Vánoční cukroví - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Vánoční cukroví

Diskuze

anonym
| 26. 11. 2013 19:19
Milé Ženy (pánové předpokládám nepečou),
nabízím vám ke stažení šablonky na cedulky s názvy jednotlivých druhů vánočního cukroví, které mohou ozdobit vaše krabičky, krabice, boxy s vánočním pečivem.
Více na webu domacnostvpohode.webnode.cz
Tak pečení zdar a zase to nepřehánějme
Zoe
anonym
| 26. 11. 2013 14:01
Já našla hezké vánoční recepty na Senzarecepty.cz
zdeňkabifidůsek
| 18. 10. 2013 13:26
Nevíte někdo, kde pečou výborné vánoční cukroví? Děkuji za radu
anonym
| 2. 11. 2013 20:24
t.hanna@seznam.cz - peče klasické rohlíčky, linecké a podobně, ale výborné, z másla, domácích ořechů a podobně.
anonym
| 17. 10. 2013 23:41
Vánoce se pomalu už blíží. Tady máte recepty snad na všechny druhy vánočního cukroví

http://www.senzarecepty.cz/recept/cukrovi/
anonym
| 18. 11. 2012 19:12
Ahoj, já jsem se kazdy rok s cukrovím pekla, ale letos mě napadlo, že bych si dala pauzu. V létě jsme totiž vzdávali dceru a nechávali jsme péct cukroví na svatbu v Brně. Bylo výborné, tak jsem se rozhodla, že si letos necháme od nich upéct i na Vánoce. Tak budu mít letos od pečení pokoj :)
anonym
| 27. 11. 2012 15:49
TO Marie:
Zdravím. Můžu se zeptat, kde v Brně si necháváte péct? Já jsem si nechavala min. rok péct u jedné paní, ale nebylo to moc dobré, tak scháním někoho lepšího.
anonym
| 5. 12. 2012 13:54
TO Kadlecova:
Dobrý den, pošlu Vám stránky na ně, tak tam se dočtete snad vše potřebné http://cukrovi-brno.cz/
anonym
| 22. 12. 2012 21:15
TO Marie:
Díky za typ
Už mám od nich upečené cukroví doma. Tak uvidíme, jak všem bude chutnat. Vypadá moc pěkně.
anonym
| 29. 12. 2012 12:58
TO Kadlecová:
Vážně? Tak jak vám chutnalo ? Dobré ze? Paní je vážně šikovná
anonym
| 3. 1. 2013 16:11
TO Marie:
Bylo opravdu dobré ;) Příště si nechám udělat toho víc a i jiné druhy :)
Co můžeš udělati dnes,
Tatu
| 7. 12. 2010 15:06
můžeš udělati i pozítří. A hned máš dva dny volna.
Cukroví se musí rozležet. Týden, dva? Jak je ctěná libost a jak je v kraji zvykem. Tenhle víkend je asi akorát. V pátek udělat těsto, v sobotu upéct, v neděli odpočívat po své práci, jak nám říká jedno z přikázání Desatera. A nejen odpočívat, ale i těšit se z výsledků té práce. Vychutnat si ten pocit, že se mi něco povedlo, že jsem to zvládla. (já teda zvládl :o) ) To je taky důležité.
I tomu dobytku dali dříve v neděli pokoj, to jen my lidi 21. století musíme mít obchody otevřené 24 hodin 7 dní v týdnu. Ale to už jsme od receptů někde jinde. Omlouvám se. On se nikdo neozýval, tak jsem to napravil. Asi všichni žárlí na své postupy a tak se o ně nechtějí dělit a taky nechtějí lhát, tak radši nic neporadí :o)))
A když už jsem u receptů-kdyby někdo četl jeden z posledních Babicových receptů, na brambory v podmáslí ,na stránkách TV Nova, tak je tam chyba. Rané brambory se píší samozřejmě s jedním "n", tak aby to někoho nemátlo.
Už končím a prchám z Vaření, stejně jsem z toho udělal přednášku občanské nauky s vložkou jazykového koutku.
T
kdy zacit
opoc
| 23. 11. 2010 12:43
Jelikoz tento rok budu pect uplne poprve sama(krom pernicku a lineckého,ktere delam sama jiz delsi dobu), chtela bych se zeptat kdy s pecenim zacit-nebo kdyby mi nekdo napsat druh a cas kdy s nim zacit dekuji
vanoční cukroví
rajsa
| 8. 9. 2010 23:56
Už pomalu začínám myslet na vánoce a tím pádem i na lis na sušenky, který už mám 2 roky a ještě z něj nevypadla ani jedna. A důvod? V navodu recept nebyl a moje pokusy pro. Tak mám prosbu, máte některá vyzkoušený recept? Díky předem.
oprava
fagi
| 2. 9. 2010 15:30
vánoční cukroví - tady to máte, mě se ten odkaz špatně vložil
oprava
fagi
| 2. 9. 2010 15:30
vánoční cukroví - tady to máte, mě se ten odkaz špatně vložil
cukroví
fagi
| 2. 9. 2010 15:10
Tady posílám tip na vánoční cukroví Něco z toho se dá upéct normálně místo buchty, třeba tyhle ***ové tyčinky, po těch se přítel může utlouct
Re Vánoční cukroví
Kraken
| 12. 12. 2009 13:00
dotaz
Japo
| 13. 12. 2008 07:52
Zdravím, mám prosbu. Každý rok mažu cukroví pár dní před Vánoci, takže použiji dle receptu většinou máslo, cukr, rum, VEJCE, plus další, někdy i s pudingem. Letos z časových důvodů to budu plnit již tento víkend. Bojím se tam dát to vejce, aby se to nějak nezkazilo. Mátě některá zkušenost, že to plníte již teď, vydrží to až přes Vánoce a děláte pouze základní máslo, rum, cukr? Už bych to za ty roky měla vědět, ale problém je tentokrát v čase, takže vybočím ze zajetých kolejí. Moc děkuji a všem přeji, aby se vám nic nespálilo
ahoj pekařinky
Dorka
| 12. 12. 2008 16:20
přidávám se k vám do klubu také sháním různé zajímavé recepty na vánoční cukroví hlavně ty odzkoušené . Nejvíce mě zajímají zdravější verze. Už jsem vyzkoušela z celozrnné mouky linecké a vanilkové rohlíčky a jsem mile překvapena .
Někdo se tady sháněl po receptu na ***ové tučňáky. Konečně se mi podařilo najít foto je to z jednoho starého časopisu nikdy jsem je nedělala, ale asi je letos vyzkouším. Vypadají fakt báječně

Přeji krásný den a ať se vám nejen v kuchyni daří, pa
postupy
maaruska28
| 12. 12. 2008 14:46
Mrkněte na tyhle recepty: Vánoční pečení jsou tam postupy podle toho upeče každý.
Tučnáci
gomanek
| 11. 12. 2008 13:23
Tak si mi povedlo recept vyštrachat. Viz následující text:

***oví tučňáci

Ingredience:

140g dětských piškotů80g strouhaného ***u100g mletého cukru60g másla2 lžičky mléka250g tvarohuVanilkový cukrČokoládová polevaPlátky mandlíFormičky na vosí úly

Postup přípravy:

1 piškotů ze sáčku vyndáme.
Ostatní válečkem rozmačkáme na vále, přisypeme ***, cukr, máslo a mléko a
vypracujeme těsto.

Formičky na vosí úly vysypeme
cukrem a dovnitř vmáčkneme vždy kousek těsta a tvoříme úlečky. Mezitím
vymícháme tvaroh s mlékem a vanilkovým cukrem a plníme tím úlečky a stavíme
je na celé piškoty. Takto naplněné tučňáky omáčíme v čokoládě a vytváříme
fráček, na který přilepíme před ztuhnutím křidélka z loupaných mandlí a zobáček
s očkama. Necháme ztuhnout a máme hotové skvělé ***ové tučňáky!

Ať chutná
salko
oli58
| 11. 12. 2008 08:07
Dík
Karamel
giina
| 10. 12. 2008 16:36
Dokud ho nesnis.
salko
oli58
| 10. 12. 2008 11:37
Omlouvám se za chyby.Nemám u sebe brýle
salko
oli58
| 10. 12. 2008 11:36
Ahojky.jsem tu nová.Včera jsem se ptala,ale dala jsem dotaz na špatné míst,tak nebyla bohužel mžádná reakce .Prosím ví někdo jak dlouho můžu mít uvařeny karamel ze SALKA,když je plechovka neotevřená??Díky za odpovědi.
cukrovi
giina
| 8. 12. 2008 08:02
Tak to se budu tesit,Gomanku.Jsem trpeliva v cekani.Ahoj.
Rozumím :-)
gomanek
| 7. 12. 2008 16:05
Rozumím,
zkusím někde najít u mamky ten recept na naše domácí tučňáky a dám vědět Myslím, že to je opravdu ozkoušené, že snad není nikdo komu by nechutnali
Cukrovi
giina
| 5. 12. 2008 05:20
Dekuji ti Jajinko,to bude asi ono,co jsem kdysi jedla na navsteve.Vyzkousim a dam vedet.preji krasny den.
kokosový moučník
anonym
| 4. 12. 2008 18:06
7 bílku a 35dkg krystalu ušlehat ,vmíchat 10dkg hl.mouky a 25dkg ***u upečeme.
nugát 6lžíc ml. cukru
6 lžíc mléka
4 lžíce kakaa
7 žloutků
vše ušleháme nad parou
25dkg másla , 2lžíceml.cukru utřeme a přidáme nugát necháme vytuhnout a natřeme , polejeme čokoládou.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 4. 2024 19:21
11788
jirinaova
18. 4. 2024 15:58
70244
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video