"Odpustíš mi to někdy?" Co vyjímečného říci, při rozchodu? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

"Odpustíš mi to někdy?" Co vyjímečného říci, při rozchodu?

Diskuze

...
angelwoman
| 14. 12. 2010 18:14
Stejně jako je svět plných těch ostatních - těch co odpustili, poučili se, šli dál a našli toho pravého

Když se já rozešla s přítelem, s kterým jsem měla první pořádný vztah, taky brečel, psal, volal, stál hodinu pod okny... Bylo mi ho líto a cítila jsem se díky tomu ještě tisíckrát hůř Pořád se ptal na důvod a já říkala: prostě už necítím lásku, nemělo by to smysl, nechci ti lhát. On: co jsem udělal špatně? Já na to: nic, vůbec nic, prostě se jenom mé city změnily. Nevěřil, podezíral mě, že mám jiného a nedal si to vymluvit.. Já ale byla ještě 3/4 roku po rozchodu sama. Neměla jsem jiného, prostě jsem jen nechtěla investovat energii do vztahu, o kterém jsem věděla, že to nemá smysl a protože jsem ho měla ráda, nechtěla jsem mu tím ubližovat, ale dát mu šanci, aby mohl být šťastný s někým jiným. Možná podobně to měla Sethova slečna...
Lidé chtějí někdy všechno pojmenovat, znát důvod, zasadit si to do správné škatulky, ale v lásce to někdy prostě nejde. Láska buď je a nebo není. Trestat za to, je holý nesmysl
...
Sajrajt
| 13. 12. 2010 21:07
Oh, ale svět je plný ***řů a děvek! Není to tak neobvyklé (-: stačí se jen dobře dívat. Ale jsem rád, že semnou nesouhlasíš!
Sajrajte...
smiley
| 13. 12. 2010 20:02
...tak to s tebou nesouhlasím. Svět by musel být plný ***řů a děvek. Vždyť kolik prvních lásek spolu zůstalo. Většina normálních lidí se z toho dostane a nemusí si hned snižovat svou zlost na jiných.
...
Sajrajt
| 13. 12. 2010 12:09
Napřed jsem napsal kolosální příspěvek, ale nějak jsem cítil, že by to stejně ničemu nepomohlo. Každý prožíváme ty svoje životy a ten svůj unikátní příběh. Já jsem jen chtěl pokázat na to, že jsme možná svědky zrodu ***ře..

Abych řekl pravdu, nějak nevím, co napsat. Nechci prosazovat svůj názor a vyhrát debatu za každou cenu. Jednak to Setovi nijak nepomůže a druhak, upřímě, ani nevím, jaký na tohle mám názor. Chtěl jsem vám trochu ukázat, že ve mě neustále bojují dva póly, Nenávist vs Odpuštění, Strach vs Láska, Zloba vs Mír. Ublížit nám mohou jen ti, na kterých nám záleží. Přesto být nezranitelný je to největší prokletí. Nedokážu tohle téma shrnout a nějak poradit, nebo nedej Bože poučit. Sám jsem teprve na začátku..
Někdo jde do kláštera
anonym
| 13. 12. 2010 11:45
anebo se z toho snaží vypsat.

Kdyby nebylo neštastných lásek, básníci by nenapsali ty nejkrásnější básně
Seth
Soleil
| 13. 12. 2010 11:41
Vy ho tady teda propíráte
Stejně všechno vyřeší až čas...
Sajrajt má v něčem pravdu...já když se rozešla se svým prvním klukem, cca měsíc jen brečel, prosil, snažil se...já donekonečna vysvětlovala, chlácholila, diskutovala. A k čemu to vedlo? Po cca třech měsících od rozchodu mi neustále volal a nalhával mi, jak se užívá s jinou a jak je to všecko super - a já bulela, protože jsem si ho nedokázala představit s jinou, i když spolu jsme být už nemohli. Po dalších dvou měsících se mi přiznal, že mi lhal, abych jako věděla, že ON může, ON má. No a pak si našel slečnu s dítětem a celý dny jsem dostávala smsky, jak má "ta maličká rozkošný úsměv" a jak je šíleně šťastnej. Po cca půl roce jsem se dozvděděla, že jsem "ku***", protože jsem si hned po našem rozchodu našla chlapa (což nebyla pravda) a další dost hnusný narážky. A takovejch vztahů plných výčitek a nepochopení jsem měla víc. Takže co? Každej si musí tu zkušenost prožít, aby pak ocenil to OPRAVDOVÉ. Málokdo žije až do smrti se svou první holkou/klukem. Kdo si tyhlety peripetie neprožil, nemůže to podle mě tak úplně pochopit, ani kdyby byl extra super mega empatickej. Ze Setha se určitě po jeho prvním rozchodu nestane ***ř, jen bude příště na určité věci opatrnější, podle toho, co je bližší jeho povaze. Možná je trochu závislej na své teď už ex, ale to není nic neobvyklýho a Sethe věz, že během pár týdnů to přejde Co můžeš udělat, tak to, že svoji bývalou partnerku nebudeš urážet ani bičovat výčitkama, aby si tě nezapamatovala jako hulváta (jako já svoje expartnery).
Oho, tak to prrr.
Tatu
| 13. 12. 2010 11:26
V jiném vláknu říká, že mu bude vosnáct, takže není tak úplně nedospělej. Dělat něco smysluplného nemusí jen v práci, např. může odhazovat okolo baráku sníh, i u sousedů a dál, štípat dříví na topení, vyrábět krmítka pro sýkorky a instalovat je, nebo zavážet s hajným seno do krmelců a né se rozervaný toulat městem či utápět smutek v alkoholu. Předpokládám ale, že studuje a měl by se tedy vrhnout na učení a při intenzivním studiu ho ten bol přejde, protože mozek se bude zabývat jinými věcmi, než skončeným vztahem. Měl by cvičit tělo, aby měl hezkou figuru a při cvičení vychladne ten vztek, který pociťuje, když si položí otázku proč to potkalo zrovna jeho. Měl by hodně číst. Zkrátka pracovat na rozvoji osobnosti. Což je velice smysluplná činnost. To jsem měl především na mysli.
T
Díky
anonym
| 13. 12. 2010 10:27
za vysvětlení, já tu jinou diskuzi nečetla
Vozlenko,
anonym
| 13. 12. 2010 10:12
on sám se nazval závislákem, 50 SMS denně a podobně. Celé to popisuje na minulém vlákně

O Partnerech z 8.12.
Ženy, pomozte mi, prosím.

A já si stejně myslím, že trochu potrestat ji chtěl.
Pokud se ozve, třeba nám to vysvětlí.
No nevím,
anonym
| 13. 12. 2010 09:55
ale mám dojem, že se to tady začalo ubírat směrem, který nikam nevede. Takové to , co by kdyby. Navíc si myslím, že pravdu má Tatu ve svém posledním příspěvku, protože já to pochopila taky tak, jemu nejde o ublížení dotyčné dívce, ale o ujištění, že na něj nezapomene a že se třeba nestane jenom jedním z mnoha. Soudit ho a nazývat závislákem už vůbec nechápu.
Chápeš ty vůbec,
anonym
| 13. 12. 2010 09:43
že to stejné, se může stát i dívce?

Problém byl, že milovala MOC - v dalších vztazích nebude milovat VŮBEC,
lásku v sobě bude potlačovat, protože to byl její zdroj bolesti ...

no, *** se z ní třeba nestala a taky ho nemusela začít nenávidět. Brala život, tak jak jde. Jen ta bolest v srdci ukrytá zůstala.
A když se dozvěděla, že svou dceru pojmenoval po ní a svého syna po jejím bratrovi , byla to pro ní malinká náplast .

Jituška taky není potvora. My se jenom snažíme vidět život reálně.

Nemá snad dívka také právo rozhodnout , s kým chce být a s kým nechce.
Nebo s tím prvním má už od patnácti let být celý život? A nesmí rozhodnout ona , že se chce rozejít? To rozhoduje muž (chlapec)?
To snad neplatilo ani v prvobytně pospolné.
Tatu!
Sajrajt
| 13. 12. 2010 08:56
Ty ho posíláš do práce, jo? Jenže šestnáctiletej kluk ještě smysl v životě nehledá. Dovolil bych si udělat jinou prognózu toho, co bude.

Kluk je teď bez debaty šíleně zamilovaný. Říkejte si tomu třeba "citově závislý", prostě je to jeho první láska, miluje hrozně moc. Nemyslí na nic jiného, jak zůstat v její hlavě na vždycky., Doufá, že se třeba po letech negativní zkušenosti s jinýma k němu vrátí..

Jeho holka je nejspíš taková JItuskaaa a je jí to uplně u prde1e.

Víte dobře, co přijde! Pochopí, jak je jeho láska bezvýznamná. Zamilovaný by svůj stav za nic na světě nevyměnil, ale když zamilovanost vyprchá, za nic na světě by se do toho nechtěl vrátit. Jeho láska opadne a cit se změní na hořké zklamání a upřímnou nenávist. Svoji ex si začne projektovat do ostatních holek a bude se s nima snažit vyřešit svoje chyby v prvním vztahu. Problém byl, že miloval MOC - v dalších vztahách nebude milovat VUBEC, lásku v sobě bude potlačovat, protože to byl jeho zdroj bolesti a navíc to, co z něj udělalo debila a kašpárka - a bude z něj ukázkovej ***ř

Protože takhle se většinou ***ři rodí. Neznám žádnýho, kterýmu by jeho první láska neublížila. Člověk si řekne "Ok a dost, debilem už jsem byl a stačilo." Už nechce znovu prožít tu bolest, už nechce být někomu na milost, být an někom závislý. Inu a pokud se do něj zamiluje holka, ukáže mu tím jen svojí slabost a přestane ji respektovat. Pokud Seth pak někde svede a ojede vaši dceru a ona si pro něj oči vypláče, víte, komu máte poděkovat

Nicméně ( světlá strana síly ) člověk není zvíře a může tyto procesy pochopit a zachovat se podle své vlastní vůle, svědomí a morálky ( a podle Boha, pokud už jste k němu našli cestu ). I kdyby to mělo znamenat, že sám sebe bude držet několik let mimo vztahy a ukončí každý nový, rozbíhající se, protože by mu bylo jasné, že dotyčnou zraní... I když ( temná strana síly ) proč by mu to mělo nějak vadit, že ta nána bude zraněná, po tom, co mu ženské provedly! Stejně jsou to všechno nebezpečné potvory, které se neustále musí držet na uzdě a které potřebují měřitelné materiální hodnoty, aby neztratily respekt. Jejich slzy ho jistě rozesmějou. Na hranici s nima! Upalte je všechny..

Jojo život je prostě boj (-: a můj největší protivním jsem já sám. Nikoho lepšího, mocnějšího, těžšího a tak zákeřného jsem zatím nepotkal.. Vsadím se, že to máte stejně.
No jo, ale on to špatně napsal
Tatu
| 13. 12. 2010 08:20
On napsal srazit na kolena, ale měl na mysli, aby dotyčná šla do kolen. Úžasem. Měl jsem číst víckrát. Asi jsme mu křivdili, nebo tedy já první. Je pravda, že dotyčná může být v šestnácti k velkým slovům či gestům docela imunnní, takže co vymýšlet-nic. Nakonec ale můžu trvat na své radě : dík, ahoj, a jít. A jít dělat něco pořádnýho, protože činnost která vede k něčemu je nejlepší terapie na rozchod.
T
Souhlasím s Sasanah...
Bajenka
| 11. 12. 2010 23:42
At je to už jak chce ... Seth napsal dost na to abych řekla - no chvála bohu že si to ta mladá 16- ti letá holka uvědomila , že s takovým citově závislým magorem se nedá ani chodit natož pak žít!!!
Všichni to píšete pěkně,
anonym
| 11. 12. 2010 14:01
ale stále zapomínáte, že jsou to dva -náctiletí.

On je závislák, berou mu jeho hračku, kterou měl jako drogu celej rok. Čemu bude věnovat tu spoustu času, když ji nebude mít.

Slečně je 16.
Nemá podle vás právo ještě pár let být prdlá a bezstarostná, než aby měla nést pocit viny a výčitky svědomí ?
Hledá sama sebe a ještě má být zodpovědná za zraněné city druhého?
Určitě není necitlivá, uvědomuje si, že svým rozhodnutím ubližuje.
Tak ji za to upalte.
Nebo ji nechte letět.
Bez řečí.
a proč?
smiley
| 11. 12. 2010 12:28
Proč jí chceš vlastně říkat něco výjimečného? Aby na Tebe nikdy nezapomněla (což nezapomene, myslím že mi potvrdí i holky, že na vztah, který trval přes rok se nezapomíná) nebo proto aby si řekla, jak si super kluk a hrozně ji mrzelo, že se s tebou rozchází a měla ještě větší výčitky?
Sajrajt mě sice ohromně pobavil, ale asi s ním trochu souhlasím. Pokud to tak cítíš, tak jí řekni, ne neodpustím, teď ne. Můj názor je být fér a zbytečně to neprodlužovat, nevím, jestli někdo má rád dlouhé rozchody,ale já rozhodně ne, pokud je člověk rozhodnutý, tak nač dlouhé kecy, když to na věci nic nezmění. Možná jsem trochu drsná, tak nevím, jestli ze mě mluví stáří nebo cynismus.
A hlavně se drž.
¦
jituskaaa
| 10. 12. 2010 22:52
Sajrajte ty jsi tak mily a sladky kluk primo k sezrani, jako dycky
tipla bych si, ze tve byvale partnerky na tvoji fantazii a romantiku vzpominaji dodnes
...
Sajrajt
| 10. 12. 2010 16:10
Oh jak nudný a šedivý musí být ten tvůj svět, Jitko. Zajímalo by mne, kdo by chtěl chodit s holkou bez špetky romantiky a fantazie, jako jsi ty. Však ty se již brzy budeš ptát na totéž, až se tvůj nefunkční vztah rozpadne.
mno
jituskaaa
| 10. 12. 2010 15:53
kluci nechi Vam brat iluze, ale pokud slecna daneho nemiluje, tak ji patrne bude u prd*le co on ji rekne. Maximalne si tak pomysli " boze to je ale d*bil" a bude rada ze ho ma z krku a jeste z toho bude mit super pocit
A ptat se tu jak ji srazit na kolena ..no ehm...rekni ze se bude smazit v pekle podle sajrajta a bude se valet smichy jeste tyden spolu se svymi kamaradkami.

Ale tak uvidis no, treba se spolu nakonec ani nesejdete.
Sajrajt
Soleil
| 10. 12. 2010 14:57
...řekl náš "Emperor"

Kdepak, víš, jak skončil Anakin
..
Sajrajt
| 10. 12. 2010 14:47
Nesmysl, přidej se k temné straně síly!

Burn her! Burn the witch!!
...
Soleil
| 10. 12. 2010 12:50
Jo a Sethe...na tu otázku, víš...ty jí vlastně nemáš co odpouštět. Nepodvedla tě, nezklamala...takový věci se prostě stávají. Ty to musíš jen přijmout. Takže o nějakých výčitkách bych ani neuvažovala, myslím, že si slečna nezaslouží mít výčitky...a jestli ji máš rád, ani bys to neměl chtít. Takže opravdu jen pěkný věci říkej
Seth
Soleil
| 10. 12. 2010 12:40
Já myslím, že Seth nechce plivat špínu, jen to chce ukončit s velkou fanfárou, aby si to slečna pamatovala. Pravda, zvláštní dotaz, řekla bych, že to není tak úplně přirozený se nás tu ptát Jakože co by nás v takové situaci nechalo stát s otevřenou pusou v oněmělém úžasu Moc se mi líbilo to, co říkala Sasannah v minulém vláknu - "Určitě budu někdy jinou ženu milovat víc než tebe, ale ty jsi byla a vždycky budeš moje první"...to je totiž nejen pěkný, ale i pravdivý. Víc bych se v tom nepatlala a radši se o nic nepokoušela
Seth
angelwoman
| 10. 12. 2010 12:29
Nepodvedla ani nic takové, "pouze" se v ní někde vytratila ta láska k tobě. A ty jsi chceš za to srážet na kolena a pomstít se jí...? A měl jsi ji, chlape, vůbec někdy rád?? Nechápu
Já se taky s jedním přítelem rozešla, protože přestože byl fajn, moje láska k němu prostě najednou zmizela. Zachoval se ale jako chlap a vážím si ho za to. Dodnes je můj blízký přítel a uznává, že jsem měla dost odvahy ukončit, co nefungovalo a díky tomu jsme teď oba šťastní.
Plivat špínu ti vážně nepomůže, budeš se cítit jenom hůř
Tatu!
Sajrajt
| 10. 12. 2010 11:42
My nejsem Ženy! Už jsem chtěl něco napsat i do předešlého vlánka, ale on zcela jasně žádá o pomoc kolečka s křížkem.

Což jí říct třeba: "Miláčku! Přál bych jsi, aby jsi umřela, v bolestech! Abys umírala dlouho, opuštěná a ve špíně. A pak ať spadneš přímo do pekla, kde budeš hořet v kotli až do konce věků a čerti ti ho co půl hodiny naperou až do krku. Já zatím budu v baru, kde jsme se poznali, slavit. Pořádně se naleju, pozvu všechny moje kámoše, zdrbnem tě a pak ti společně pomočíme hrob "

A nebo: "Až opravdová láska mě naučila opravdově nenávidět. Už ses rozhodla, tak odejdi z mého života navždy. Už tě nechci vidět, nechci o tobě slyšet a přeji si, abychom se bývali nikdy nepotkali. Odpustit? Možná bych mohl, ale rozhodně nechci! Ty si nic takového nezasloužíš.."

A nebo můžeš celou dobu sedět klidně beze slova a pak jí chrstnout pití do obličeje! Vždycky jsem tohle chtěl někomu udělat No nic, můj dramaturgický kroužek skončil.

Jen bych chtěl říct, že láska a nenávist jde v ruku v ruce a nejhorší, co můžeš někomu udělat, není ho nenávidět, ale ignorovat (-:
Chceš jí srazit ?
Tatu
| 10. 12. 2010 11:07
potom můžeš utrousit "se nepo..ru" a je to. Získáš za to ovšem pověst hulváta. Zůstaň radši nad věcí jak jen to jde. Žádné scény, žádný slzy. Řekni jí "díky za všechno, ahoj" a jdi. Co se v tom patlat? Bude to bolet, ale v tu chvilku už se to začne hojit. Když se v ráně šťourá, škemrá se ještě o nějakou šanci, bolí to pořád stejně , všichni vědí, že už stejně zbývá jen šití a obvaz, hojení se oddaluje. Hlavně si z toho vezmi ponaučení. A přečti si třeba tady na Viktorce diskuzi na téma Muž citově závislý na ženě , nebo tak nějak.
T
Poradíte?
SethCohen
| 10. 12. 2010 01:19
Žádám o poslední radu, pomůžete mi ? Piště cokoli hezkého vás napadne, co by Vás jako ženu nejvíce srazilo po této vaší otázce na kolena, děkuji
"Odpustíš mi to někdy?" Co vyjímečného říci, při rozchodu?
SethCohen
| 10. 12. 2010 00:31
Moje slečna se mnou rozejde v brzké době a už jednou mi psala "Odpustíš mi to někdy?" A já neodpověděl, chci se připravit, až to bude z očí do očí, abych řekl něco vyjímečného, aby to stálo zato, aby to pro ní něco znamenalo, prostě, ženy, chápete co myslím

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 4. 2024 12:44
11773
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video