Je tu nějaká mamina na mateřské jako já? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Je tu nějaká mamina na mateřské jako já?

Diskuze

děti
bombon
| 21. 2. 2011 22:27
Ahoj já jsem taky na mateřské dovolené a mám 2 krásné děti mohli by jsme si o nich pokecat jestli budeš chtít napiš pá.
hledám kamaradky
tetbet
| 7. 12. 2010 12:59
ahojky já jsem také na mateřské
hledám kamaradky
tetbet
| 7. 12. 2010 12:58
ahojky já jsem také na mateřské
...
slunko
| 31. 8. 2010 13:19
Ahoj Ivet - chci se jen zeptat, jestli vás nepostihly ty hrozné záplavy když jsi z Liberecka, vzpomínala jsem na tebe! Jak se jinak máte? Já jsem z té zimy tak přešlá, že už jsem začala i nosit letní věci do skříně na úschovu na další léto a vytáhla do své skříně tepláky a svetry!!! Hrůza děs :)

Zítra bude pétovi 5 měsíců, pořád kojíme, ale v noci je to nějaké náročnější :(

Do 4,5 měsíce se Péťa budil v noci 1-2x, hnedl pak usnul a já byla spokojená. Ve dne jedl pravidelně po 2 hodinách a v kočárku spal cca 4-5x po půl hodině.
Skoro ze dne na den po tom 4,5 měsíci se najednou začal v noci budit víc, 3x, pak 4x a asi poslední noci i 5x !! Jednou se mi podaří ho uspat dudlíkem, ale jinak vždycky kojím a pije docea dlouho (zatímco já klimbám nebo si podpírám hlavu:)). Co je mi ale divné, že když se v těch 7 hodin ráno probudí, tak vůbec nemá hlad pořádně se nají až okolo 9. nebo 10. hodiny !! Přijde mi, jakoby měl v noci mělčí spaní a já ho uspávám prsem, ze kterého tedy dost vypije a tím pádem nemá ráno už hlad - plína je po takové noci vždycky snad desetikilová ). Přes den si intervaly na jídlo docela prodloužil na 2,5 - 3 hodiny. Hlady vůbec nepláče, naopak když se snažím ho nakojit dřív, tak nechce.

Spurt to snad není, už to trvá přes 2 týdny a to by si říkal o jídlo i ve dne ne?
Mlíčka mám dost, pořád teče a mám nalitá prsa, která v noci krásně vypije, ale přes den jen po delší pauze bez jídla, jinak si jen ucucne. Kdyby mu moje mléko nestačilo, tak si myslím, že by byl neklidný nebo něco...

Já nevím ... ve středu jdeme na 5měsíční kontrolu, tak se na to dr. zeptám a trochu se obávám, zda dobře přibývá (jako každý měsíc ). Péťa zatím nic jinéhgo než MM zatím neochutnal, ani kaše, ani příkrm. Ale možná nás to aasi čeká... tak mám docela obyavy - chgtěla jsem plně kojit 6 měsíců, no uvidíme co zítra na té kontrole....

Jo, jinak už je ze mně vdaná paní, kdybys měal chut, mrkni na fotečky na www.dudysek.rajce.idnes.cz :)

mějte se moc kráááásně :). K.a pidi P. :)
a
slunko
| 2. 8. 2010 21:24
pozvánka ke stolu :)
svatební
slunko
| 2. 8. 2010 21:21
oznámení
a
slunko
| 2. 8. 2010 21:20
jedna s maminou :)
...
slunko
| 2. 8. 2010 21:19
týýýjo, Filípek je nádherný. Je to blonďák viď - to bude zájemkyň :). My taky rosteme do blond, snad mu to zůstane :). Modrooký blonďák, ty se mi vždycky líbili :)

Kdy Ivet začínáš v té práci? Budu ti moc držet palce, abys do toho vplula co nejplynuleji :). A aby to filípek taky dobře zvládal. Sice mám jiné období, ale představuju si to a chápu Tě. Budu na Tebe myslet :).

Jinak přípravy na svatbu jsou tak nějak v proudu, ale ne plném :). Dám Ti do přílohy naše oznámení a pozvánku ke stolu :). Ve čtvrtek si jedu do Frýdlantu pro šaty, snad už budou hotové :). Dnes jsem si zamluvila kadeřnici a čeká mě zkouška, taktéž kosmetička. Jsem na to nikdy nebyla, ale ted se na to těším, že snad budu pěkná a budu se ženichovi líbit :). Snad i ty šaty mi budou slušet - nebudou mít korzet, který vyrýsuje postavu. I když jsem ted na váze 61,5 kg (oproti váze před těhu o kilo a půl níž), tak mi zůstaly boky a pořád nemůžu vyrýsovat pas, což v těch šatech trochu je vidět, no uvidíme...

'T'é samoty jsem měla tak dost, že se snažím co nejvíce dostat někam ven a navštěvuji kamarádky, známé a tak, takže mi to ted lépe utíká a mám i lepší náladu. Péta taky, protože se může rozlížet a pozorovat, je hrozně zvědavej :). Jinak se čím dál víc točí na bok, ale sám to ještě nedokončí. Byli jsme teď na 4měsíční kontorle (včera měl měsíčniny) a váží 5,6 kg a měří 62 cm - není to extra váha, ale přikromovat zatím nemusím - jsem se toho děsně bála, ale naštěstí to dopadlo dobře, snad to půjde i dál. Péta zase hezky pije, ale skoro každý kojení se mi po pár minutách začne kroutit a musím ho dokojit vestoje a pohupovat se... Ale nenaočkovali nás - pořád nemáme zhojené ramínko po TBC, tak snad příště. Desátého jdeme převážit, at jsem si jistá, že mu mlíčko stačí. No a 14. se vdávám, to je nářez :))))).

Jak byla ta vedra hrozná, tak jsem kojila co hodinu, aby neměl žížu, ale bojovala jsem s tím, že pil děsně málo minut, fakt jen to přední mlíčko a zbytek jsemmu musela nutit a často vůbec nechtěl, tak jsem z toho byla zoufalá, že jsme volala i laktační poradkyni, ale naštěstí se to zlepšilo, jak vedra skončila. Snad už taková vedra nebudou, at se zase takhle nerozhodíme. Chci tak moc kojit, že se bojím každého problému, co by mohl přijít :). Osttní holky zkouší už dávat příkrmy (taky proto, aby se v noci vyspaly - to mi přijde hloupé a neohleduplné, myslím, že miminko jena prvém místě a já klidně budu pořád vstávat 3x za noc na kojení než mu dávat flašku s čímkoli). Posílám i dnešní fotečku :)
Ahojda Káti
Ivvett
| 23. 7. 2010 09:37

Ahojda Káti a Peťulko.
Jj, my pořád někde lítáme a u PC jsme minimálně.
Víš jak, v paneláku je to na palici a hlavně se tu nedá vydržet, jak jsou ty vedra.
Chodím s malym do venkovního dětského koutku, mají tam brouzdaliště a super atrakce pro děti, tak se tam malý aspoň pěkně vyřádí.

Jinak já se už psychicky připravuju na školku a práci, no...
nebude to promě jednoduchý, co ti mám povídat.
3roky doma jsou dlouhá doba ikdyž jsem neměla zrovna nohy na hoře ale prostě tam byl ten klid a neměla jsem nějaké velké povinosti. Povinosti byli co se týče malého ale poslední rok, jsme ráno vztávali, jak se nám chtělo, žádná nutnost a za 2měsíce se nám to oboum změní.
Mám velký strach o malého, přecejenom to bude naněj zezačátku dlouhé v té školce, no....budu stoho asi pěkně ve stresuNevím jestli mě chápeš, máš to teď úplně jiné, prožíváš jiné období....ale jak se teď zamýšlím, tak to strašně rychle uteklo, ještě nedávno jsem Fildu vozila jako malého caparta v kočárku a užívala jsem si to.
Dneska už chodí všude sám a je samostatní človíček, je to opravdu velikánská změna.

A jak se těšíš na svatbu? Peťulka je krásný a okatý klučina, zase vyrostl, co jsem ho neviděla...
Jinak tě plně chápu, že ti to doma někdy leze na mozek, ta samota, nikde nikdo...Tak si to aspoň užiješ až ti přijede kamáradka, budete si mít očem povídat....
A neboj, až Peťulka bude chodit, bude více řádit a ty pak budeš ráda, že si nachvilku sedneš a budeš si říkat, zlatých pár měsíců po porodu když Péťa jenom leží a semtam se překulí....
To si říkám dneska já, "zlatý kočár!" protože jsou dny, kdy mi Filda utíká a není jednoduchý ho uhlídat, pořád musím být ve střehu a sledovat ho.

A jak vám jde kojení, pořád cucáte mlíčko?
Na období kojení strašně ráda vzpomínám a když malý spinká, tak ho nejvíc miluju a samou láskou bych ho sežrala

Posíláme fotečku se zmrzlinkou.
Písni, budu ráda, mějte se krásně rodinkoooo......
:)
slunko
| 21. 7. 2010 20:52
Haloooo, Ivet, Filííípku, kde jste kdo :)??? Není o vás ani vidu ani slechu, jakpak se máte???? Nebo máte dovču a cestujete???
My docela dobře. Jen mi občas hrabe z té samoty tady, každý den pořád to samé dokola a žádný normální člověk, jen když Petr přijede z práce a ten pak pracuje venku nebo jde lítat. Příští týden přijede kamarádka na 3 dny, tak aspon někam vyrazíme, možná i na brusle.
Tak my vám máváme a posíláme fotečku :).
K. a P. :)
...
slunko
| 2. 7. 2010 11:40
Ahoooj Ivet a Filípku :) Tak zase po dlouhé době :).
Noo, takže kauza šaty :). Nakonec jsem se rozhodla, že si je nechám ušít. Kamarádka má už šaty ušité a moc se mi líbily ,tak je zadám taky. Domluvili jsme už jak budou vypadat (satén s modrou krajkou), takže ted čekám na nákres a 12.7. jedu na první zkoušku do Liberce alespon na 3 hodiny, abychom co nejvíce ušily a nemusela jsem tam jezdit tak často :). Jsem na to zvědavá :).

Poslední dobou si nemůžu spaní vynacvhálit - budí se jen kolo třetí a pak bud až o půl sedmé nebo ještě s jedním poločasem na kojení :). I tak mně to už nevadí, nějak jsem si zvykla :). Zítra tu bude svatba okolo 100 lidí, tak mám trochu obavu, jak to s Petulkou zvládneme, i když bude doma, tak přecijen tam bude hrát muzika pár metrů od našich oken. Pétovi sice nevadí spát v hluku, ale když to bude až do rána, tak už mám strach, snad to půjde... a určtiě vznikne i nějaká fotečka, tak ti pak pošlu :).

A co ty akcičky, o kterých jsi psala, vejletujete??? Ted jsou dost parna, to není na cestování s Filípkem moc dobré vid. Péta to teda snáší celkem dobře, tak jsem ráda, ale takhle větší děti, co už běhají na slunci, se můžou lehce přehřát vid.

Už jsme vymysleli svatební oznámení, ale ještě není vytvořené. Vyfotíme si chodidla nás všech tří v trávě nebo u kopretin a vedle toho bude tenhle text: "Na Zvičině blízko nebe, budeme stát vedle sebe. Já jsem Ty a Ty jsi já, společně jsme víc než dva" - jak se Ti to líbí, dává to smysl, že jsme tři, protože se máme rádi? Jo a Zvičina je to místo, kde se budeme brát :).
Už mám i prstýnek - bude z bílého zlata. Petr ho nosit nebude, tak mu koupíme jen nějaký obyč ze stříbra.

Péta se vzbudil, tak jdu zase bavit :)).

Papa a těším sen a pár řádků :)
Katka
Ahoj Káti
Ivvett
| 25. 6. 2010 08:12
No teeda, tobě ty čatičky ale sluší!!
Hotová princezna Ne, ale opravdu, moc ti slušej i ty jsi hezká, budeš krásná nevěsta!
Ale za 4.500kč, tak to je teda masakr, to je dost.....
Nato bych také neměla, to ušití tě vyjde určo na míň.
No přeji ti, ať si ten svatební den krásně užiješ! Bude to poprvé a hlavně to bude nejhezčí, až tě uvidí taťka, tak mu vypadnou očka z důlků

A jak se vám spinká bez taťky? Asi ne moc dobře viď?
Já to nemám ráda, když mi Michal takle někam odjede, ale on jezdí tak jenom na 1den a 1noc, tak se to dá.

Takže ti prďolka malý spinká už skoro celou noc? Teda se 2kojení v noci? To je ale krásný! Klobouk dolů že jsi ho to naučila takto brzo, jsi šikulka, aspoň se vyspinkáš viď?

U zubařky dobrý, zadělává mi jednu stoličku, teď mi tam bude dávat blombu, jinak mám zoubky zdravý, ještě musím jít s Filípkem, ať se podívá na zoubečky jemu, ale má je krásný, taky mu je každý večer drhnu jako o život

Jj, rýmečka už je skoro pryč, naštěstí měl Filda jenom tu rýmu, bez kašle a teplot. Filda je jinak odolný vůči nemocím. Teplotku měl snad jen 2x za život ani u zoubečků netrpěl, vše proběhlo v klidu a dávám tomu za vinu to kojení! Nejlepší co můžeš udělat pro děcko aby bylo do budoucna zdravoučké. Vidím to teď na Filípkovy, všechni děti v jednu dobu, někdy v zimě odpadávaly z nemocema a my byli fit! Opravdu koj, jak jen to nejdýl půjde. Já kojila do 23měsíců a zanic se nestydím

Takže se vám žení bratránek? No to se připrav na smršť, to bude mazec. 90lidí to je sakra moc, hlavně budou mít všichni druhý den bolehlav, alkohol poteče proudem ale co, svatba se musí pěkně oslavit viď?

A Peťulka má krásnýho kamaráda Davídka, moc jim to na té fotečce sluší. Peťulka teda krásně roste, je to už kus chlapa, je krásný a takový čisťounký

Jinak u nás vše v pohodě, všichni jsme zdraví, to je nejdůležitější....Zanedlouho bude mít taťka dovču, tak plánujeme nějaké akce s malým, Zoo, výlety a grilování, jen aby nám vyšlo počásko, to bude vše v poho.

Tak se loučím a zase napiš pár řádků, budu moc moc ráda. Ráda si čtu co píšeš.
Tak paaaaaa a přikládám foto z Vánoc. Já a Filípek
:)
slunko
| 24. 6. 2010 21:46
a ještě jedna fotečka s Pétou a 5měsíčním Davídkem :)
:)
slunko
| 24. 6. 2010 21:45
Ahoj Ivet :)

Tak jak jsi dopadla u zubaře? Už je to trochu dýl, ale snad to neva :).
Já jsem tento týdne s Pétou sama doma, tatínka máme na cvičení, ale spíš to má jako relax, jeli Vltavu, tak si to myslím užívá, zítra už se nám vrací. No a abych ten čas o samotě využila a taky byla trochu mezi lidmi, tak jsem v úterý jela do svatebního salonu na šaty se mrknout, ve středu za mnou přijela kamarádka s 5měsíčním mimčem a dneska jsem jela za kamarádkou já. Takže mi to celkem utíká a jsem ráda, že to cestování a jiný režim Péta snáší už dobře. Krásně mi večer usíná a druhý den je v pohodě.

Ve svatebním salonu jsem si zkoušela pár šatů, ale protože tam měli frmol, tak jsem se radši přeobjdnala, protožepaní se mi očividně nevěnovala jak jsem chtěla a hlavně příští týden tam bude víc šatů, proože tento víkend jich půjčovali 30 - hold hezký datum 26.6.
Posílám jednu fotku nejhezčích, ale stály 4500Kč a to dát nechci a nemůžu, to si dám raději ušít.

No a byla jsem ráda, že přijela ta kamrádka s 5měsíčnímchlapečkem, byla to první mamina, se kterou jsem se po porodu setkala, takže jsem z ní vytahal mrtě informací - je neuvěřitelné, jak si člověk najendou rozumí nejvíc s matkami nebo rodičemi a se svobodnými tak nějak ztrácí nit. Je mi to líto, ale je to tak a je to asi přirozený, však je to obrovský skok v životě, nová etapa, nový styl života, myšlení...

Jak se daří Tobě, Ivet, co nového a jak se s Filípkem máte? Už vás ta rýma pustila? VYpadá to zase na letní teploty, tak se těším. příští sobotu tu budeme mít na zahradě svatbu - Petrův bratránek se žení, a bude tu skoro 90 lidí, takže masakr !!! Až to uvidím, myslím, že ještě uberu ze svých svatebních příprav :). Aby mně to nestálo mlíko :)))))

Jdu pomalu spát, jsem nějak grogy a Péta mně nenenchá spát dýl jak do půl sedmé s dvěma přestávkami na dlabání :))))

Tak ppa a těšíme se na pár dalších řádků :).
K a P
Ahojdy Káti
Ivvett
| 21. 6. 2010 13:17
Nic se neděje prosímtě, napíšeš vždy, když budeš mít čas i chuť, jak budeš moc....
Jj, cvičení na hejbej se znám, teď jsem tam narazila na bezva cvičení na bříško, tak pravidelně cvičím, ta Hanka mi ale dává,
už druhý den jsem se nemohla zvednout

Prosímtě nediv se, že tě honí mlsná, vždyť kojíš a tím i oslabuješ organizmus, tělo strádá, protože se ti tvoří stálé nové mlíčko a to je pro tvé tělo namáhající, musíš pít dostatek tekutin. Já když moc nepila, tak mě pobolívala často hlava, kojení též odvodňuje, takže bumbat a bumbat.
A dej si na co máš chuť, nijak se neomezuj, chutě se ti srovnají časem, jen si teď dopřávej a o nic se nešiď, jsi tu pro Péťu a dáváš mu jenom to nejlepší...
A stím koupáním to máte jako mi kdysi, malej mi to většinou probrečel, líbilo se mu to až někde na půl roce, moc si to už nepamatuju.

My taky byli s malým na vítání občánků až někde na 6měsících to byl malej pěknej bubrdlíček, byl jenom kojený, takže byl celý takový kulaťoučký

A stou svatbou, proč bys byla trapná prosímtě? Každý si to udělá jak sám chce, v jakým rodinným kruhu to chce, hlavně hrají velikou roly peníze, každý nemá na velikou svatbu...
My byli teď kamarádce na svatbě a ta to měla teda veliký, plno lidí a párty byla v hotelu ale ani já bych takovou velikou svatbu nechtěla, na co? Nepotřebuji se někomu ukazovat a předvádět, hlavně by nebyli ani finance. Prostě pozvat pár přátel, hlavně rodinu a to stačí, prostě malou skromnou svatbu.
Jinak já teď byla nastydlá, ono taky v tom počasí, to je děs, jednou krásně pak zase prší je jenom 10stupňů, no a malej to chytl odemě, takže má rýmečku ale naštěstí bez teplot a kašle.

Dneska odpo mě čeká zubař, tak mi drž palečky.
Mějte se s Peťou hezky a zase někdy napiš, budu ráda....
Zatím pa Ivet+Filda.
A jedno foto
..
slunko
| 19. 6. 2010 21:42
Téda, Ivet, to jsem ostuda vid, takových dnů bez odpovědi, ale už jdu na to.
Tu kalanetiku mám knížku, ale ráda jsem ji cvičila i na www.hejbejse.tv, ale ted ji tam nemají, ale slíbili, že ji dodají, tak kdyžtak budu cvičit i podle toho, protože mámněkdy tendenci to zrychlovat. Poslední den dva mám vyloženě žravou, a to na tuky, hrozně mi to nějak chybí, nechápu, takže ujíždím na hovězí polévce, klobásce, Mile a Salku. Ale to přestane, je to asi jen období :).
KOukám, že máte pěkně neohleduplný sousedy, to bych byla taky naštvaná. Mně dokáže vytočit, když jedu s kočárkem na místní cestu uspat pétu a když se vracím a péta hezky spinká, tak začne štěkat u předposlední zahrady pes a samozřejmě pétu vzbudí. No nářez.

Musím se pochlubit s mým miniúspěchem - zařekla jsemse, že musím naučit pétu usínat samotného v postýlce, ne v náručí, takže jsem sebrala veškeré odhodlání a tři dny se ho všemožně snažila uspat v postýlce i přes jeho i hodinový brek větší či menší. No a světe div se, asi to vzdal a už druhou noc usíná sám, jen s malou pomocí. Kéž by to tak bylo i dál.

Zase na druhou stranu jedno trable, a to koupání. Dva měsíce a něco se mu to líbilo, neplakal, jen když jsme h ovytáhli na osušku, tak začal. A ted si to obrátil. Jen ho vezmeme z podložky abychom ho dali do vaničky, tak spustí šíííílený řev a přestane až když ho vyndáme. Nic jsme nezměnili, takže vůbec nechápu původ toho řevu. Jen co si říkám, že by to mohlo být je, že jsem zjisitla, že jsem mu špatně myla to místo za ouškama a tak jsem mu to musela jeden večer pořádně umýt. Tak si říkám, jestli jsem mu to nezošklivila, jinak to fakt nechápu a mrzí mě to, protože jsme si koupání užívali všichni tři.

Jinak nic novéo, jen, že vítání občánků budeme mít asi až v září, to pétovi bude už přes půl roku - hold nevýhoda malého města :))))). Příští týden bude přítel až do pátka pryč, mají cvičeníz práce tak už plánuji s kamarákama srazy, abych nebyla úplně sama a uteklo mi to. Snad to uteče.

No jinak tak nějak plánuju svatbu, ale jsem asi trapná, nechci takový ty okázalosti jako svatební koláče, myrty, zdobení aut a zdobení stolů a já nevím co ještě. na obřad chci jet v autě s přítelem a synem, nechci rozbíjet talíř, nechci jíst z jednoho talíře. Snad nám to příbuzný odpustí...

jsem grogy, jdu do postele :). Tak papa K. a těším se až zase písneš :)
kamaradka
kelinda
| 19. 6. 2010 11:48
ahojik jsem na materske mam dva mali andilky a rada se stebou podelim o zazitky michaela
Ajky Káti
Ivvett
| 11. 6. 2010 08:00
Čajík jsem malému taky nedávala, nepotřeboval to, stačilo mu moje mlíčko. Také jsem kojila častěji ale nevadilo mi to...Takže se vůbec nic neděje, když čajík nedáváš, není to poctatný.
Jo a stou plínkou jsi udělala moc dobře! Oni jsou totiž miminka zvyklí, spinkat u maminky v bříšku na těsno, že se nemohou skoro hýbat a když je pak v té postýlce, tak nedokáže samo uklidnit ručičky, pořád snima máchá a je nevrlej, kolikrát nedokáže ani usnout, protože to takto neumí...a když je svázaný potom v té plínečce, tak se cítí bezpečně a v klidu usne.
Třeba se to zdá drastický že se takle mrňata svazují ale oni to vyžadujou a pak jsou více v klidu
Hezky se staráš o malého a chráníš krémečkem, tak to má být. Jsi šikulka!
Tak to mi pak musíš honem napsat, jaké šatičky sis vybrala a nebo sama navrhla, moc ráda se na ně podívám..
Jsi šikulka že už tak hezky cvičíš a běháš, obdivuji tě ale nepřeháněj to, ju? Ještě není tvoje tělíčko úplně v pohodě, do úplné kondice se dáš až tak za půl roku, takže se šetři a dělej jen to, na co se opravdu cítíš.

Jinak počásko si užíváme plnými doušky, jsme pořád venku, hlavně dopoledne, odpoledne už moc ne, to je veliký pařák, tak jsme v klídku doma. Malý je hnedka utahaný stoho vedra, tak ho šetřím.

Mě ten Orbitrek strašně moc vyhovuje, zvykla jsem si a hodinku natom denně ujedu jako prd. Pomohl mi schodit začáteční kila navíc a jsem ráda.
A když k tomu připočtu ještě dlouhé procházky s malým, teď když je teplo, tak si myslím, že je to tak akorát.
Ale navnadila jsi mě stou kalanetikou, měla jsem půjčenou knížku od tchýně a pár dní cvičila, je to neuvěřitelné cvičení a moc dobré, tak přemýšlím, žebych povečer zase začala. Ty máš doma také knížku? Nebo DVD?

Teď na tom Orbitreku cvičím hlavně ráno, večer nebo navečír to už nejde, je hrozný vedro, hlavně u nás v paneláku. Po obědě nám tu pere sluníčko do oken až dovečera, takže si to asi umíš představit, jaký tu je hnus pařák už mě ten panelák opravdu nebaví....
Včera jsem ukládala malého do postele, lehla jsem si sním a usínáme a do toho začne někdo obpatro vrtat!! Ve dvanáct odpoledne, chápeš to?!
Já nadávala jako blázen, už mi to leze opravdu krkem, byla jsem tak naštvaná, že jsem párkrát kopla i do zdi aby to ten dotyčný slyšel! Samozřejmě si vyvrtal 2díry a odešel a malý pak celý den nespal, byl utahaný do večera jako kotě. Už mi to tu leze opravdu na palici

Na fotečky se moc ráda podívám, už jdu na to.
A Filípek je dost veliký smíšek, to má pomě, taky se pořád něčemu tlemím
Budu ti kdyžtak posílat fotečky tady přes tento portál, jestli ti to neva?
Tak zatím pa a přeji krásný sluneční dny......
Napiš jak budeš moc. Pa Ivet+Filda
Foto Filípek asi 4měsíce, teď to nevím přesně.
:)
slunko
| 10. 6. 2010 21:23
Tak konečně píšu - teď jak je hezky, jsme většinou venku a Péta to snáší skvěle, vůbec se nepotí, jen častěji kojím. Dávala jsi v těhle vedrech vodu nebo čajík když jsi plně kojila?? Někdo dává někdo ne, já bych radši nedávala a myslím, že když dodržím hodinku od posledního kojení,nemělo by ho bolet bříško, ale jistá si tím nejsem. Zrovna včera večer proplakal až jsem ho musela zabalit natěsno do plíny s rukama u těla, to se hned uklidnil a konečně usnul. Nevím, co to bylo...
Zkouším, jak ho oblíkat, pořád ho osahávám, jestli mu není zima nebo teplo :))). Ale dávám jen takové to body jako tílko s nohavičkou a ponožky někdy ani nedávám a je v pohodě. Zítra mají být ale supertropy, takže budeme častěji doma. Takhle ho mám hodně ve stínu a vůbec ho nevystavuju slunci, to je jasný, ale pro jistotu jsem koupila i daylong baby 30, když někam pojedu, kde by občas naněj svitlo, tak aby nezflekatěl :))).

Taky si to teplé počasí užíváte vid? To je fajn, už jsme to všichni potřebovali jako sůl vid. Já už chytámbarvu, i když první paprsky jsem odnesla malou vyrážkou na rukách, ale už se to lepší. Snažím se občas sundat ramínka tílka i podprdy, abych nebyla ve svatebních šatech prouhatá, ale moc to nejde :). 22.6. jdu na zkoušku šatů, tak uvidím, co mi vůbec sedí za střich a tvar a třeba si je nechám nakonec ušít dle mých představ :).

S tou kalanetikou - za den je mým úkolem - uvařit oběd, umýt nádobí, poklidit a zacvičit si kalanetiku :). Takže když Peta usne, tak tyto činnosti vykonávám :). Ted jak je teplo,t ak to trochu flákám, ale na druhou stranu jsem si byla včera poprvé po těhotenství a porodu běhat a ráda bych běhala jako dřív pravidelně. Snad to půjde.

Tobě ten orbitrek v těhle vedrech jde? Máte doma teplo nebo vedro nebo akorát? Kdyžtak mrkni na dudysek.rajce.idnes.cz, dala jsem tam nové fotky, je to sranda, Pétovi čtu před spaním pohádky a on je u toho vysmátej jak lečo, fakt se tlemí a pořád mě sleduje, asi má rád jak moduluju hlasem. Přes den mu pořád zpívám nebo si s ním povídám, to miluje a zkouší to po mně. Je to úžasný pocit, že učím tak malého človíčka vyjadřovat se, říkat první slabiky, první tóny. Nemůžu se dočkat, až si spolu budeme hrát a budu ho učit uvažovat, přemýšlet, rozvíjet fantazii, ale na druhou stranu se bojím, abych věděla jak, ale to těšení se převažuje :). Jsem se nějak rozepsala, tak končím a jdu do hajan :). Petr je na rybách, tak jdu rovnou do hajan. Včera jsem až do snad jedenácti koukalana film Pianista na čt2 - to je snad nejpůsobivější film s tematikou židovství co jsem kdy viděla, ale bylo to hrozně smutný, krutý, ještě dnes jsem z toho měla takový špatný pocit, jak ta historie mohla takhle skončit. No hrůza, co si židi zažili.

Tak papa Katka (Filípek je fakt úžasnej smíšek):))
Ahojda Káti
Ivvett
| 7. 6. 2010 08:42
Nemusíš dávat Peťulkovy ponožtičky, pokud bude opravdu přes 25stupňů, tak mu nachvilku nožičky nech větrat, dej mu jenom bodyčko, nic se mu nestanu a zima mu také nebude A kdyby jo, tak to poznáš, sáhneš mu na nožky a uvidíš...
Já teď málého mažu pořád, koupila jsem olejíček od Astridu, je to 25faktor. Ale co si vzpomínám, jak byl malynkatý jako tvůj Péťa, tak jsem ho nemazala ale chránila jsem ho před sluníčkem plínou, kterou jsem měla přehozenou pořád přes kočárek a na tak malý děti by přímé sluníčko nemělo svítit ale jak píšeš, je dobře že ho aspoň malinko namažeš, pokud mu to nějak neubližuje na ty pupínečky, tak si myslím že je to v pohodě.
Filda pupínečky neměl, tak nevím Káti jetli stím můžeš na sluníčko ale asi bych to chránila....
A hlavně, Filda se narodil v žáří, takže jsme si toho slunka moc neužili

Včera bylo nááádherně, konečně podlouhé době viď...
Tak jsme vyrazili sem k nám na přehradu, na houpačky, podívat se na kačenky a pak do města na zmrzlinku, táta si nakoupil jídlo v Mekáči a já s malym lízali zmrzku
A přectav si, na sluníčku bylo někde přes 30stupňů a viděla jsem rodinu, kde měla mamina asi 3měsíční mimčo v kočárku zabalený ještě v nánožníku! A ještě k tomu měla kočárek tmavý, takže doněj pražilo, no chudák mimi, muselo být uvařený....Některé maminy stou pečlivostí přehánějí.

Kamarádka přijde dneska na kafčo a jsme už v poho, byl to odní jenom úlet.

Jj, kalanetiku taky znám, párkrát jsem jí cvičila a musíř říct, že je výborná! Ale potřebuješ na ni více času a hlavně klid, aby sis v klidu zacvičila viď? Stíháš to?

Tak zatím pa rodinko a přeji vám hooodně sluníčka.
Pa Filda+mamina a jedna fotečka
..
slunko
| 5. 6. 2010 21:16
tak se zdá, že Péta konečně usnul, tak napíšu pár řádek

Co ta kamarádka - ozvala se, omluvila, zklidnila?

Tak já cvičím kalanetiku, začlaa jsem hned v 7. týdnu. Cvičím tak 4x týdně, protože o víkendu nestíhám a mám víc pohybu, ale v týdnu se snažím to dodržet, jakmile péta usne, tak si zacvičit. Je to ohromně účinné cvičení, hned jsou vidět výsledky a zpevnujíí se postupně svaly. A hlavně tělo je úžasně protažené a takové pružnější. Já bych sem stroj nenarvala, a navíc, radši bych si šla ven zaběhat, jako kdysi, ale ted jaksi není možnost :(. Ale jestli chci být hezká nevěsta, budu muset že :). Jsem ráda, že ti orbitrek pomáhá, je to super pocit, když se daří vid. Chce to hlavně vydržet vid, ta vůle musí být silná...

Dneska byl nádherný den, tak jsem byla celý den venku a i pétu kojila venku a byli jsme na procházce a udělala jsem i nějakou práci na zahradě, stavili jsme se u našich, no krása. Jen se bojím, aby se péta nepřipálil. Sice ho nevystavuju sluníčk, ale občas zasvítí když třeba otáčímkočárek a tak, a prý slunce svítí i když nemíří přímo. A on má tak citlivou plet, že se o něj trochu bojím, mažeš preventivně obličej faktorem? já použila vzorek z porodnice, abych ho chránila. A ted v týdnu mají být třicítky, tak envím, jak oblíkat. Stačí jen bodýčko a ponožky? Nebo nohy musí být oblečené? A co čepička kvůli flontanele na čele? Má být zakrytá?

Jsem grogy, tak jdu do sprchy a chrnět. |Petr je na rybách, tak doufám, že až se budu koupat, nevzbudí se péta :). Moc Ti máváme na liberecko :)

papa Katka
Ahojky Káti....
Ivvett
| 31. 5. 2010 12:49
U nás byl víkend celkem v klidu. V sobotu byl s Filípkem byl v sobotu venku taťka a já si udělala co jsem potřebovala, hlavně uvařit, to jak slyší malej, tak si bere židly k lince a hnedka chce taky s něčím pomáhat, kolikrát je ale spíše na obtíž ale dokáže i krásně pomoc. Když dělám nějakou pomazánku, tak mi oloupe všechny vajíčka a maže pomazánku na pečivo a musím říct, že mu to jde

Jinak jsem se s kamarádkou ještě po víkendu nezkontaktovala, ještě nenapsala a já to první neudělám, ať se ozve sama až bude mít chuť...
Jen mě mrzí, že když já měla nedávno taky problémy, ze kterých jsem byla taky dost špatná a řešila jsem to sní a byla jsem v klidu, nikoho jsem neurážela a nabyla vzteklá jako ona...Jsme každá jiné povahy a taky každá reágujeme jinak na různý problémy ale prostě vocať pocať, jak se říká...... Bych si nedovolila na ní nějak vyjet nebo být zlá, mám taky nějakou soudnost a vím, co si mohu a co nemoho dovolit......Nevím, asi mám jiné myšlení než ona.
Je v tom ještě spousta jiných věcí ale to tu nebudu psát...

No vidíš, jak si hezky popovídáš s maminou co čeká mimi, určitě od tebe vyzvídá jaké to je viď? To znám, také jsem vyzvídala a co bylo hlavní, tak všechno o porodu, toho jsem se bála strašně moc

Péťa tě pořád něčím překvapuje viď? Jednou nespí pak zase spinká hezky, to ještě potrvá, než se to srovná.
A fotečka je krásná, Péťa je tak zamyšlený a jak tu hračku heuzky zkoumá

A jaký byl oběd? Pochutnala sis? A už teda začínáš pomalu cvičit? A jak cvičíš? Já cvičím každý den doma na Orbitreku a musím říct, že to opravdu zabírá, všechny ty uleožený špíčky za ty roky, pomalinku mizej a jsem ráda.

Tak zatím pa a posílám také fotečku našeho raubíře
..
slunko
| 31. 5. 2010 09:48
Ahoj Ivet, no určitě kup nějaký kompletek :). Já byla vždycky ráda z anějaký nový obleček pro pétu na parádu, protože bych to sama asi nikdy nekoupila :). Já budu ted taky kupovat kamarádce, v říjnu čeká Johanku, takže budu moci koupit něco holčičího když holčičku nemám :). Někdy bych možná 2. dítko holčičku chtěla, ale ted říkám, že druhé dítko ani náhodou :))))).

Kamarádka je asi trochu cholerická vid? Někdy člověk prostě vyjede aniž by ten člověk za něco mohl, ale v tom případě by to té kamarádce mělo dojít a měla by se Ti omluvit, zvlášt, jestli ses jí snažila pomoct. Někdy je člověk tak zahrabaný v problémech, že okolo sebe nemá čas se dívat a objektivně hodnotit své chování. Asi bych ji nezavrhovala a snažila se pořád stát po jejím boku, lehce ji pomáhat aby se z toho vyhrabala a ono to bude lepší... i když vím, že je někdy strašně těžký stát při člověku, který se chová hnusně, odmítá a není od něho žádná pozitivní zpětná vazba. Pak je na zvážení, jestli za to stojí, což ta Tvá kámoška asi jo, když Tě to tak trápí :).

Jaký byl jinak víkend? Já si ho celkem užila. Do vedlejší chalupy přijeli kamarádi, takže jsem byla mezi lidmi a byla jsem za to moooc ráda, jsem tady dost odřízlá - nebýt netu, tak se zblázním. A je mezi nimi ta těhotná kamarádka, která se sem na mateřskou bude stěhovat, takže si máme čím dál víc co říci, však to znáš, ted si nejlépe pokecáš s člověkem s dítětem...

Jenže jak se vždycky na ty lidi těším, tak večer se posedí, popije a mně se nikdy od nich nechce, takže jsme přišli až v jedenáct, nakojila jsem Pétu, ale on už od pěti nespal a to samé druhýden, takže jsem v neděli padala na hubu, oči mě bolely jako čert při každém pohybu, no prostě záhul. Dneska musím pétu pochválit, šel spát po deváté, probudil se ve dvě, pak ve tři (což nchápu, ale trápily ho prdy, naštěstí jsem ho nahřála, nakojila a usnul sám), pak až v sedm a spli jsme až do půl deváté !! A v devět jsem ho nakojila a spí zase !!! Nechápu to, takhle po probuzení nikdy znovu nespal.. asi byl taky přetažený, nevím...

Dneska byl Petr darovat krev, takže ho mám celý den doma, za což jsem samozřejmě ráda. Uděláme si nějaký dobrý oběd - játra - v těhu a doted jsem je nejedla a mám je moc ráda, tak se na ně těším.

Jdu využít toho, že Péta spí a zacvičím si, pokud po prvním cviku neuslyším řev :)))).

Moc zdravím !!! Papa K. (posílám fotečku jak si péta hraje)
Ahojda Káti
Ivvett
| 29. 5. 2010 21:05
To počasí u nás stojí taky zaprd. Dneska bylo teda teploučko ale už zase na zítra hlásej děšť, jakoby ho nabylo dost a má prý propršet půlka června, takže se máme na co těšit...

Káti, nepamatuji si to přesně ale Filípek mi vydržel spinkat dlouho na bříšku asi kolem 2-3měsíce, jinak taky nechtěl, kroutil se a zlobil se Ale moc mu to pomáhalo, nemělo by se to ale, protože si leží jakoby na srdíčku a prý by mohl i přestat dýchat ale já ho měla opravdu vždy pod dohledem a opravdu byl tak spokojený. Tak já nevím....

Stěma šatičkama ti závidím, určitě se těšíš až si je půjdeš vybírat, viď?

Já ti teď tak přemýšlím, co mám koupit kamarádce k narození miminka, bude rodit v červnu a budou mít holčičku, asi nějaký kompletek viď, s čepičkou, rukavičkama atd? No musím se podívat vě městě, hrozně mě baví se prohrabovat takovýma malinkýma věcičkama.

Jinak u nás moc nového není. Filípek je v pořádku, zdraví jako řípa a živoučký ještě víc

Jen jsem teď měla malé rozepře s kamarádkou, no malou, trochu větší. Já jsem kliďas vše jsem řešila v klidu a ona byla dost ostrá a jednala semnou nefér. Nešlo o nás ale o její problémy s přítelem, no...prostě si na mě vylila vztek ikdyž jsem zanic nemohla.....i to se stává, tak snad se to mezi nima urovná a bude zase všechno v pořádku
Jen jsem chtěla dodat, že ji takovou neznám, nikdy nebyla takle dá se říct zlá

Přeji ti krásý víkend a posílám opět fotečku Filípka
..
slunko
| 28. 5. 2010 16:59
Ahoj, moc Ti děkuju, dělá nám opravdu radost, a doufám, že ty první týdny, kdy jsme se opravdu trápili už jsou pryč, máš pravdu, je to náročné, ale zároveň úžasně povznášející :). Ať se Ti moc daří !!
..
slunko
| 28. 5. 2010 16:57
Ahoj Ivet, tak u nás je to stejné. Když usne v devět, probudí se tak mezi 1-2 hod. ráno, pak ve čtyři, a pak už kvůli prdíkům skoro po hodině. Nejhorší je, že je v noci tak rozmrzelý, že mi nenechá mu pomoct. Když pláče, nemůžu s ním cvičit, protože má úplně napnuté břišní svaly, takže ty prdy nevyženu. Když nepláče a přimáčknu mu nožky k bříšku, tak on v tu chvíli zatlačí a jde to ven. Takhle to děláme třeba čtvrt hodiny a u toho se krásně vyprdí a často i několikrát vykadí - bohužel až ráno v sedm po hodinách kroucení a buzení. Co nadělám :). Ale stžovat si nemůžu, cítím se celkem odpočatá, už ani po obědě nepadám únavou a nespím :).

Filda spinkal na bříšku jo? Péta spí na bříšku jen když si ho položím po kojení na své bříško, ale že bych ho položila do postýlky na bříško a on usnul, to ne, vlastně jsem to ještě nezkoušela, ale když ho položím na pultu na břicho, tak je akční a děsně zvedá hlavu a prohlíží si všechno okolo, takže o spánku nemůže být řeč :).

Jinak s tím čajíkem v noci - já mám hrozný strach, že mi lahvičku bude odmítat. Protože dudlíka nesnáší, dáví se, plive ho a řve ... a savika u lahvičky je úplně toho samého tvaru, takže se bojím, že mu to prostě nedojde, že tam něco teče a nebude to chtít, ale to je ještě daleko že :).

No šaty na svatbu - představu mám, ale úplně tu přesno si asi nesplním. Nebudumít čas jezdit po salonech, takže zajedu tady do jednoho blízkého, co je i hodně chválen a tam si snad vyberu. Určitě nechci jen korzet, ale ramínka, a žádný honosný obrovský sukně, jen jednoduchý střih. Co mi ale bude sedět a slušet ví ještě bůh, takže uvidím. Až si vyberu, tak sem určtiě hodím fotečku :).

Bylo u vás taky dneska chvílema tak hezky? U nás ano, tak jsem pracovala na zahrádce když péta usnul .... a te se sem žene šílená bouřka, takže volit nepojedeme s kočárkem, ale asi jen na rychlo autem...

Co je u vás jinak nového?

A kde máme Petru?
slunko
Kloa
| 26. 5. 2010 18:53
Ahoj Katko. Koukám, to jsou ale novinky. Gratuluji k rodince, máš krásného chlapečka! Věřím, že tohle období je náročné, ale určitě nejkrásnější v životě.
Ahojky Káti a Peťulko
Ivvett
| 26. 5. 2010 13:03
Tak jsem schlídla vaši fotečku a moc vám to sluší, Peťulko, ty už jsi kus chlapíka a moc krásnýho

My jsme byli ráno na nákupu a byla docela zima, zase straší že mají padat kroupy a silně foukat, to počasí je už opravdu děsný, už aby bylo pořád sluníčko.

Prdíky vás Káti budou trápit ještě dlouho ale bude to časem trochu méně intezivní. Nás trápily ještě na roce. No skoro celou dobu co jsem kojila, tak se malý v noci budil, když ne na mlíčko tak prdíkama. Ale až ti začne malý sedět a více se pohybovat, tak to bude vůbec lepší, bude mít víc pohybu a prdíku se bude lépe zbavovat, to půjde pak samo. Teď ho toho musíš zbavovat sama, dávat na bříško cvičit atd.

Já malého dávala dost často na bříško spinkat, hlavně k ránu, když hodně kňoural. Spinkal mi na bříšku i 3hodinky a byl naprosto spokojený.
Nemělo by se to ale Filípkovi nic jiného moc nepomáhalo, tak jsem ho takto měla pod dohledem.

Oni ty noci budou někdy klidnější, pak zase budou k nevydržení, bude to nastřídačku, než se Peťulka úplně uklidní a až pak zasáhneš ty, kdy můžeš po půl roce to kojení v noci odbourat a naučit ho na čajíček nebo čistou vodu. Mě to malý nebral, neměla jsem šanci, mu v noci prso nedát, byla jsem dost objetavá a doposlední chvíle ho kojila třeba i jednou v noci ale prostě kojila

Časem sama uvidíš, co bude pro Peťulku nejlepší...

A co šatičky na svatbu, máš už nějaké přectavy, jaké bys chtěla? Pochlub se
Zatím pa Ivet+Filda
..
slunko
| 25. 5. 2010 13:38
jak se dnes máte holky? Já měla docela klidnou noc, až na ranní prdy péta dobře spal a jedl po 3 hodinách, zato ted mi v kočárku blbě spí, každých pár minut běhám ho pohoupat, aby zase usnul, ale už asi půl hodiny spí, tak t vypadá nadějně :). Mám tu hromadu prádla na žehlení, ale pořád se zdráhám do toho pustit, když k němu pořád lítám. Navíc, za chvíli určtiě už bude mít hlad, takže budu kojit, přebalovat, trochu si s ním hrát, takže bych to tady zase měla rozdělané. Asi to nechám na večer...

Jdu ještě něco udělat...

papa :)
Tak to je paráda!
Ivvett
| 24. 5. 2010 14:22
Káti, no ten kočárek je teda parádní!! Malej v tom vypadá nádherně, je to krásný drobeček!
Já ti tak závidím tu zahrádku, klídeček, pohodu, malýho můžeš dát každý den ven na vzdoušek a nic ti ho nevzbudí.

U nás teď byla taky průtrž mračen, strašej z vychřicí a s velikým deštěm, už aby to bylo fuč, to ošklivé počasí, je to děs.....
Až budu mít stažené nové fotečky malého, taky pošlu, zatím pa Ivet+Filda.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
18. 4. 2024 11:55
11784
jirinaova
18. 4. 2024 10:40
70239
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video