Drogy - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Drogy

Diskuze

Dotazník
Jana opkov
| 6. 3. 2023 07:08
Dobrý den,
Prosím o vyplnění dotazníku,který slouží k bakalářské práci. Zabere chvíli času a je anonymní.Dekujii:) Tema: Psychoaktivní rostliny a drogy
https://www.survio.com/…0P8F1T8H4F5V1I8E
Uivatel_5414809
| 25. 3. 2020 14:04
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
anonym
| 10. 3. 2018 11:58
Užívání MDMA/extáze v kontextu partnerských vztahů

Dobrý den/ahoj,

jsem student psychologie a v rámci diplomové práce dělám výzkum, který zjišťuje, zda a jak lidé užívají s partnerem MDMA/extázi a jak to případně ovlivňuje jejich vztah (v dobrém i špatném). Chtěl bych tímto poprosit o vyplnění dotazníku, je zcela anonymní, vyplnění trvá asi 10 minut. Já a věda vám budeme moc vděční :).
Dotazník je určen všem, kteří mají alespoň jednu zkušenost s užitím MDMA/extáze.

Odkaz na dotazník:
https://goo.gl/forms/HMA5btaFkmyY8hhO2

Děkuji za váš čas.

Michal Nesládek, student psychologie
Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci
michal.nesladek01@upol.cz
anonym
| 6. 11. 2017 18:24
Obsah příspěvku byl v rozporu s pravidly diskuze.
anonym
| 5. 3. 2016 01:10
1hodina po uz zacina 3den bez spanku a vůbec mi to nedochazi v jaki sem . . sem hodne lehkovazni tim to zacalo nevina hromadka co se muze stat.
anonym
| 12. 2. 2015 03:02
Pervitin nezpůsobuje ozvučení myšlenek, textu, zvukové haluinace, pískání v hlavě, halucinace v okolí. To dělají v Česku pomocí komunikační soustavy. Kdo máte tyto problémy, kontektujte policii, vše podrobně popiště, nikomu nenadávajte, nebojte se. Kdyžtak to pošlete na Ostravské okresní státní zastupitelství.
anonym
| 12. 2. 2015 03:02
Pervitin nezpůsobuje ozvučení myšlenek, textu, zvukové haluinace, pískání v hlavě, halucinace v okolí. To dělají v Česku pomocí komunikační soustavy. Kdo máte tyto problémy, kontektujte policii, vše podrobně popiště, nikomu nenadávajte, nebojte se. Kdyžtak to pošlete na Ostravské okresní státní zastupitelství.
anonym
| 30. 1. 2013 14:22
Ahoj,jsem uzivatelka pervitinu 14 let a to nitrozilne. V posledni dobe mam otekle a zarudle prsty provazene brnenim ztratou citlivosti. Chci se zeptat co to muze byt popripade co s tim lze delat.Dekuji Pikolina
anonym
| 8. 4. 2015 09:47
TO pikolina umrit usetris cas a penize danovejm poplatníkům
anonym
| 8. 11. 2015 06:53
Přestaň brát, pak to odejde, a s tím odejde vše co je pro tebe v tuhle chvíli špatné. Já jsem bral 20 let, tělo i život jsem měl zdevastované....dnes ? Žiju normální život, mám práci, rodinu, domov chodím mezi lidmi čistě oblékaný a nepůsobím na své okolí divně.
mě pomohli tady:
Anonymní narkomani Jugoslávská 27, Praha 2...každou středu a neděli od 19:30 ...tohle společenství mi změnilo život!!!!
anonym
| 8. 1. 2018 01:00
TO Péťa: bere clovek nosem nebo i zilou, at bere treba i 20 let, tak kdyz proste bude chtit tak dokaze prestat i bez jakkekoliv pomoci.. musi dokazat rict NE kdyz mu to daji pod rypaak!!!
anonym
| 28. 7. 2011 08:41
http://www.eknizky.sk/…-problemove-dite

Si precitajte vsetko o LSD
drogy
chelsea
| 5. 9. 2010 04:54
Brala jsem drogy od 14let.Vyzkoušela jsem dá se říci téměř všechno.Měli jsme problémy doma,já jsem hledala útěchu a rodinu někde jinde.Bohůžel jsem ji našla v pervitinu a opiátech,které jsem nakonec užívala nitrožilně 6let.Mám za s sebou již tři detoxi a dvě léčby a rozhodně se necítím jako vyléčená!!!Psychické a zdravotní následky si ponesu do konce života,ale už vím co chci a jak se svou závislostí bojovat.Ze začátku to chce rozhodně odvahu,pevnou vůli,a chtít.Detox je o ničem,tam se jen válíte a přemejšlíte,jak si venku dáte,až v léčbě si člověk uvědomí,že nechce brát.Jsem již 3 rok bez drog a znám pár lidí,co se zatím také drží.Je to ale boj do konce života.Zastávám ale názor,že pokud člověk nespadne úplně na dno(psychicky,ale i zdravotně)bude časem brát stejně dál.Mnoho lidí se toho ani nezbaví úplně,najdou si jinou útěkovou látku,ať je to alkohol či léky.Lidé bohůžel feťáky odsuzujou jako spodinu světa,ale jsou to lidé duševně nemocní a mnoha z nich jim k tomu dali důvod právě jen ti lidé.Jděte se někdy kouknout do K centra,co tam chodí za lidi.Mnoho slušně oblečených pracujících lidí na kterých byste to ani nepoznaly.Ale lidi je vidí narkomany jen jako ňáké povalující se špíny na ulicích....toť asi vše,jelikož by to bylo asi na dlouhou debatu....
Ano,
anonym
| 4. 2. 2008 07:47
Největším trestem jsou pro Tebe výčitky a zklamání...to je horší, než by Ti nekdo nadával.

Já Tě strašně chápu.

Jsem přesně ten typ člověka taky. Nedostala bych se z toho.
SickGeorge
zonan
| 4. 2. 2008 07:27
TREST? ... Proč? ... Vždyť svým největším soudcem a katem jsi Ty sám osobně. Vybral sis tuto zkušenost a až Tě naplní poznáním, změníš to. Nic víc a nic míň.
SICKGEORGE
Miky
| 3. 2. 2008 21:30
TREST????? NEMÁ CENU NIC TAKOVÉHO.....DOUFÁM, ŽE JSI TO MYSLEL V RECESI, PROTOŽE JÁ SAMOZŘEJMĚ TUHLE PROBLEMATIKU TAKTO VŮBEC NEVNÍMÁM....SNAŽÍM SE TO BRÁT JAK TO JE, JAK U TEBE, TAK U BRÁCHY A JINÝCH A JEN SE SNAŽÍM POMOCT.....VÍM, ŽE JE TO POŘÁD DOKOLA TOTÉŽ...ALE ONO OPRAVDU NIC JINÉHO NENÍ......HLAVNÍ JE CHTÍT A PEVNÁ VŮLE A S POMOCÍ ZABAVENÍ SE A ODVEDENÍ MYSLI NA NĚCO JINÉHO, JE TADY URČITÁ CESTA...ZÁLEŽÍ NA KAŽDÉM, JAK S TÍM VŠÍM NALOŽÍ...NEJSEM ZÁVISLÁ, TAK SI URČITĚ ŘEKNEŠ, TÉ SE TO KECÁ, ( TO JE NORMÁLNÍ), ALE VĚŘ, ŽE JSEM LEDACOS VIDĚLA A ZAŽILA, JE TO MOC TĚŽKÉ, ALE ZNÁM LIDI, CO SE ZE ZÁVISLOSTI DOSTALI...JDE TO, ALE JAK JSEM PSALA...............
"Pověstě ho víš.."
SickGeorge
| 3. 2. 2008 11:41
ŽÁDNÝ RADY.. OČEKÁVÁM TEN NEJVYŠŠÍ TREST..


.... já to nějak zvládnu.. díííky... ..
SickGeorg
Miky
| 30. 1. 2008 22:29
Ahoj, no, tak to jsi mě zklamal. Těžký to je, to je jasný, ale postav se tomu. Najdi si záliby, věnuj se něčemu atd...Hlavně se úplně vyhni kontaktu s lidmi, kteří něco berou. Jinak nevím, co bych poradila. Snad jen léčebnu. Přeju ti hodně síly, zvládneš to, ale musíš to chtít doopravdy!!!! Můžu vědět, co máš konkrétně za zdravotní potíže?
Nux
Miky
| 30. 1. 2008 22:25
Moje zkušenosti s narkomany? Často potkávám takové lidi......s jedním se vyjímečně bavím....známe se, takže když si začne povídat, chvíli se bavíme, ale není to na dlouho, protože se to nedá. Oni to všechno míchají i s alkoholem, takže je to děs. Jinak jsem zažila i pár lidí na detoxu. Dále bratr kouří trávu a moje známá je v současnosti po detoxu. Proč se ptáš?
SickJirka
adelaida
| 22. 1. 2008 12:19
Taky přejem. ..
A teď nevim.. japato že dlouho si abstinoval??
sakra..z nudy..
SickGeorge
| 22. 1. 2008 10:48
Zdravím všechny, co si "mě přečetli.."..

Nebudu se zas dlouze rozepisovat.. jen jsem se chtěl přiznat, že mi to moje zdravé nadšení moc dlouho nevydrželo.. zase jsem si tak 14 dní vyhuloval hubu .. a do toho jsem si i jednou zafetoval.. Následující dva dny mi však daly tak zdravotně zabrat, že ten sajrajt zas pěkně dlouho (a snad už vůbec..) nesáhnu..

Ono je to trochu těžký, když každý den potkáte u baráku deset lidí, co furt hulej, a dalších pět lidí, co se občas jen tak ze srandy "vyjedou".. a o ujetym sousedovi nemluvě..ale to samozřejmě není omluva.. jen že je to těžký.. Za tím, co jsem napsal dříve si samozřejmě pořád stojím, jen moje přeměna nebude asi tak jednoduchá, jak jsem předpokládal..

Přeji všem pevnou vůli...
Miky
anonym
| 29. 12. 2007 19:31
Jaké máš zkušenosti s narkomany?
Je to nemoc
Miky
| 29. 12. 2007 19:27
Feťák je holt nemocnej člověk. Závislost je hnus. Vemte si, jak je těžký přestat kouřit a přestat užívat jiné drogy, je podobné. Narkoman potřebuje pomoc a né výsměšky a pohrdání....ale samozřejmě musí sám chtít, jinak to k ničemu nevede.
A proč je lidé tak berou? Možná s nimi mají špatné zkušenosti.....lehce si pak člověk vytvoří averzi vůči určité skupině lidí, i když ví, že všichni narkomani nejsou stejní..... Už je to prostě v nich.
drogy
anonym
| 29. 12. 2007 17:49
Sice jsem trávu nevyzkoušela, ale vyzkoušela jsem něco daleko horšího...
Jinak narkomany považuji za stejně nemocné, jako třeba anorektičky...nevím, proč společnost na to nahlíží jinak?!

Je to nemoc duše, a problém nestřídmosti. Nic jiného.
feťák?
MrkefVZime
| 29. 12. 2007 15:46
popravdě já obdivuji lidi, co dokázali přestat..... feťák je pro mě
osoba s nějakou psychickou poruchou... rozhodně je ale nelze všechny
házet do jednoho pytle!!! stejně jako my jsou lidi! i když to jen pokud
se týče tvrdých drog.... v dnešní době-kdo nevyzkoušel trávu?
SickGeorge
Miky
| 14. 12. 2007 14:58
Ahojky, chvíli jsem tady nebyla. Máme toho doma nějak moc a nezvládám.
To je dobře, že se o tom dokážeš takto bavit. Užil sis svoje. Teď je fajn, že sis ledacos uvědomil a srovnal v hlavě. Jen tak dál, určitě to zvládneš.
Pro SickGeorge
Dana
| 14. 12. 2007 13:27
V žádném případě to není pro tebe.Jenom jsem to našla na internetu a zdálo se mi to zajímavé,dát do tohoto tématu,třeba zrovna pro rodiče,kteří vychovávají své děti,jak tomu předcházet.No a jak se do toho může člověk různými způsoby namočit.Každý si může z toho článku něco pro sebe vzít a o tom Bohu,to ber tak,že to tam prostě bylo napsáno.
SickGeorge
Linda
| 14. 12. 2007 10:23
Díky jak jsi popsal své zážitky, všechny naprosto sedí na lidi ze sídliště, kde bydlím od svých 20 let. Dnes tyto lidi opouští stav být stále zhulený a z nudy zkoušet další drogy a překvapují mě svými nápady. Jeden se dal na zahradnictví, další chce podnikat a staví hotel v zahraničí. Ty lidi, kteří nevěděli, co budou dělat zítra, najednou přehodnotili život. Bohužel jsou tu i ti, kteří se v tom stále plácají.
S těmi chutěmi jsi mi připoměl, jak jeden z těchto lidí snědl pizzu a pak celý chleba s celou tatarkou nakonec ještě čokoládu. Chutě jsou opravdu neuvěřitelné, takové snad nemají ani těhotné.
No,
anonym
| 14. 12. 2007 06:48
docela jsem se bála, že místo betonové zdi budeš bušit do ní, do té slečny.

A jestli ženské snášejí drgu jinak, než muži...to je asi jako s alkoholem. Chlapi mají nějak jiná játra či co. Dřív vše z nich vyprchá a při stejném množství zanechá méně škod, než u ženy...
..teď trochu romantiky..
SickGeorge
| 13. 12. 2007 23:44
..zas to není třeba přehánět.. .....

spíš jsem chtěl "vás všechny" poinformowat, protože mám pocit, že normální lidi toho moc nevěděj, nebo spíš nechtěj vědět (a vidět..) , takže jsou taky trošku mimo s informacema z reálu. a zrovna na tyhle stránky jsem to napsal proto, že jsem zde našel ve skratce našel to, co jsem jinde složitě hledal..

Vypovídat (nebo spíše vypsat) jsem se asi taky potřebowal, protože během psaní jsem si sám udělal pořádek v myšlenkách. Ale jinak díky za podporu.. teď už to snad zvládnu sám..

ještě nutný dodatek..(a další přiznání, sakra..)

moje slečna, kterou jsem si vydobyl a ulovil skoro před třemi lety, také před našim vztahem měla bohužel celkem kladný vztah k tomuto bílému sajrajtu.. první měsíc mi často lhala, a jelikož jsem jí ještě moc neznal, většinou jsem to na ní nepoznal (ani její další normální kamarádka..). Pak jsem jí jednou pěkně nachytal, po asi dvoudenním "nonstop výletu", když se vrátila od své kamarádky... moje reakce?? v tu dobu jsem "bílý" jako zábavu zrovna moc nepoužíval, a jelikož mi do toho i pořádně lhala, a já byl zase opět čerstvě zamilovanej.. tak jsem si jí na tom jejím "parádním" dojezdu pěkně vychutnal.. byl jsem tak zklamanej a naštvanej, že jsem měl chuť jí pořádně praštit.. a taky bylo vidět, že to ze mně cítí.. v tu chvíli byla pro mě blbej feťák.. Můj emocionální výbuch jsem zakončil tím, že jsem si před ní málem zlámal ruku, protože jsem ve vzteku a se slzami v očích bušil do betonové desky u jejího vchodu do paneláku..

trvalo skoro dva měsíce, než déšt smyl moje krvavé otisky z té zdi.. Po dvou dnech přišla , a od té doby je se mnou. je z ní úplně někdo jiný-ve všech směrech lepší, člověk (psychicky, rozumově, je i krásnější..:) .už jsem potkal snad dvacet lidí, kteří ji dlouho neviděli, a nevěřili, že to je ona. prozatím mi ještě nikdy nelhala, a je zásadně proti drogám.. (netvrdím ale, že je náš vztah dokonalý, člověk si vždycky najde nějaké chyby na tom druhém, že, hlavně po třech a více letech..)

Ovšem tento "zlom" nastal jen u ní.. já jsem se po nějaké době zase k této formě zábavy zase vrátil..a několikrát jí samozřejmě lhal. měl jsem tu výhodu, že můj zdravotní stav byl natolik proměnný, že jsem se kdykoliv mohl vymluvit na bolesti hlavy, nebo jsem použil jinou zdravotní kamufláž, když mi po "tom" druhý den (někdy i třetí..) nebylo zrovna dobře. To teď na mě asi nevrhá moc dobré světlo..ale musíte pochopit, že (asi i kromě dalších drog) - pervitin zvládne kluk lépe, než holka. Když kluk začně z blbosti a nudy fetovat, většinou to tak i zůstane.. z holek neznám žádnou, která by zůstala jen na té "zábavní" úrovni. nechci se pouštěť do nějakého hlubšího vysvětlování, nejsem psycholog, ale prostě holku - a její dívčí mysl to zničí více, . Děvčata prostě na tom vždycky více "ujedou"..

To už je snad vše, co jsem k tomuto chtěl napsat... takže už snad nemám, čím bych tady "překvapil"..

Tak "zatim"..

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
18. 4. 2024 22:38
11789
jizerka
18. 4. 2024 22:39
70248
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video