Jsem na mateřské - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Jsem na mateřské

Diskuze

mateřská
dzara
| 4. 10. 2009 18:20
Zdravím Vás....Podobný případ řeší moje švagrová.Má 2 dcery,jedné je už 6 a té druhé 2 roky.Taky ji tak brutálně snížili mateřskou,že neví co s tím.Jediná rada je,zeptat se na sociálce, a pak se uvidí.Jak ji to dopadlo a jak pořídila,napíšu.Zatím.....
Rodičovká po roce 2008
Lidusa
| 19. 8. 2009 04:31
Myslím, že se to to po té změně 2008 změnilo všem bez ohledu na to, kdy vznikl nárok. Ja jsem porodila 2006, pak jsem dostala formulář ve kterém jsem vyplnila ktererou variantu čerpání jsem si vybrala. Podle toho co píšeš soudím, že máš čtyřletou variantu. Tu sis buď vybrala sama, tak že jsi musela obdržet ten formulář, nebo jsi neměla na jinou variantu nárok, takže ti mohla být přiřazena automaticky - ale nějaké upoznění o změně ti snad poslali? Pokud máš pochybnosti, tak na úřadě, kde se podávají ty žádosti, to budou vědět přesně k tvému případu.
pomoc prosim
iveta10
| 18. 8. 2009 13:52
Dobry den,mam takovy problem.Jsem na materske,mam ctyrletou holku,a dvouleteho kluka.Problem je v tom,ze mi minuly mesic strhly materskou z 7600kc na 3800kc.Jenze ten zakon vysel v az v roce 2008,a ja porodila maleho v roce 2007.Vztahuje se na me ten zakon,nebo ne?Kazdy mi tvrdi neco jineho.Pomozte prosim.Dekuji
Rodičovský přísp.
anonym
| 30. 11. 2006 10:55
Milé "Maminky" ! Jak tak sleduji, stále nikdo neví s určitostí, zda nám tu mateřskou schválili nebo ne.... Taky nemám ráda tu nejistotu.... Pořád se mluví o tom, že na to nebudou peníze,ale hlavně že "páni ministři" mají na svá nová auta, ve kterých jezdí jen chvíli a už se kupují nová, řeší mezi sebou stále nové a nové aféry s ulitýma penězma.... Už mě to vážně štve když poslouchám zprávy,a kolikrát mám chuť tu TV roztřskat !!!
mateřská a nedostatek financí
alena
| 14. 10. 2006 18:26
Ahoj ! Když čtu o tom, jak jsi bývala s dětmi doma, tak já musím přiznat, že jsem kolikrát ráda, že bydlíme na vesnici a do města jezdíme akorát k doktorovi.Jsem ráda, že tu naše dítko-3roky-může běhat v teplácích a poděděných bundičkách.Já tedy miluju, když vezmu peníze a jdu koupit aspoň na chvíli hezké, nové dětské tričko.Ale sama jsem na druhé mateřské a šatník jsem z dob před 4lety obměnila pouze o těhotenské kalhoty.Nechápu, co je to za logiku zvednout jednorázové porodné a dále pak přejít na 3500 pro obě děti.A i když je to jistě pro některé výdělečně činné maminy pokrok, že si můžou vydělávat i brát rodičák, ale sama znám několik matek, které pracují na plný úvazek, manžel také, dítě si střídají příbuzní a rodičák berou také. V tom vidím nevyrovnanost s matkami, které prostě hlídání nemají, do školky dítě třeba ve 2 stejně nesmí dát, ale přes pitomé životní minimum se nedostanou.Prostě u nás je to tak, že ten, kdo má málo, musí mít vždycky málo. Když už se mu podaří vyhoupnout se výš, může vydělávat.Ale spravedlivé to neshledávám.
Rasismus
anonym
| 12. 10. 2006 18:32
Náš stát je pro romy rájem. Dnes dokonce jedna romka chtěla v autobuse okrást jednu paní, ta když si toho všimla, tak se ji zeptala co to dělá a začala ostatní spolucestující v autobuse upozorňovat na to ať si dají pozor na své věci. A ta drzá romka na ni začala ještě řvát "dřž piču". Romové jsou drzí, hluční, dělaj bordel a ždímají náš stát.
otázka rasismu
anonym
| 12. 10. 2006 17:54
to je naprosto jasné kdo je tu rasista - cikáni a romové! Pouze zneužívají děr v našich zákonech a pumpují náš stát, který je už sám o sobě dost ožebračený. Já se nebojím přiznat, že v tomhle směru rasista jsem - ZA CELÝ ŽIVOT JSEM NEPOTKAL 5 SLUŠNÝCH ROMŮ ČI CIKÁNŮ!!!
zvýšení RP
anonym
| 12. 10. 2006 09:26
Moje kamarádka nedávno porodila a když si šla žádat o porodné, tak sep ptala, jak je to s tím zvýšením rodičovského příspěvku a paní na úřadě jí řekla, že by se to mělo opravdu zvýšit. Ale taky bych už ráda slyšela, že to bude na 100 procent, určitě by to hodně pomohlo, aspoň nám co splácíme hypotéku atd
Beruško,
anonym
| 26. 9. 2006 10:44
už sice na MD nejsem, ale bylo by fajn, kdyby vám přidali. Spousta mamin by nebyla nucena z fin. důvodů jít předčasně do práce. Navíc teď, když je boom porodnosti a školky praskají ve švech, jak jsou přeplněné .
Jenže se obávám, že to není reálné, protože na to stát prostě nebude mít. Bohužel.
Když jsem byla na MD a RD , brala jsem 2,5 tisíce, manžel pracoval, ale plat podprůměrný (pokud průměr bereme tehdy na 12-15 tisíc Kč). Na čtyřčlennou rodinu jsme byli jen lehce nad limitem živ. minima a bylo to zlé. S dětmi zavřená doma, nebo jen do parku, protože všechno něco stojí. Jen občas jsme si dovolili zajít do dětského centra (1x za měsíc) a to byl JO svátek! Člověk si více všeho váží, ale zároveň je neustále svázán limitem, nemůže si koupit...ale co sobě, ani dítěti to, co by chtěl. Když kolem nás lítaly na pískovišti dvouleté děti ve značkové teplákovce, jejich maminky si do parku přijely autem (jedna jezdila dokonce v luxusním terénňáku ), patřičně oháknuté, s mobilem u ucha (v době, kdy ještě mobil nemělo každé 10-leté dítě, jako to je dnes)...přišlo mi divné, kde na to berou.
A bylo mi smutno. Mnoho myšlenek dne se točilo jen kolem toho, co si můžem dovolit atd.
Ne, že by děti nějak trpěly, ale spíš my rodiče jsme to snášeli zle, a zvlášť taťkové to berou stylem: "Já vydělávám a vy utrácíte Mé peníze". Samozřejmě to nikdy takhle nahlas neřekl. Ale tohle ženská vycítí. To nepřispívá k rodinné pohodě.
Když jsem začala vydělávat, je to mnohem lepší.
A dnešní mamky na MD a hlavně RD (po tom půlroce věku dítka) na tom nejsou o nic líp. Jen ty cifry jsou jiné, protože i ceny jsou jiné. Princip zůstává: "Chceš být na MD? Smiř se s nedostatkem financí. "
Na druhou stranu kdyby se přidalo, zas by se rodili o to víc samí Romové...
Jsem na mateřské
anonym
| 26. 9. 2006 09:14
Jelikož jsem zde poprvé, dovoluji si hned ze začátku pozdravit všechny maminky na MD. Začetla jsem se do názorů ohledně výše peněz mateřské... Taky budu ráda, když nám to zvednou na těch slíbených 7.500.-, jelikož jsem stejného názoru, že není jednoduché s nynější mateř. a tím jak je draho dvakrát vyskakovat. Ale zároveň jsem toho názoru, že pokud někdo chce opravdu dítě, nebude čekat na to, až "někdy" zvýší mateř.na nějak. a jedno jestli 7,8 nebo 10 tis. Mám teď druhé dítě,a musíme se taky otáčet, ale přáli jsme si je a člověk si musí trochu přehodnotit žebříček svých potřeb. Tak se maminky mějte, opatrujte se a doufám, že můj "první" názor nebyl příliš troufalý....
rodičovský příspěvek
anonym
| 25. 9. 2006 14:11
Já jsem zase četla, že rozhodně nemíní ostoupit od rozhodnutí zvýšit rodičovský příspěvek. Doufám, že se už nic nezmění a od ledna to zvýší
Proc nemame mit deti
anonym
| 22. 9. 2006 11:48
ja bych detem nedal vůbec nic.Nemam deti rad! Asi jako nase vlada(chudaci).Penize si zaslouzi jini!Treba primitivni pan obersturmbanfuhrer Sobotka.Tem jedinej zvedl ruku proti zvyseni materske.Ale je to jeho nazor,Je to hanba a hnus ze tahle radobyvlada na deti nemysli.A proto me a nas vsechny uci jist z koryta a nemit radi vlastni deti.
mateřska
anonym
| 9. 8. 2006 09:53
Bylo to včera v deníku DNES. Prý kvůli přijetí EURa, ale to ještě není jistý. Kdoví, jestli to není nějaký kec. Nikde jinde o tom nebylo psany a nikde to neříkali.
mateřská
anonym
| 9. 8. 2006 09:35
Oni ji nakonec nezvýší? Já myselala, že je to tutovka. Teda nějak mi to uniklo, celkem sleduju zprávy a vůbec nevím, že od toho zvýšení upustili. Kde jste to slyšely? A proč ji nezvýší?
mateřská
anonym
| 9. 8. 2006 09:11
Taky jsem se včera dozvěděla, že tu mateřskou nezvýší. Doufá, že to ještě není pravda. Začátkem roku budu rodit, a zajímalo by mě, jak asi rodiny vyžijí s 3600Kč měsíčně, když je žena na mateřské. Ten stát je úplně k ničemu. Vždyť to dítě není možný uživit za tak málo peněz. Přála bych poslancům, aby někdy byli oni na našem místě a vyzkoušeli si, jaký to je vyžít s tak malýma penězma, s hypotékou a s dítětem...
materska
anonym
| 9. 8. 2006 08:43
Hmm pekny prd oni nakonec kvuli prijeti eura tu materskou nezvysi.
Kamarádku???
anonym
| 18. 7. 2006 11:44
Ahoj mamči,
nyní jsem na neschopence a od října na mateřské. Nenajde se mezi vámi paní či slečna z Č. Budějovic, se kterou bych mohla drndat kočár??? :o)))
Maruška
zvýšení mateřské
anonym
| 8. 7. 2006 15:51
Podle mě je dobře, že mateřskou zvýší, měli ji zvýšit už dávno, vyžít se 3500 je šílený.Ale myslím si, že neměli takhle rapidně zvyšovat porodný, to právě motivuje romy, porodí dítě shrábnou prachy a pak ho dají do děcáku, to je sakra dobrá živnost.
dovolená těhotných
anonym
| 8. 7. 2006 15:48
Nechci tě strašit, ale já si myslím že jako těhotná bysis měla dovolenou u moře odepřít, moje sestra jela těhotná k moři a nejdřív měla vinou změny klimatu problémy s tlakem a na to chytla z vody nějakou infekci a přišla o dítě.
koupání
anonym
| 30. 6. 2006 14:21
Taky jsem to Sama doma viděla ,takže můžu potvrdit Říkali tam také, že se klidně těhotná může koupat i v bazénu co je na zahradě, protože to množství chemie, co se tam dává,není škodlivé, protože jí tam není moc.
Koupání v moři
anonym
| 28. 6. 2006 15:09
Milá Peťo, moc ti děkuji za odpověď. Teď můžu vyrazit s klidnou hlavou. Můj gyn. doktor je totiž teď taky na dovolené a tak jsem se ho nemohla zeptat. Ještě jednou díky
Maruška
koupání v těhotenství
anonym
| 28. 6. 2006 13:27
Tak mám pro tebe naprosto zasvěcenou odpověď Dívala jsem se před chvílí v televizi na Sama doma a tam bylo přesně tohle téma a tato otázka a lékařka říkala, že ano, že to není problém, jen plavat v klidné vodě a ne někde u útesu, aby nedošlo k úrazu. Petra
důchod
anonym
| 28. 6. 2006 08:59
S tím důchodem to není tak, že ti na něj přispěje stát, to si ho platíš sama tím, že ti ho stát strhává z výplaty. Proto se pak vypočítává podle toho, kolik si odpradcovala let a jaké měla příjmy.
těhotenství a moře???
anonym
| 28. 6. 2006 08:01
Ahoj Maminy :o)
chtěla bych se vás zeptat, zda máte zkušenosti s dovolenou u moře v průběhu těhotenství. Jsem ve 24 týdnu a chtěli bychom na týden k moři. Žádné zdravotní problémy ani komplikace nemám. Nemůže mi nebo mému děťátku uškodit slaná mořská voda??? Moc vám děkuji za odpovědi
Marie
podpora statu
anonym
| 20. 6. 2006 09:44
Jak by ses chtela starat o sebe, deti a zaroven setrila na duchod bez
toho, aniz by ti stat pomahal ? Jsme mlada rodina (28 let) a
pokud by nam rodice nepujcili na byt, tak bychom splaceli silenou
hypoteku, u toho platili vse kolem ditete a jeste bychom si sporili
dostatecne na duchod, abychom pak nebyli zavisli na statu? Ja jsem teda
rada, ze nam stat dava materskou a na duchod nam aspon neco prispeje.
děti
anonym
| 20. 6. 2006 09:22
Páni poslanci bohužel inteligentní nebudou, protože by ztratili hlasy od voličů a proto mají strach do této oblastí zabrousit...kdyby se to udělalo tak, aby se každý staral o sebe, své děti a své důchody, tak by to byl nejlepší. Ale rodit děti bez ohledu na to, zda na to mám peníze či ne -však on se stát nějak postará, to se mi nelíbí.
Re:přídavky
anonym
| 18. 6. 2006 21:58
Souhlasím s tebou. Nechci tím říct, že rodiny, které mají více dětí stát budou využívat, ale vždyť to u nich tak je, jen to, že mají (myslím romy) tolik dětí je živí. Naprosto souhlasím, že by se to mělo omezit počtem dětí. Jen doufám, že páni poslanci budou tak inteligentní a zapřemýšlí nad tím. Menšina budeme nakonec my a možná už jsme, když si na vás rom vyskočí, tak co uděláte? Ale když to uděláte vy, tak diskriminujete.
zvýšení mateřské
anonym
| 18. 6. 2006 13:13
Mateřská má být zvýšená od 1.1.2007 přibližně na 7300 kč.
zvýšení mateřské
anonym
| 10. 5. 2006 23:44
Ahoj holky, nevíte, od kdy nám ti tajtrdlíci nahoře zvýšejí mateřskou nebo nějaké příspěvky? Děkuji za odpověd
Zlatá socka..
anonym
| 5. 4. 2006 11:22
Známá pracuje na socialce a říkala že je to děs!

normálnímu člověku je studno, jít si žádat o peníze (například já) Jdeš a žadoníš o pětistovku....

A romka?

Příjde s čtyřma děckama - ani se neumí podepsat a už vyhrožuje ženské za stolem, že si na ni s jejím počkají a uvidí...

dokonce existují pro romy jakési nadstandartní příspěvky. Tu na topení, tu na okna, tu na ledničku...

Sedumdesáti procentní dotece? To bych brala taky.

Ale to je jen pro romy a cikány.

Tak kdo je tu rasista? Cikáni nebo my?

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 4. 2024 19:21
11788
jirinaova
18. 4. 2024 15:58
70244
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video