DEPRESE - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

DEPRESE

Diskuze

klara.vit
| 27. 5. 2016 22:22
Pozor nesmis si plest konopí a marihuanu. Technicke konopi neobsahuje THC tudiž není navykove a ani nemá tudiž omamné učinky. Obsahuje naopak hodně cannabidiolu, který ti pomaha s velkou škalou zdravotnich problemu :)
lucieluca
| 23. 5. 2016 22:22
Asi to bude nějak upravené…
m.kolk
| 26. 4. 2016 23:19
Jak to vždyt marihuana ma přece omamne učinky přece!
lucieluca
| 30. 3. 2016 11:04
Jo kapky nebo nějaka naplň do inhalatoru z technickeho konopi by ti mohlo navodit klid a zbavit tě stavu uzkosti. Přitom se nemusiš bát protože se nezhuliš jak paprika, takže budeš moct normalně fungovat.
slana.evka
| 26. 2. 2016 13:16
Ahoj občas mívám takové vykyvy nalad a sklony k depresím. Na internetu jsem našel že na depresi a zklidnění psychiky je pry dobře konopi.. Ja nevim co si o tom myslíte?
pro LOJU
veris
| 30. 11. 2008 18:56
No není to ještě úplně OK. Jsou dny kdy spím líp a dny kdy jsem ráno opět jako mrtvolka....tak musím doufat v lepší dny... díky za příspěvek...a ahoj...
Veris
loja
| 30. 11. 2008 16:52
Tak jenom náhodou jsem zabruslila až sem a jedním dechem to vše přečetla. Taky sem patřím. K Tritticu, Veris taky jsem ho dostala na spánek, který byl přerušovaný. Po něm spím jako kotě. Dobře se mi usíná a spím v kuse asi pět hodin bez toho, že by mne něco rušilo. Ale pak pokračuji samozřejmě dál a ráno se probouzím zcela čerstvá. A co Tobě , už zabírá? Je to zároveň i AD. Buď ráda, že Ti léky tak rychle zabraly. Většinou, když je Ti asi 1/2 roku dobře, tak se léky i začínají pak snižovat. Měj se
realita
veris
| 9. 11. 2008 10:36
Tak to s Tebou plně souhlasím!!!! Než jsem si tady začala vylévat své srdíčko,tak by mě ani nenapadlo,že se jen tak někomu úplně cizímu svěřím...no holt z očí do očí do nejde tak snadno jak to jen tak někam "napsat" a jen díky tomu jsem vlastně šla k psychiatričce...za což jsem nesmírně vděčná!!! A jsem moc ráda,že si semnou píšeš!!!

Pro umístění obrázku na vaše stránky použijte tento kód obrázku:
děkuji za obrázek
anonym
| 8. 11. 2008 14:29
Věk není vůbec podstatný.
Jsem starší, ale jen o pár let. Bude mi 35. Ale až příští rok.
Ale kdybych měla 75, tak to na věci nic nemění.
Na webu je to jiné, než ve skutečnosti.
Internet ukazuje často nitro víc, než si myslíme. Někteří lidé si více dovolí, co by si v reálu nedovolili. I o intimnostech se píše pod nickem jaksi snadněji, než když stojíme druhému tváří v tvář.
Tykačka
veris
| 8. 11. 2008 13:54
jé,to jsem nevěděla....to bylo jen ze slušnosti...neboť jsi určitě starší... věkem Tak to je dobře,že to vím... tak teď teda jeden obrázek jen spešl pro Tebe!!! ....

Pro umístění obrázku na vaše stránky použijte tento kód obrázku:
Jé,
anonym
| 8. 11. 2008 12:49
hezký Amorek...

jen maličkost-na tomto webu si všichni Tykáme, myslela jsem že je to samozřejmost, tak jestli jsem se Tykáním nějak dotkla, tak se omlouvám.
miminko a AD
veris
| 8. 11. 2008 11:02
děkuji I celkově....neboť jste jedinná kdo si tady semnou v podstatě píše a poradí....ještě jednou díky.... a teď už jen jak říkáte,..."hodně štěstí"

Pro umístění obrázku na vaše stránky použijte
Veris
anonym
| 7. 11. 2008 17:37
Moc bych Ti to přála...
...ale deprese jako nemoc není závislá na vnějších okolnostech. Ta přijde ikdyž člověku "nic nechybí".
Možná jsi měla něco jiného, depresí se dnes nazývá kdeco. Já jsem třeba měla deprese sezonně, +x za měsíc, ale jako důsledek neléčené úzkostné poruchy. Když ta se začala řešit, zmizely i deprese. Není depka jako depka.

Přeji hodně štěstí a zdravé miminko!
jsem :-)
veris
| 7. 11. 2008 13:33
pokud bude doma klid...a už se to uklidnuje,a budu mít oporu ...mojeho... což už mám, tak na dvadesátdevět % ...ano... i kvůli malé sem to zvládla a ted je mi po AD mnohem líp... a do té doby než to přijde...chtěli bysme tak za rok počít... tak to snad bude ještě ještě lepší
Ty bláááho
anonym
| 6. 11. 2008 21:40
Jsi si jistá, že to zvládneš???
Těhotenství a AD
veris
| 6. 11. 2008 21:19
No já marně doufala,že v tu dobu už je brát nebudu No ale zase musím uznat,že je to mnohem lepší,tak musím doufat,že se to spraví... O tom co to dělá s hormony v těhotenství vím aš aš...když jsem čekala malou, tak semnou hormony i výlevy býv. manžela pěkně cloumali...ale zvládla jsem to i bez AD. A to už na deprese trpím od 14 let... co vím... to byl můj první pokus o sebevraždu...skončilo to třídením komatem na ARU a to byl jen blbý paralen.... pak byl ještě jeden pokus..v mých 19 nácti ...podřezané žíly ...naštěstí blbě... a teď ty moje stavy... tak vím co to umí...Asi si mnozí říkáte,proč jsem nešla k doktorce už dřív...ale myslela sem si,že je to normální..teď už vím,že není....
AD v těhotenství
anonym
| 5. 11. 2008 23:02
se dá.
Můj názor je ten, že když žena není v pohadě, neměla by mít další dítě, protože po jeho narození je to nápor na psychiku daleko větší.
Ale jinak- ano. i při AD se dá porodit relativně zdravé dítě. Jen je otázka, co z Tebou ty hormony kolem porodu udělají, a jestli se to nezhorší.
Proč práce?
veris
| 5. 11. 2008 21:23
neboť je to fizicky náročné a moje totálně unavené tělo nespaním a depkami to ještě víc zatěžuje...taky říkala,že je problem ,to velmi brzké vstávání a nepravidelnost směn....dva dny odpolední,dva dny ranní a dva dny volna takže když je moje rodina doma...tedy o víkendu,tak já brzy ráno vstanu a jedu do práce...vrátím se navečer,takže si jich ani moc neužiju...nemůžeme si zajet někam na výlet, protože mám volný víkend jednou za šest týdnů a to jedeme na návštěvu k mým rodičům...druhý "volnější" víkend se něco vždycky dělá...ted třeba bude zabíjačka ...takže i mě už toto fáááákt štve takhle pracuji už osm let a asi už je to na mě dost...no holt už mi není osmnáct....a nejsem svobodná a bezdětná,jako když jsem začínala.... No s tím braním doživotně mě neděs!!! Já bych chtěla ještě jedno dítko můžou to brát i těhotné????
Práce
anonym
| 5. 11. 2008 06:07
Nechápu, proč by Ti měla deprese bránit v práci, naopak, pracující člověk má šanci deprese zvládat mnohem lépe.
A taky mě zajímá, proč pro Tebe není vhodná práce, kterou děláš?
Stejně na depresi lékaři znají zatím jen AD, která Tě stabilizují, dostanou do té "střední hladiny", ale je s nimi velmi těžké prožívat jakékoliv emoce. Zabraňují výkyvům jak nahoru, tak dolů. Udržují Tě na střední linii, což je pořád lepší, než deprese, ale zároveň neumožní prožívat život naplno.
Člověk je s nimi takový utlumený, jako když PC jede na úsporný režim.

Pro první fázi zvládání deprese je to určitě hodně důležité. Nemělo by se to ale stát doživotní berličkou, dávky by se měla postupně snižovat. Bohužel protože se neodstraňuje příčina, deprese se pak často vrací.

AD se velmi dobře osvědčují v situacích, kdy deprese vznikla ze známého důvodu (úmrtí v rodině, ztráta práce, těžká nemoc). Pak, jakmile uplyne určitý čas, nutnost AD pomine, a tělo bude schopnější se s tím vyrovnat.

Jak u koho. U mnoha lidí to funguje, nebo mají ten dojem.

Pokud je deprese z "neznámých příčin" a je navíc geneticky podmíněná dispozice, vypadá to na celoživotní užívání AD.
Myslím, že zas taková tragedie to není. Spousta žen "celoživotně" užívá dobrovolně HA, a hlavu si s tím taky neláme. Tak se tím taky netrap, Ty AD potřebuješ, a co bude dál, se uvidí. Hlavně žes to začala řešit. To je velký úspěch.
kontrola
veris
| 4. 11. 2008 21:36
Tak mi zvýšila dávku ZOLOFTU a navíc jsem dostala TRITTICO ac150 tak sem myslela,že budu mít dávku sníženou a prdlačky...ale asi na tom něco bude... protože pořád nespím jak mám,prej to není OK. Jo a moc mi nedoporučuje moje zaměstnání...pacuju v JZD v živ. výrobě. Ale stejně už sama hledám něco nového ....ale nevím,když půjdu kvůli nové práci na zdrav. prohlídku,tak mám strach,že mě kvůli těm depresím nikam nevezmou.... to budu mít totiž asi v kartě ne??? Už když jsem nastupovala sem do práce,tak se mě doktorka ptala,jestli nemám obdobné potíže jako moje mamka...když je s tím v důchodu.... tak sem samozřejmě řekla,že ne...ikdyž to nebyla pravda No ale co má člověk dělat? Práci potřebuje každý....
JSEM JAK MRTVOLKA
veris
| 3. 11. 2008 20:07
JE PRAVDA,ŽE V NOCI TOMU SPANÍ MOC NEDÁM A PŘES DEN JENOM ZÍVÁM A USNULA BYCH SNAD VŠUDE...NEJHORŠÍ JE TO ZA JÍZDY V AUTĚ DO PRÁCE TO TOTIŽ MUSÍM TŘIČTVRTĚ HODINY ŘÍDIT...TAM A PAK I ZPĚT NO A S KOMBINACÍ .... NEVÍM,JE MI LÍP,CO SE NERVŮ TÝČE A IKDYŽ MĚTCHÝNĚ OBČAS DORAZÍ...SNÁŠÍM TY HROZNÉ STAVY MNOHEM LÉPE. BERU JE ASI 7 TÝDNŮ,NO A JAK ŘÍKÁM JE TO POZNAT zÍTRA K NÍ JDU,TAK PÍSNU CO A JAK
Oxazepam
anonym
| 31. 10. 2008 23:25
je anxiolytikum, tedy lék proti úzkostem.
Zoloft je opravdu AD,
jak jsi s tou kombinací spokojena? Už to stihlo zabrat? Jak dlouho to bereš?
Nejsi přes den ospalá?
Jak bude léčba pokračovat, přibude i psychoterapie? Jaká?
beru ZOLOFT
veris
| 31. 10. 2008 13:43
A na spaní mi dala OXAZEPAM... vlastně mi to říkala,tu diagnózu,ale jak jsem byla ubrečená,tak jsem to myslím ani moc nevnímala...říkala něco o úzkostných depresích a asi že doporučuje rodinnou anamnézu,či co...ted půjdu 4 na kontrolu,tak snad to bude lepší... a dozvím se víc...
AD
anonym
| 30. 10. 2008 18:32
Jestli se můžu zeptat, jaká AD bereš? Některá naopak podporují sůpánek. Určila Ti lékařka přímo dg.? (Samozřejmě nemusíš psát jakou), jen mě zajímá, jestli přišla na to co Ti vlastně přesně je, nebo to zařadila do celé velké skupiny depresivních poruch.
Mám antidepresiva
veris
| 30. 10. 2008 15:44
Tak hned po tom,co jsem sem napsala,tak jsem zašla do města a zaregistrovala se u jedné doktorky...když se mě ptala,jestli mám nějaký problé,jestli něco nepotřebuji,tak jsem to na ni vysypala.. No napřed řekla,že na to nevypadám....jako že něčím takovým trpím...a tak jsem jí říkala,že právě proto jsem nikam nešla..tedy k žádnému lékaři....že jsem se bála,že mi to neuvěří....ale ona mi tedy hned doporučila lékařku... byla jsem tedy u ní...objednali mě na nejbližší termín... nebyla jsem jí schopná ani všechno povyprávět ,jen sem brečela...a ona mi podávala kapesníky... No ale napsala antidepresiva...už je beru skoro šest týdnů a je to sto a jedna!!! Akorát ty prášky na spaní na mě moc nefungují...stejně totiž po nich moc nespím...pak jsem v práci jak potrefená husa a jenom zívám....ale ted půjdu na kontrolu,tak jí to řeknu... A Vám všem děkuji za pomoc a radu
Veris
pospisiloka
| 2. 9. 2008 20:38
sajrajt to napsal úplně přesně,psychog nepíše léky psychiatr ano a ty určitě budeš potřebovat antidepresiva...Jinak psychiatr se neplatí já u něho platím pouze těch 30 Kč co se nyní platí.

Jinak Ti přeji abys našla tak skvělého psychiatra jako mám já.Víš jak mu říkám-sluníčko je to možná blbý ale on na mě tak působí.A lidi kteří mají problémy co se týká psychiky tak se mi určitě posmívat nebudou...

Tak držím palce a vyhledej pomoc co nejdříve..Petra
Super vysvětlení
veris
| 2. 9. 2008 19:05
Děkuji za super popis. Takže pokud to dobře chápu,já jsem zralá pro psychiatra. No co už nadělám. Spaní...hmmmm někdy si říkám,že je to pro mě asi přežitek. Někdy je týden,kdy venku jen blafne pes a je po spaní. Z toho se není můj mozek schopný vypnout a i v noci přemýšlím,co musím udělat v práci,doma a tak. A někdy je den kdy spím jak dudek. To už ale spíš podle mě total únavou. Mám zaměstnání,kde vcelku brzy musím vstávat,a ještě k tomu makat hodně fyzicky. No prostě jako v JZD. Halucinace jsem měla kdysi,ale to už je relativně klid. Díky bohu. Ale horší snad je,že už se nemůžu ani pomalu dívat na TV. Snad úplně všechno mě rozbrečí,a jakmile začnu,velmi dlouho pak trvá než se uklidním. A pak mám samozřejmě z toho breku děsné migrény a dopuju se práškama od bolesti. Přítel, jak říká se mi už cokoliv bojí říct. Všechno si prý převrátím, všechno otočím proti sobě a jsem z toho pak podrážděná a...opět a zase brečím. Chudák,asi to semnou opravdu nemá jednoduché. Sem mu vděčná,že mi ty nálady pořád trpí a snaží se mě chápat a hlavně mi pomoct. Takže i Vám moc děkuji za radu.
rozdíl
Sajrajt
| 2. 9. 2008 00:00
Hmno říká se, že psychiatr pomáhá tam, kde na to psycholog už nestačí. Ale to je moc zobecněné.

Psychologie je samostatná věda o.. uhm.. o chování, instinktech, reakcích, učení, pudech, principech lidského uvažování.. a tak dále. Je spousta druhů psychologie, osobnosti, skupin, vývojová psychologie. Psychology najdeš skoro všude. Určují, jakou barvu mají mít regály, aby lidé hodně nakupovali, jestli se dotyčný člověk hodí na práci řidiče kamionu, jak sestavit správnou reklamu. Většina lidí si však představí pána s knížkou sedícího u gauče s pacientem, nebo slečnu na lince důvěry. Hmno tito psychologové jsou většinou velmi vzdělaní. Dokáží člověku pomoci překonat těžké období, například pokud nezvládá v práci, umře mu babička, vyhazují ho ze školy.. Nebo když problémové dítě chodí za školu a bije spolužáky. Umí poradit, jak si najít správného partnera. Ovšem, i když často mají dobré znalosti v oblasti filosofie a medicíny, nejsou to lékaři.

Psychiatr je doktor. Vystudoval medicínu, má titul a může předepisovat prášky. Psychiatra zajímají duševní nemoce. První otázka bude, jak dobře spíš, pak jestli jíš a jestli máš halucinace. Že ti umřela babička ho moc nezajímá, to se jednou stane skoro každému - pokud by to ovšem nemělo iniciovat nějakou chorobu. Možná ti zakáže kouření marihuany, možná napíše nějaké prášky. Možná bude trochu "zvláštní" přeci jen, je potřeba si uvědomit, čemu zasvětil život. Ale do blázince tě nepošle, to bys musela bejt nebezpečná svému okolí. A ono kdo do toho trochu pronikne, zjistí, že i ty elektrošoky opravdu fungují. Každopádně ty, pokud máš deprese, pokud jsi nemocná, pak potřebuješ léky.

Když tě bolí hlava, psycholog ti může poradit. Třeba víc spát. Když se řízneš, psycholog ti může tišit bolest, ale ty tu ránu potřebuješ vydezinfikovat a zašít. Musíš k doktorovi. A na duševní choroby je tu psychiatr (-:
Všem
veris
| 1. 9. 2008 21:43
Moc a moc děkuji za radu. A platí se ten psychiatr? A jaký je vlastně rozdíl mezi psychiatrem a psychologem? Já sem vlastně ani nevěděla za kterým z nich mám jít. Ale jo,půjdu. Neví někdo o nějakým dobrým psichyatrovi v okolí Brna? Mějte se všichni moc a moc hezky
(-:
Sajrajt
| 1. 9. 2008 15:33
Jojo, deprese v pravém slova smyslu je nemoc a s tou ti pomůže jen doktor - tedy psychiatr. Já u psychiatra byl párkrát taky a zrovna ten můj je uplně super člověk, kterej už iděl vážně ledacos a jen tak něco ho nerozhodí (-: určitě bych doporučoval jít tam už v počátku, než se ti to plně rozvine.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
16. 4. 2024 19:53
11775
Alka...
16. 4. 2024 12:27
70221
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video