyselinu mléčnou. Fakt mě zaráží, kolik lidí se napře proti konzumaci mléka, ale proti alkoholu nenapíší ani slovo. Přitom je to prokazatelně tkáňový jed, který chvilku po požití ničí naše mozkové buňky, které se jako jediné neobnovují. Způsobuje nárůst kriminality, násilí v rodinách, rozpad osobnosti i sociálních vazeb, cyrhozu jater, která je smrtelná, ale lidi který chtěj žít zdravě (ji) odmítají v první řadě mléko, cukr, a bílou mouku. To mi hlava nebere. Člověk by si měl shánět opravdu podložené informace, používat zdravý selský rozum a nepodléhat módnosti. Není třeba všechno špatné, co je levnější. Třeba čistý řepkový olej má vysoké dietetické hodnocení, i když ne jako olivový. Někomu ale není dost nóbl, protože je z českýho pole a stojí šestkrát míň. Rozhodně je mnohem lepší než to na čem se smaží ve fastfoodu. A to že mléko zahleňuje organismus je fáma, která je stejně houževnatá jako lidská blbost. Spíš mě přijde, že to je s tou lobby naopak. Erár tratí na dotacích mléka ročně miliardy, tak skrytě šíří mezi lidma proti mléku blbiny. Z alkoholu má erár naopak miliardy příjmů, tak jeho konzumaci tiše podporuje. Jak je možný, že půl litru limonády v hospodě stojí o 5.Kč víc než půllitr piva? Jak je možné, že v krámě stojí nealko pivo o čtyři Kč víc než normální desítka stejné značky? Co dělají meziresortní komise a agentury na boj proti alkoholismu a drogovým závislostem. Zmůžou se tak na distribuci stříkaček a jehel.
Je to hnus velebnosti, jdu blejt,
T
Studie existují na všechno
Tatu
| 12. 8. 2009 15:49
Vždycky se vytasí někdo s nějakou, která se mu hodí do krámu. Nebo s nějakou hypotézou, aby se udělal zajímavým a lidi vystrašení obavami o své zdraví se toho různě chytají a zapomínají přemýšlet. Mám už nějaký ten pátek za sebou, mléko piji pořád a až umřu, tak určitě ne na to, že jsem ho pil a nedal na různé rady. Netvrdím, že ho nezbytně potřebuji, piju ho, protože mi zkrátka chutná. Tvrdím ale jedno: když bude někdo živ o chlebu, bramborách, kysaném zelí a mléku, bude vypadat dobře, když mléko vynecháme, bude vypadat o poznání hůř. Játra mi každopádně zatěžuje víc alkohol, který vedle mléka konzumuji také, protože nejsem abstinent. Je spousta lidí alergických na kdeco. Někdo holt i na mléko. Ale to není vina mléka, to je problém toho dotyčného. O Číňanech se dříve také říkalo, že mléko pít nemohou, protože ho jejich organismus neumí zpracovat, uběhlo pár desetiletí a ejhle, spotřeba enormě stoupá. Ten kdo pije mléko (myslím i kefír, acidofilní mléko, nebo podmáslí, jogurty sýry, tvaroh) a zvláště v dospívání, tak na tom bude s kostma a zubama k stáru určitě líp, než ten kdo ho bude odmítat a bude místo toho cucat colu. Zkrátka řadit mléko mezi jedy, je podle mě blbina. To je jen můj názor.
T
mléko
framboise
| 12. 8. 2009 10:08
"Enzym Rennin nebo chymozin, který má za cíl srazit mléko aby mohlo být tráveno pepsinem, tak ten dospělým chybí. Ano, za deset tisíc let se možná člověk na mléko adaptuje, ale zatím to tak není a za našeho života se toho rozhodně nedočkáme, navíc to není ani nutné. Mléko jiných zvířat dospělý člověk prostě nepotřebuje. Dřív mu to umožňovalo přežít v nepříznivých podmínkách, stejně jako některé další potraviny. Teď už to tak neplatí. Přináší to zatím dost a dost problémů.
Další věc je ten chov skotu a úprava mléka. Jsou studie které tvrdí, že chronická konzumace pasterovaného mléka zvyšuje riziko osteoporózy, artritidy a oběhových onemocnění. Dokonce je možné, že se podílí na vzniku schizofrenie a autismu.
Vysoký obsah kaseinu může přetěžovat játra, zvyšuje riziko autoimunitních onemocnění, ekzému a astmatu. Také může být návykový a způsobuje zahlenění.
Také se má za to, že je to jedna z příčin vzniku obezity.
Ona je totiž otázka zda skutečně nemá potíže s jeho trávením. Některé potíže se s tím totiž vůbec nemusí spojovat a nebo, že nebude mít potíže někdy v budoucnu. Ono to nefunguje tak, že když si někdo dá sklenici mléka, tak že se mu musí udělat hned špatně. Může to trvat roky než se to projeví, dokonce se to nemusí projevit vůbec a skutečně s tím nebude problém, ovšem má cenu riskovat zda budu patřit do té skupiny bez rizika? Mně to přijde zbytečné."
mléko
framboise
| 11. 8. 2009 21:22
Mě to přijde logické.
framboise
Katarinka
| 11. 8. 2009 21:14
tak to je teda pěkná blbost
mléko
framboise
| 11. 8. 2009 15:43
"Pravda o mlieku: Treba si dávať pozor na reklamu o mlieku. Všade sa totiž hovorí, aké je mlieko zdraviu prospešné atď... Vieš prečo? Lebo si to zaplatí gigantická sila mliekarenského priemyslu. Pravda je však taká, že mlieko je pre človeka vhodné len v čase kojenia a len mlieko ľudské. Kravské mlieko je vhodné len surové a to tiež len pre malé teliatka! Myslíš si, že keď nebudeš piť mlieko, tak budeš mať slabé kosti atď? Hlúposť! Pozri sa na takého slona, žirafu, hrocha... kto z nich pije mlieko po období kojenia – a pozri sa na ich obrovské silné kosti. A ešte si uvedom aj ďalšiu vec. Ktoré zviera v prírode pije mlieko aj po období kojenia? Žiadne. Mačka domáca pije mlieko len preto, že je naň naučená... a myslíš si, že jej to mlieko neškodí? Veru škodí. Že mlieko obsahuje vápnik? Áno, obsahuje. Ale nášmu telu ho vôbec nedodáva, obsahuje totiž taký vápnik, ktorý na seba naviaže vápnik z nášho tela a tak vymočíme viac vápniku ako sme ho prijali. To teda znamená, že mlieko v skutočnosti ODVÁPŇUJE KOSTI. Len preto v oblastiach s hojnou konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov je oveľa viac prípadov osteoporózy ako v iných krajinách. A keď mlieko a mliečne výrobky vysadíš zo stravy, môžu ti zmiznúť aj akné, a rôzne alergie, napr. alergia na peľ, na srsť, na perie. Ja som mal všetky spomínané tri alergie. Teraz po dvoch rokoch nepožívania mliečnych výrobkov nemám žiadne alergie. Vďačím za to ľuďom, ktorí vedia o mlieku a jeho škodlivých účinkoch na ľudský organizmus."
proboha
Tatu
| 10. 8. 2009 08:48
co je jedovatého na čerstvém mléku???!!!
zdravý životní styl
framboise
| 4. 8. 2009 09:37
Ahojte holky!
Také jsem změnila svůj životní styl. Chci jíst zdravě
a kvalitně celý život, nejde mi jen o dietu, chci svému tělu dodávat to
co potřebuje. Ale nic není ideální-já například jím hlavní jídlo dne až
večer-večeřím s přítelem až dojde z práce. Přemýšlela jsem o zařazení
svačinek, ale nevím jestli je to dobrý nápad, jestli je radši
nevynechat když mám jako hlavní jídlo večeři.

Tady jsou některé mé tipy:
přemýšlím
o jídle, vychutnávám si ho a soustředím se na něj všemi pěti smysly,
nedívám se u jídla na tv, nečtu si a nejsem u jídla na pc, nejím za
pochodu nebo ve stoje, snažím se mít dostatek všeho co mé tělo
potřebuje, včetně zeleniny, snažím se udržet poměr jídla, pití a
pohybu, vždy se snažím snídat, snažím se abych neměla hlad, ale také
nebyla nikdy přejezená, upřednostňuji kvalitu před kvantitou, ráda si
jídlo vařím-vím pak přesně co v něm je, snažím se chodit dost pěšky

-Co jde to kupuji bio
-snažím se vyhýbat 3 bílým jedům (bílá mouka,
bílý cukr, kravské mléko), dále všemu co je instantní, dietní, velmi
chemicky upravované, slazené apod. konkrétně se snažím vyhýbat:
Uzeninám, kravskému mléku, umělým sladidlám, cukru, sladkým nápojům,
perlivým vodám, černému čaji, bílé mouce - bílému pečivu, smaženému,
zrajícím sýrům (to se mi vůbec nedaří, takže hermelín a nivu si občas
dávám), instantním výrobkům, konzervám, polotovarům, fast foodům, light
výrobkům (bez tuku/bez cukru), sířenému sušenému ovoci, margarínům,
levným olejům, vnitřnostem, taveným sýrům, sladkostem, sójovým
výrobkům.
jídlo a zdraví
nina69
| 30. 7. 2009 10:57
Jéé, to je dost naprd když člověk něco vyloženě nesmí.. a tvoje kombinace by mě asi zabila- snídám totiž zásadně cereálie Fitness s mlékem.. :(
co se týče jídla a zdraví, tak já razím teorii,že tělo si řekne co potřebuje, já třeba moc nejim maso, nechutná mi ale když mi asi chybí tak na něj dostanu velkou chut(tak 1x za pul roku ) stejne jako kdyz mi asi chybí vápník tak se můžu utlouct po sýrech..

no ale hlavně všeho s mírou že jo... a nejíst polotovary a fastfoody, jsou chutove dobrý ale s jidlem to nemá mnoho společného..radši si nakrájim zeleninu a vytvořim salát za 5 minut
Mě Colafit pomohl
Tatu
| 9. 7. 2009 10:05
Jsem od přírody nevěřící Tomáš a skeptik, takže si myslím, že placebo efekt můžu vyloučit. Po ztrátě času na rehabilitačním cvičení, ultrazvukové terapii a elektrických dečkách v rehabilitačním centru polikliniky, jsem vyzkoušel s odstupem času tři různé preparáty. Zodpovědně a trpělivě. Colafit zafungoval. Tak se toho držím. Správně zvolená obuv, resp. podrážky a způsob tělesné aktivity ( např. neskákat a neběhat na tvrdých površích) je samozřejmost.
T

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Alka...
16. 4. 2024 09:17
70219
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video