Literatura filosofie a duchovna - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Literatura filosofie a duchovna

Diskuze

Morise
| 23. 5. 2013 16:27
Pro mě jsou určitě ta největší životní moudra v knihách od Kurta Tepperweina a nejvíc asi v knížce Poselství tvé duše. Díky té knize jsem toho hodně pochopila a hodně se naučila... a taky odnaučila. Dneska už bych jinak žít nemohla, ale ze začátku to bylo docela obtížné... teď jsem ale ráda... jsem spokojená a vyrovnaná :)
Knihy od A. K. Emmerichové
cimice22
| 9. 5. 2010 11:50
Dobrý den, napadlo mě - že Vám o něčem napíši. Patrně zde si přijdou na své Ti, kteří
mají BIBLI za jaksi starou známou věc a která je tak nějak v podvědomí
většiny lidí, co se v ní asi píše. Tak tady v knihách najdete něco
zvláštního, neočekávaného, nadpřirozeného - něco, co k Vám může mluvit v
dnešní době a ne jen přes starozákonní proroky a evangelisty. Zápisky
Anny Kateřiny Emmerichové z jejích vidění Ježíše a Marie zaznamenané
Brentanem (k nimž Vatikán nevznesl žádné námitky) mohou být porovnávány s
dalšími případy, kdy vizionáři zažili „přímé Ježíšovo diktování“, jak
je předkládá např. Maria Valtorta. Mám v elektronické podobě její knihy:
HOŘKÉ UMUČENÍ PÁNA NAŠEHO PÁNA JEŽÍŠE KRISTA (Vize křížové cesty jako
zjevení) + ŽIVOT A HOŘKÉ UMUČENÍ PÁNA NAŠEHO JEŽÍŠE KRISTA díl II. a
III. Od Maria Valtorta pak knihy: ŽIVOT PÁNA JEŽÍŠE + ŽIVOT PANNY MARIE.
Takže, pokud máte zájem, tak mi napište na radek.chloupek(zavináč)seznam.cz a já je Vám pošlu na e-mail. Mějte se
fajn.
Knížky
ptace
| 3. 8. 2009 22:18
Náhodou jsem přišla na vaše stránky a ráda bych se k vám připojila. Knížky mám ráda a některé vámi doporučené jsem četla a některé vám zase doporučím já:Paulo Coehlo:Alchymista
James Redfeld: Desáté proroctví /jakési pokračování Celestýnského proroctví/
Thorwald Dethlefsen: Osud jako šance nebo Zážitek znovuzrození
Marlo Morganová: Poselství od protinožců a Poselství z věčnosti
Dík za vaše typy.
Duševní potrava na prázdniny :o)
n
| 19. 6. 2009 17:45
Teda, musím se Vám pochlubit, jak jsem se dneska na základě téhle diskuse zásobila literaturou na prázdniny

Státnice mám konečně za sebou a můžu se teď věnovat především zaslouženému odpočívání, tak jsem se dneska vypravila do sítě pražských knihoven a knihkupectví a přivezla si pěknou kupičku knížek . Od Osha jsem si půjčila jeho základní knížku Život, láska, smích, kterou jsem už kdysi četla a líbila se mi, ale nic už si z toho nepamatuju a ještě jeho další skvělou knížku Od medikací k meditaci, o které si myslím, že mi teď dá daleko víc, než mi dala před lety, že jsem na ní teď lépe připravená. Až si tohle oživím, doufám, že se postupně dostanu i k dalším Oshovým knížkám, které ještě neznám. Pak jsem si půjčila Princop Lola od Egliho, který tu doporučovala angelwoman a koupila si (v knihovně nesehnatelnou) Moc přítomného okamžiku od Tolla. Na radu jituliiiiika jsem si ještě půjčila knížku od Simmela - Muž, který sázel mandlovníky, kterou jsem cestou domů už ze třetiny přečela . Jeho Láska je jen slovo byla v knihovně rozebraná, tak to mám aspoň zarezervováno po prázdninách . Krom toho mám ještě půjčené 3 knížky o zdravé výživě (např. od Petra Fořta), ve které se chci konečně trochu systematicky zorientovat a hlavně ji uvést do praxe . A navíc mám ještě jednu knížku o time managementu, který potřebuju zcela bezpodmínečně uvést do praxe, nebo se příští rok z těch dvou škol a práce zblázním .

Jinak bych si chtěla přes prázdniny oživit některé knížky ze své knihovničky - Čtyři Dohody od Ruize, úžasnou knížku Jak si lidé hrají od Erica Berneho, Lidskou komedii od Saroyana, pár knížek od Fulghuma a Coehla a konečně v klidu dočíst Hovory s Bohem od Walsche.

No, a to je dohromady asi tak desetina z mého dlouhatánského seznamu knížek, které plánuju už dlouho přečíst

A ještě jsem se inspirovala jednou radou z této diskuse, totiž, že jsem si pořídila velký blok, kam si budu z knih dělat poznámky, abych si to nově nabyté poznání hezky utřídila Tak, myslím, že na chatě, u moře i s kamarády v Beskydech rozhodně dlouhou chvíli mít nebudu a že se třeba i trochu duševně vzdělám . Už se moc těším, až se tím budu pomalinko probírat .

A co plánujete o prázdninách přečíst vy?

Tak já si jdu dát svačinku, uvařit čajík a vrhnout se do čtení
Celestýnské proroctví,
Mira
| 8. 5. 2009 06:52
nejdříve jsem se do té knihy nemohla začíst, tak jsem ji odložila. Pak asi přišel ten správný okamžik a přečetla jsem ji téměř jedním dechem.
Celestynske proroctvi
csctina
| 7. 5. 2009 12:10
Jeste jsem zapomela pridat Celestynske proroctvi (James Redfield) krasne napsany pribeh, pri kterem jsem si stale opakovala - no jasne, vzdyt takhle to taky citim!!
Hani,
Mira
| 7. 5. 2009 07:16
jsem ráda, že se ti ty stránky líbí. Já je mám také ráda.
Miro
Hana
| 7. 5. 2009 07:07
Děkuji za odkazy na zajímavé internetové stránky Moc jsem si početla a ještě stále budu číst. Je tam moc zajímavého. Já už zase hodně dlouho v knihkupectví koukám na Runy a asi si je koupím. Jen tak pro pobavení.
Včera jsem taky koukala na druhou knihu Tajemství a to je Tajemství srdce a jen jsem to prolistovala a nijak mi nezaujala, tak snad třeba časem se k ní vrátím.
Jinak mám doma karty uvědomění od - Neala Donald Walsch - Hovory s Bohem. A dneska ráno jsem si dvakrát po sobě vytáhla kartu - Každý útok je voláním o pomoc. Tak si říkám, že jsem se dozvěděla pomluvu na sebe a ten člověk asi není dvakrát šťastný.
cstina
angelwoman
| 5. 5. 2009 16:26
Taky věřím, že to tak funguje Třeba zrovna k Nové zemi od Tolleho jsem se dostala v pravý okamžik..Lulu psala, že ji četla a byla dobrá a pak jsem za nějaký čas byla v knihkupectví a narazila jsem na ni, pak jsem si vzpomněla na to doporučení a už si ji odnášela z obchodu Pomohla mi pochopit hodně věcí, které mě trápily a dost si ulehčit život
Dedeckova
csctina
| 5. 5. 2009 15:57
Most pres navzdy muze a nemusi byt oddechova literatura - zalezi co si z te knizky vezmes. A take asi zalezi na tom zda se na tu knizku podivas jako na fikci a neco co se nemohlo stat, nebo pribeh cloveka hledajiciho zivotni druzku a myslenky provazejiciho na teto ceste.
Angelwoman
csctina
| 5. 5. 2009 15:46
myslim si, ze knizky si nas samy najdou kdyz je potrebujeme. (Anebo si je sami podvedome vybirame) Tzn ze kdyz/az budes ve spravnem rozpolozeni, Racek ti prijde jakoby nahodou pod ruku .
Knížky
angelwoman
| 5. 5. 2009 15:28
Miro, ty internetové knihkupectví vypadá moc dobře Ale vadilo by mi, že tam nemůžu knížku prolistovat - v tom mám ráda klasické knihkupectví - vybírámi podle obalu a čichu

Teď mě jako výborná knížka napadl ještě Citadela od A. S. de Exupéry. Musím se přiznat, že jsem ji ještě nedočetla úplně do konce, je to docela náročné čtení, musí se to dávkovat pomalu, ale hodně mi taky dala...hlavně co se týče třeba přátelství
Pročítala jsem
Mira
| 5. 5. 2009 13:40
vaše poslední zajímavé příspěvky.
Mám své oblíbené internetové knihkupectví, které se zabývá i touto literaturou.
http://www.artbos.cz/…ovni-literatura/

A navíc si přímo na jejich stránkách můžete přečíst zajímavé odkazy:

Paul Brunton

Etikoterapie - audio

Práce s křišťálovou koulí

Pravda o "Tajemství"

Runy

Magická síla intuice

Léčení pomocí krystalů

Obrazy duše

Manželství a dynastie Ježíše

Tajemství Rosslynské kaple a Svatý grál

Živá tradice druidů

Čas se naplnil

Aktivace třetího oka

Paradoxy světa, v němž je vše dovoleno

Zlatá města

Záhada keltských šancí
Lucajda
angelwoman
| 5. 5. 2009 10:07
Od Saroyana jsem nic nečetla, jen jsem viděla divadelní zpracování Traycoho tygra, to ještě u nás ještě v Divadle P. Bezruče hrál Richard Krajčo a bylo to super No, zase mám další tip navíc
Abych pravdu řekla, já před pár lety začla chodit do naší velké městské ostravské knihovny, ale vadilo mi to, že tam skoro žádné knížky neměly vystavené - musela jsem to hledat v počítačích a pak si o ně říkat... Byla jsem zvyklá z naší malé knihovny, že vše měli v regálech a já jsem mohla chodit, brát knížky do ruky, číst si o čem jsou a pak si vybrat Pak jsem do té knihovny nějak přestala chodit, protože přece tam nejdu pokaždé s tím, že vím, co si chci půjčit, někdy prostě chodím, prohlížím a něco mě zaujme....jako v knihkupectví
ahojky
Hana
| 5. 5. 2009 08:53
Lucajdo, mně se ty barevné knihy od L.Hay taky nelíbí, ale já jsem měla tu její první knihu úplně bez obrázků. A teď mám jejich pár knih a to jsou například afirmace a síla myšlenky a ty obrázky k tomu patří.
Dědečkova knihu poselství od protinožců jsem taky četla , a už dlouho sháním poselství králů.
Jinak ta kniha od Barbara De Angelis - Tajemství života, která by každá žena měla znát se mi moc líbyla, ale ostatní knihy od ní jsem nečetla, tak nemohu posoudit, jestli je trochu odlišná od ostatních jejích knih.Obsahuje 10 tajemství - příklad 1 - vše co potřebujete ke štěstí je ve Vás
2 - změna je nevyhnutelná ,proto jí přestaňte vzdorovat a nechte se unášet proudem života
3 - všechny vztahy jsou zrcadlem atd...
Jinak tu píšou - kniha není jen mocné zasvědcení do uvědomělé a radostné cesty životem.Při její četbě pocítíte sama na sobě proměnu a pochopíte, že můžete každý okamžik svého života naplnit nezměrným štěstím.
Dedeckova
n
| 4. 5. 2009 22:53
Nebudeš, 40.rezervace jsem já, tak si můžeš stoupnout do fronty za mě Ale upřímě doufám, že na tu knížku někde narazím dřív

Tracyho tygr je super, zrovna nedávno jsem ho znova přečetla. Mě se od Saroyana nejvíc líbila právě Lidská komedie a pak je pěkné i Tati, tobě přeskočilo! Četla jsem i některé jeho divadelní hry, třeba Čas Tvého života - a to už bylo místy moc trhlé i na mě
...
Dedeckova
| 4. 5. 2009 22:16
Lucajdo, tak já budu 40.
Takhle jsem jednou čekala na jednu knížku skoro dva roky, až mi ji
přítel pak radši koupil. No a nejhorší je, že jsem ji ještě nedočetla
Od Saroyana jsem přečetla Tracyho tygra, to se mi líbilo, co bys mi ještě od něj doporučila?

Ještě k tomu Bachovi, Most přes navždy mi netknutě leží v knihovně, chystám se na něj, ale měla jsem za to, že je to spíš oddechová literatura nebo ne?
knihy
n
| 4. 5. 2009 21:54
Hmm, tak jsem se právě mrkla, jak to vypadá v pražské síti knihoven s tou knihou Moc přítomného okamžiku od Tolla, a v celé Praze tu máme jeden jediný exemplář e je na něj 39 rezevrací..... to si teda sakra počkám
:o)
n
| 4. 5. 2009 21:37
Teda, to mám radost jak se to tu rozjelo, snad žádnou z posledně zmiňovaných knížek neznám, už se nemůžu dočkat, až bude po státnicích a já si odjedu na chalupu do přírody, zásobená moudrýma knížkama o životě, a budu se jima kochat

Dedeckova, já jsem se právě na Sofiin svět taky chystala ještě na gymplu, ale pak se na něj nějak nedostalo. Tehdy mě filozofie děsně bavila, teďka už jsem všechno zapomněla a ztratila přehled, ale stejně si ji chci přečíst . Jinak zprávička došla, tak snad došla odpověď

Na Miluj svůj život jsem se dívala už několikrát, bylo mi to doporučováno z mnoha stran, ale vždycky, když jsem v obchodě tu knížku otevřela, tak mě zaplavily takové spíš negativní pocity, možná to bylo tím vydáním - přišlo mi to takové barevně přeplácané a tak , prostě k té se asi propracuju až nějak časem. Myslím, že o prázninách ráda začnu s tou lehčí, populárnější a oddychovější přemýšlivou četbou

Holky a znáte někdo toho Williama Saroyana? To je snad můj úplně nejoblíbenější autor. Přijde mi, že má dost podobný pohled na svět jako Fulghum, akorát je ještě takový trhlější . Zrovna jsem otevřela tu jeho Lidskou komedii, je to jeden celistvý příběh o jedné kalifornské rodince v 1.pol.20.stol., ale prostě je to psáno tak úžasně lidsky, že se každou chvíli přistihnu, jak se usmívám a přikyvuju
knihy
Dedeckova
| 4. 5. 2009 19:35
Od Barbary de Angelis jsem četla Tajemství lásky a Tajemství mužů, jsou to docela dobré věci, možná se tedy podívám na to další Tajemství, které Hana doporučovala. Zajímalo by mě, jestli neznáš i tyhle knihy a zda ta, co jsi četla ty, přináší něco navíc? Je to hodně populární, podobně jako Princip Lola, takže kdo chce něco v léhčí formě, tak zejména Tajemství lásky můžu taky doporučit.

Láska je jen slovo jsem taky četla.

Neznáte někdo Poselství od protinožců od Marlo Morgan?
Ještě
jituliiik
| 4. 5. 2009 12:33
jsem si vzpomněla na jednu knížku, která nutí člověka k zamyšlení
Je to Holocaust od Geralda Greena, existuje i stejnojmenný seriál natočený na motivy této velmi smutné knížky.
cstina
angelwoman
| 4. 5. 2009 12:18
Racka od J. Lvingstona mám v knihovničce už dávno, ale pořád jsem se k němu nějak nedostala Takže dík za připomenutí Má moc hezký obal, tak doufám, že obsah bude ještě lepší
knizky
csctina
| 4. 5. 2009 12:08
Ahoj ve spolek,

rada se k vam pridam Nekdo tady zminoval Hovory s Bohem - ja jsem precetla vsechny 3 dily, ale prvni je asi nejlepsi... Pan Walch mel seminar pred par lety v Londyne a moc jsem se tam chtela za nim jet dodivat. Bylo zrovna po precteni vsech dilu a byla jsem nadcena z jeho tvorby. Jenze listky na seminar staly asi 50 liber (asi 2000 Kc..) a jako student jsem na to nemela penize a navic se mi ta cena moc neslucovala s jeho financni filozofii o ktere tak rad ve svych knizkach psal...
Ale kazdopadne je to zajimave cteni.

Samozrejme stale mezi me jednicky patri Maly Princ

Knizku kterou bych rada doporucila je Racek - Jonathan Livingston od Richarda Bacha a take jeho Iluze a hlavne taky Most pres navzdy.

A pokud ma nekdo zajem o trosku hlubsi cteni pak doporucuji Dobrodružství sebeobjevování od Stanislava Grofa.

Hezke poctenicko preji
jituliiik
angelwoman
| 4. 5. 2009 09:58
To jsem ráda Říkala jsem si, že tady taková diskuze, ryze o knížkách k zamyšlení chybí

Muž, který maloval mandlovníky neznám a to jsem myslela, že znám všechny knížky od J.M. Simmela Nejradši mám od něj Láska je jen slovo...moc krásná a smutná knížka...naši si to nechali napsat na svatební oznámení když se brali..Love is just a word
Mám
jituliiik
| 4. 5. 2009 09:48
velkou radost z této diskuse
A také musím přidat jeden tip, a to na jednu malou knížečku od J. M. Simmela, která se jmenuje Muž, který maloval mandlovníky
Poukazuje na to, že je někdy lepší být ve sladké nevědomosti než znát pravdu za každou cenu
záplava knih
angelwoman
| 4. 5. 2009 08:57
Výborně, výborně, jen tak dál, už mám tipy, po kterých knížkách v obchodě po výplatě sáhnu
Na ten Sofiin svět už jsem se dívala mnohokrát, ale ještě se k tomu nedostala...
kniha
Hana
| 4. 5. 2009 07:23
Miluj svůj život mi opravdu, opravdu moc pomohla A ty ostatní knihy jsou podobného rázu. Ariadnu a Ravena jsem četla před desíti lety prvně a teprve teď když jsem ji znovu přečetla jsem ji úplně pochopila. Jinak určitě stojí za přečtení a shlédnutí filmu od Rhonda Byrne - TAJEMSTSTVÍ - je to asi dva roky novinka a mám jak knihu, tak CD.
Ahojky holky
Hana
| 4. 5. 2009 07:13
Tyhle knihy moc dobře znám, ale nejsrozumitelnější je pro mně od Luise Hay - Miluj svůj život - ona má spoustu knih. Taky jsem četla princip Lola - Hovory s bohem. Jinak je moc dobrá kniha od Barbara De Angelis - Tajemství života, která by každá žena měla znát a nebo Sanaya Roman - Žít s radostí a Osobní síla.
Další kniha co se mi líbí je od Ariana a Raven Argoni - Magie života - oni žijí v Praze - společně píší a žijí podle svých knih. Ariana i vykládá karty a osobně jsem se s ní setkala.
Lucajda
Dedeckova
| 3. 5. 2009 23:23
Teda, já ani netušila, že Hovory mají další díly Nějak mě ani nenapadlo, že by mohly.

K tomu Sofiinu světu, měla jsem tu knihu půjčenou od naší učitelky na gymnáziu (v té době se zrovna nedala koupit ani prakticky půjčit) a pak si ji musela stejně koupit, protože to je prostě originální věc, která za přečtení určitě stojí. Samozřejmě záleží, jak moc tě filosofie zajímá, já toho jednu dobu četla opravdu dost, ale pak jsem přišla na to, že filosof vlastně nemá jinou možnost, než být nešťastný, a to já rozhodně nechci , tak jsem toho ze dne na den nechala.

Princip Lola se podobá třeba knize Miluj svůj život, která mi ale přijde o něco lepší.

Jinak jsem ti poslala zprávičku, tak snad tentokrát dorazí
oprava
n
| 3. 5. 2009 23:17
Jo, zapomněla jsem přihodit ty odkazy

1.díl : http://www.youtube.com/watch?…

2.díl: http://www.youtube.com/watch?…

3.díl: http://www.youtube.com/watch?…

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
16. 4. 2024 19:53
11775
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video