Dejte tip na levné letenky do Velké Británie - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Dejte tip na levné letenky do Velké Británie

Diskuze

anonym
| 16. 2. 2019 15:37
Levné letenky - https://search.jetradar.com/?… Výborný vyhledávač je Jetradar. Funguje více jako agregátor vyhledávačů, takže vám vyhledá lety na různých internetových stránkách. Jejich vyhledávač tak využijete hlavně na vyhledání levných letenek po Evropě nebo po Asii, kde výborně umí vyhledávat navazující lety různých nízkonákladových společností.
ahojky Kloa
anonym
| 18. 3. 2010 19:32
tak už nazpět ,těším se na tvé písáníčko v deníčku ,krásná fotka ,vítej zpět
Krátké info :)
Kloa
| 18. 3. 2010 19:01
Ahojte všichni
Zatím jen krátce, více snad brzy v deníčku. V pondělí večer jsem v pořádku a plna dojmů dorazila domů. Výlet to byl podařený, v Anglii bylo hezky, Londýn i Hitchin jsou pěkná města, opravdu z nich na mě dýchla ta pravá angl. atmosféra Skvěle vyšlo i počasí, zatímco u nás vládla škaredá zima, tam bylo začínající jaro a bez deště
Viděly a zažily jsme maximum.
Cestování v pohodě, i když to bylo skoro 12 hodin na cestách, ale dalo se to zvládnout. S Wizzair vše v pořádku, takže můžu doporučit.
Mohu taky potvrdit, že levný kraj to není, utratila jsem vše do poslední pence
Kloa
csctina
| 11. 3. 2010 23:16
Fish & Chips urcite doporucuju - ale spise bych radila si je dat v nekterem primorskem meste, radci nez ve velkomeste. Tak budes mit zarucenou cerstvou nezmrazenou rybu! Obvykle v pubech a restauracich podavaji take poze mrazene . Jo a pozor na hranolky - davaji na ne ocet. Pro Cechy je to nezvykla kombinace tak si je radci objednej without vinegar. Zezacatku jsem to nemohla snest ale ted je zboznuju! No zvykla jsem si . A taky je k tomu dobry mashy peas - rozmackany hrasek - mnam mnam moc dobre. Tak jsem zvedava co na to reknes.
vozlenka
Kloa
| 10. 3. 2010 17:41
Díky. Taky doufám, že vše bude v pohodě, člověk nikdy neví co se může pokazit, ale tak snad všechny katastrofy a živelné pohromy dají na těch pár dnů pokoj a já budu mít spoustu zážitků, o kterých budu moct napsat.
Jéé, to je pěkné ta hrací krabička se sušenkami
Jednou bych chtěla vidět i Irsko, až to budu moct uskutečnit, určitě se o pár zkušeností ozvu. A ty se určitě do Londýna vydej když máš takovou příležitost.
sctina
Kloa
| 10. 3. 2010 17:34
Teda, to už je doba co tam jsi
Diky za tip na památky, většinu "znám", ale je dobré vědět např. o té Nat. gallery. The Tower je prý úžasné místo. Mám na Londýn dva dny, tak snad toho uvidím co nejvíc a zažiju tu pravou Londýnskou atmosféru.
Na jídle budeme šetřit, připravíme si sebou něco na cestu, ale určitě chci vyzkoušet tradiční fish and chips
Určitě se pak ozvu
Kloo,
anonym
| 10. 3. 2010 06:45
tak doufám, že se ti výlet povede a napíšeš , jak ses měla. Manžel tam byl před Vánocemi pracovně a líbilo se mu Soho. A v Harods mi koupil hrací krabičku se sušenkama, mám ji moc ráda , a těším se až se do Londýna podíváme, máme to naplánované . Z Irska se do LOndýna dá letět , tam i zpět se všemi poplatky i za 10 liber.Já se nejvíc těším až navštívím Tower a Baker Street 13, miluji totiž S. Holmese.
Londyn
csctina
| 9. 3. 2010 23:15
Jj ja jsem tady uz pres 11 let. Prijela jsem puvodne na 1/2 roku naucit se rec a nejak se tech 6 mesicu tady protahlo

Jinak Londyn je nadherny - ma kouzelnou atmosferu a architekturu. Zalezi co mate rady ale urcite doporucuju "the usual suspects" - Buckinghamsky palac, Trafalgar square, St. James & Hyde park, Westminister Abbey, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, The Tower (byvale vezeni hned vedle znameho mostu - jsou tam ulozeny korunovacni klenoty), National Gallery - je zadarmo (je tam dobrovony prispevek) najdes tam
zname slnecnice od Vincenta van Gogh, obrazy od Leonarda da Vinci,
Michelangela, Rembranta, Moneta...

U Big Ben pres most (hned vedle London Eye) je take museum Salvadora Dali.

Meka nakupu Oxford Street a Bond Street. A zmineny Harrods. I kdyz si nic neporidite je to zazitek a zname misto.

Tak to jen par mist kt me napadli, ale je toho tolik...jak rikam zalezi co mate rady.

Urcite i usetrite kdyz si udelate svacinu na cely den.

Dej pak vedet jak jste si vylet uzily.

daisy, cstina
Kloa
| 9. 3. 2010 22:04
Daisy, myslela jsem si, že je to to stejné, jen každý tomu jinak říká. Ale jo, klidně se ptej, jak píšeš, kdo se neptá, nic se nedozví Já jsem se díky založení této diskuze dozvěděla taky pár věcí.
Levné nákupy jsou tam docela vyhlášené. Ta sestřenice, která je tam jako au-pair, si tam už pořídila nemálo krásných věcí za super cenu. S úmyslem nakoupit tam jede se mnou druhá sestřenice (její sestra). Taky hlavně nakoupit hračky pro děti, hlavně co se týče lega. Ale jak píše cstina, nevím jestli s takovými cenami pochodíš u Harods
Na památky se tam těším, konečně uvidím to o čem jsem se učila a co jsem viděla v TV.


Cstino, letenky jsme vychytávaly. Kdybychom se rozhodly ještě o něco dřív, byla by ta cena ještě nižší. Ryanair měl ještě levnější letenky, ale nevyhovovala nám doba letu. Doufám, že mi ty libry budou stačit, popř. počítám v obchodech s nákupem přes kartu nebo nás založí sestřenice, když tam pracuje Nějak by se to vyřešilo.
Máš nějaký tip na místo, které nemám vynechat? Nebo co za návštěvu "nestojí"?
Jinak moc děkuji za přání.
A co ty, ty tam pracuješ, žiješ?
Pro Daisy & Kloa
csctina
| 9. 3. 2010 18:21
Daisy - Harrods je jeden z nejdrazsich obchodnich center v Londyne! Takze tam urcite levne nenakoupis. Ale jak rikas maji tam nadherne veci a oni ti je dodaji i do CR. (mimochodem majitel je Mohamed Fayed - otec pritele princezny Diany kt take zemrel pri te havarce).

Kloa - letenku mas fakt za super cenu. Jen nevim zda ti L100 bude stacit na vikend v Londyne. Kdyz jsem tady mela tatu, tak jsem ho vzala na jednodenni vylet do Londyna a jen ten jeden den me stal 150 liber. Nezda se to, ale vstupy jsou desne drahy - dvacet liber sem, patnact tady. Pak nejaky ten obed a suvenyr a metro...ale je fakt ze jsem platila za dva - ty asi budes platit jen sama za sebe. Kazdopadne si to v Londyne uzij
Kloa
anonym
| 8. 3. 2010 20:30
no já už vím, to jsou ty hostely ,když jsem to povídala holce ,tak se smála ,že jsem to popletla ,no a co Já se o takové věci moc nestarám a pak když je o něčem řeč ,tak se zeptám ,však mi zato nikdo hlavu neutrhne ,já si totiž myslím,když chci něco vědět tak se ptám,protože když se nezeptám tak mi nikdo nic nevysvětlí to je jasné To není ani málo ,ani hodně co to je 5 000 Mě by docela zajímaly ty nákupy prý tam jsou levné věci,oblékání a tak ,jsem si našla obchodní dům Harods a mají krásné věci jen pořád pátrám jestli posílají do zahraničí a hlavně za kolik Mají krásné svetry,hodinky,hračky a spoustu jiných věcí ,no a pak zas vidět Tower a most Bridge ,tam toho je ani to neumím napsat ,prosím foť chtěla jsem napsat zámky ,ale nějak jsem zapomněla jak se správně píšou ,tudíž nenapíšu Taky kdy má člověk cestovat ,když ne v důchodu
daisy
Kloa
| 8. 3. 2010 17:30
Ještě ne, to by bylo hodně narychlo Letíme v pátek.
Korunek to sice sežere nemálo, ale co, život je krátký a když je možnost, tak toho využiju a když už tam jedu, tak šetřit nebudu. Letenka (tam i zpět) mě vyšla přes dva tisíce, vezeme sebou pár dárečků, na libry mění 2 a půl tisíce, takže výdaje kolem pěti tisíc.
Tak našetři a taky se vydej do světa
O studentských ubytovnách nic nevím, jen o těch hostelech.
anonym
| 2. 4. 2016 11:24
TO Kloa: nikam nejezdi a buď doma
KLoa
anonym
| 8. 3. 2010 12:26
já myslela,že už si užíváš Anglie my chcem s dcerou až budou korunky se jet podívat na pár dnů a je to úplně jedno kdy,prostě až budou korunky a to někdy může trvat nevím ještě se budem radit však nespěcháme a ty studentské ubytovny co si myslíš o nich?
Daisy
Kloa
| 7. 3. 2010 13:53
Ahoj Daisy. Děkuji moc Snad ta cesta dobře dopadne, nerada bych, aby nám výlet cokoliv překazilo. Těším se tam
Ubytování máme zajištěné různě po známých - nejdříve u pána, kde pracuje druhá sestřenice jako au-pair a pak u jednoho kamaráda v Londýně. Takže v tomto ohledu ti zkušenosti příliš nepředám Co vím, dá se sehnat ubytování přímo v centru Londýna, v hostelu, to je ale lepší pro větší skupinu lidí, protože tyto pokoje jsou třeba pro 10 lidí, proto je to taky levnější. Ale někomu třeba nevadí, že je na pokoji s cizími lidmi a bere to jako příležitost se seznámit. Záleží na každém. Má známá v jednom takovém hostelu byla, měli to jako výlet z kurzu angličtiny a nestěžovala si.
Kloa
anonym
| 7. 3. 2010 13:00
napiš mě to zajímá ,a vůbec i ubytování a když tak si to dej do deníčku až přijedete - šťastnou cestu přeju
Anglie
Kloa
| 5. 3. 2010 14:57
Tak jsme do toho se sestřenicí praštily a poletíme Snad nám náš výlet nic nepřekazí. Zavazadlo bereme každá jen příruční a poletíme s Wizzair. Pak napíšu zkušenost s nimi. Letenka mě vyšla na necelé 2200 Kč s veškerými poplatky.
csctina
Kloa
| 4. 3. 2010 23:53
V podstatě jsem si za dnešní den projela na náš termín snad všechny letecké společnosti, ať už běžné nebo nízkonákladové. U CSA a BA sice neplatím za zavazadlo, ale ty ceny jsou docela šílené. A ty nízkonákladovky za kufr nemají takový příplatek, ovšem pokud se objedná hned, jinak pak může na letišti takové odbavené zavazadlo vydat za celou letenku ... to je pak děs.
Domluvený náme právě odvoz z Lutonu. Ale cena přes Wizz. i Ryan. vychází zhruba stejně a s Wizz, tam budeme dříve, Ryan. přilétá do Londýna až večer, to by nám ukradlo jeden den.
Mi zase o nějaký komfort nejde, ale spíše o cenu, nějak se mi za víkend v Londýně nechce dávat 7 tisíc. Když se vejdu s letenkou tam i zpět do 2500 Kč (jak to teď vypadá), tak stejně nakonec musím počítat s investicí kolem 5 tisíc. Osm stovek vlak do Prahy a zpět. Tisícovka padne v Londýně jen na cestování a nějaké to jídlo. Další na vstupy a nějaký ten suvenýr. Ono se to nezdá, ale penízky jsou kulaté a kutálejí se
No, ještě není nic jisté, mám letět se sestřenicí a obě váháme jestli nám ty peníze za to stojí. Ona v Londýně totiž už byla a současná situace není nejlepší. Ji to ukradne poslední dny dovolené (zbydou ji asi jen tři dny). Taky to nebude nejideálnější, protože nebudeme ubytované v Londýně, ale v Hitchinu, ale na víkend odjedeme od tama do Londýna, kde přespíme jednu noc, takže sebou po Londýně batoh na záda s nejnutnějšími věcmi. Takže pořád přemýšlíme a zvažujeme jestli není lepší se na to teď vykašlat a jet tam jindy, až bude situace klidnější. Jenže kdo ví co pak bude a mám takový vnitřní pocit, že když ne teď, tak pak asi dlouho ne. No, je to složité
jeste jsem zapomela
csctina
| 4. 3. 2010 21:36
dodat ze CSA a BA neplatis priplatek za zavazadlo - cena uz je v tom. Kdezto nizkonakladove airolinky jeste navic uctuji za kufry, casto i malou nadvahu. Snad ti to pomuze. Jinak z kazdeho letiste se dostanes kamkoliv vlakem. Ale pokud na tebe bude cekat nekdo s autem tak to mas o starost min.
do UK leta i
csctina
| 4. 3. 2010 21:31
easyjet - nizkonakladove airolinky. Pak take ceske airolinky nebo british airways - ty jsou drazsi (nekdy ale jsou ceny stejne nebo hodne podobne) mas v tom zahrnute obcerstveni. Rozdil je pak take v tom ze easyjet a ryanair maji gates hodne daleko od vychodu. Nekomu to nevadi, nekdo si radci priplati L10 za komfort.
vozlenka
Kloa
| 4. 3. 2010 19:16
Do Lutonu lítá Wizzair. Ceny mají taky docela hezké. Takže pokud se rozhodneme letět (nic není jisté), tak to buď vyhraje wizzair nebo ryanair. Všechny tvé informace mi moc pomohly Budu mít to rozhodování jednodušší. Pokud odletím, dám pak vedět jak jsem byla spokojená.
Ještě jednou díky za cenné rady a tvůj čas. Ty si to pak v Irsku užij
Ještě
anonym
| 4. 3. 2010 19:02
chci dodat, že Ryanair je největší evropská nízkonákladová společnost, je irská.
Kloo
anonym
| 4. 3. 2010 19:00
z Brna se létá do Stanstedu, je to od Lutonu cca 60 km. Ze Stanstedu se dá do Londýna dostat autobusem nebo vlakem přímo z letiště a letecká společnost nabízí i jízdenky za zvýhodněnou cenu. Do Stanstedu se letí i z Prahy. Do Lutonu nevím, tam asi napřímo od nás nic, aspoň jsem na nic nenarazila. Já si zrovna včera kupovala letenky, letám s přestupem ,ve Stanstedu přestupuji do Shannonu nebo Corku. Uvidíš, co se vám podaří. Když tak se ozvi, budu ráda, každá zkušenost dobrá.
vozlenka
Kloa
| 4. 3. 2010 18:51
Leni, díky moc za reakci a hlavně za informace o Ryanair. Narazila jsem totiž u nich na letenky za úžasnou cenu. Nikdy jsem ale o Ryanair neslyšela, navíc jsou jejich stránky v angličtině, pak ty ceny (až podezřelé), tak mě popadla docela nejistota. Do Londýna bych měla letět se sestřenicí, tak uvidím jak se domluvíme. Chtěly jsme totiž letět na Londýnské letiště Luton, od tama máme zajištěný odvoz autem, ale Ryanair lítá myslím jen do Birminghamu :-/ Tak musíme zvážit jestli se vyplatí letět s jinou leteckou společností za dráž nebo pomocí Ryanair, ale ušetřit.
Zavazadlo bychom měly mít každá taky jen příruční. Ale pro jistotu, prosím tě, kolik se připlácí za větší zavazadlo?
A jsou tam stevardi čeští? Nebo se mám od Ruzyně s českým jazykem rozloučit?
Ještě jednou díky.
Kloo
anonym
| 4. 3. 2010 18:31
já s Ryanairem létám již několik let. Z Brna i z Prahy, ale z Brna radši, letenky kupuji přes net a navíc se platí pouze poplatek za platbu pl. kartou.Asi 8 liber. Takže cena je konečná, jenom nenechávej koupi letenky na poslední chvíli. Cena se mění. Taky není v ceně letenky žádné občersvení, ale koupit si můžeš na palubě, co hrdlo ráčí. Let není dlouhý, takže to nemusíš ani využít. Létám bez odbaveného zavazadla, betu si jenom palubní kufr - pozor na rozměry a váhu - 10 kg. Kdybys potřebovala vědět ještě něco, klidne mi napiš.
Dejte tip na levné letenky do Velké Británie
Kloa
| 4. 3. 2010 15:45
Létáte někdo do Velké Británie? Chtěla bych poprosit o tipy na levné letenky.
Mám možnost se tam v nejbližších týdnech vydat, i ubytování mám zajištěné, jen bych se tam ráda letecky dopravila co nejlevněji a tak abych nenaletěla samotné letecké společnosti nebo na jejich "skryté" poplatky.
Narazila jsem na let. společnost Ryanair, nemáte s ní zkušenost?
Nebo kde jinde dobře a levně koupit letenky do VB?
Předem děkuji za postřehy.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 4. 2024 19:53
11775
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video